ثبت شرکت در ایران
خدمات ثبت شرکت و برند در کوتاه ترین زمان
🥇 مجموعه خود را همین حالا به ثبت برسانید🥇
منتخب و برگزیده بهترین مجموعه برای ثبت شرکت و برند. ارائه خدمات ثبت شرکت سهامی خاص، ثبت شرکت سهامی عام، ثبت شرکت مسئولیت محدود، ثبت شرکت بین المللی، ثبت مادرید، ثبت شرکت دانش بنیان و …
راهنمای ثبت شرکت در ایران برای تمام کسب و کارها یک ضرورت است. شرکت به معنای یک کسب و کار با نیروی درگیر حداقل دو نفر است که در یک زمینه خاص در کنار هم و به صورت شراکتی کار می کنند. پس حتی دو نفر که در یک مغازه با هم شریک هستند نیز به نوعی شرکت غیررسمی خود را دارا هستند. بسیاری از افراد ثبت شرکت خود را به لحظات آخر می سپارند که مشکلات خود را به همراه خواهد داشت. برای همین ما در اینجا تمام قوانین و اصول داخلی و ذی ربط را برای شما جمع آوری کرده ایم. راهنمای ثبت شرکت برای این است که تمامی جوانب و مفاد یک تیم که کسب و کار خود را آغاز کرده اند، به صورت رسمی و قانونی ثبت شده و قابل دفاع باشد.
ثبت شرکت در ایران
- آیا شرکت ثبت شده در قالب یک شخصیت حقوقی مطابق با استانداردها و مقررات است؟
- شرکای هر شرکت مشخص هستند و هر قراردادی که میان آنها بسته شود، رسمی است.
- انتخاب شرکا باید چگونه باشد؟ سهامداران شرکت چه کسانی هستند؟
- مواردی که ثبت آنها به مجوز نیاز دارد کدام ها هستند؟
- مواردی که بدون مجوز می توان ثبت کرد کدام ها هستند؟
انواع شرکت های مختلف از جمله شرکت خدماتی، تعاونی، شرکت های دانش بنیان، بیمه، گردشگری، توسعه محلات و … باید پروسه ثبت شرکت در ایران را طی کرده باشند. اما آیا می دانید این روند چگونه و مدارک مورد نیاز شما کدام ها هستند؟ با ما در پارماتیک همراه باشد تا روند ثبت کردن شرکت های مختلف را به طور کامل به شما بگوییم. در کل بر اساس ماده شماره 20 قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران، 7 دسته بندی برای شرکت های تجاری وجود دارد:
شرکت سهامی خاص
برای ثبت شرکت سهامی خاص، حضور سه نفر رئیس هیئت مدیره، نائب رئیس و مدیر عامل الزامی است. یعنی حداقل تعداد شرکا برای ثبت این نوع شرکت های تجاری، سه نفر است. دو نفر بازرس هم باید در شرکت های سهامی خاص حضور داشته باشند. مدارک لازم برای ثبت یک شرکت سهامی خاص به شرح زیر است:
- تعداد دو برگه از اظهارنامه شرکت که امضا شده است
- تعداد دو نسخه از اساسنامه ی امضا شده
- ارائه اصل مجوز صادر شده از مرجع صلاحیت دار
- ارائه دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی امضا شده که موسسین شرکت آن را امضا کرده اند
- اگر چنانچه برای پروسه ثبت شرکت خود می خواهید وکیل استخدام کنید، اصل وکالتنامه او نیز الزامی خواهد بود
- ارائه فیش بانکی و گواهی بانک که نشان می دهد شما برای ثبت شرکت خود حساب بانک بنام شرکت افتتاح کرده اید و حداقل 35 درصد سرمایه خود را در آن حساب سپرده گذاری کرده اید.
- تعهد از سوی کلیه اعضا هیئت مدیره برای عدم سو پیشینه و مشمول نبودن در محدودیت های قانونی
شرکت مسئولیت محدود
تفاوت این نوع شرکت ها این است که برای راه اندازی آن محدودیتی برای میزان سرمایه وجود ندارد. تعداد شرکا حداقل دو نفر است و هر کدام از آنها به نسبت میزان سهمی که از شراکت دارد، مسئولیت برعهده خواهد داشت. مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود:
- تعداد دو برگه از تقاضانامه شرکت که امضا شده است
- تعداد دو برگه از شرکتنامه که امضا شده است
- تعداد دو نسخه از اساسنامه ی امضا شده
- ارائه اصل مجوز صادر شده از مرجع صلاحیت دار
- ارائه دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی امضا شده که موسسین شرکت آن را امضا کرده اند
- اگر چنانچه برای پروسه ثبت شرکت خود می خواهید وکیل استخدام کنید، اصل وکالتنامه او نیز الزامی خواهد بود
- تعهد از سوی کلیه اعضا هیئت مدیره برای عدم سو پیشینه و مشمول نبودن در محدودیت های قانونی
شرکت تعاونی
برای ثبت شرکت تعاونی به حداقل تعداد 7 نفر شریک نیاز است. البته از نظر سرمایه اولیه، برای شرکت های تعاونی نیز محدودیتی وجود ندارد. اینکه هر کدام از شرکای شرکت تعاونی چقدر مسئولیت بر عهده خواهد داشت به دو فاکتور بستگی دارد. اگر شراکت آنها به صورت سهام باشد به مقدار مبلغ اسمی که هر کدام دارند، و اگر غیرسهامی باشد، به تراضی شرکا در اساسنامه باید بسنده کرد. مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تعاونی:
- ارائه 4 نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی موسس و نخستین مجمع عمومی عادی و اسامی اعضا شرکت از جمله هیئت مدیره، مدیر عامل و بازرس ها
- ارائه 4 نسخه از اساسنامه شرکت تعاونی
- ارائه 4 نسخه از دعوتنامه اولین مجمع عمومی عادی
- ارائه درخواست کتبی برای ثبت شرکت
- ارائه مجوز و طرح پیشنهادی صادره از سوی وزارت تعاون
- ارائه موافقتنامه شکل گیری شرکت
- ارائه رسید مبلغ مورد نیاز اتحادیه سرمایه شرکت
- ارائه مجوز ثبت شرکت تعاونی
- تعهد از سوی کلیه اعضا هیئت مدیره برای عدم سو پیشینه و مشمول نبودن در محدودیت های قانونی
در کنار اینها برای گرفتن پروانه تاسیس یک شرکت تعاونی باید تمام مدارک ثبت شرکت تعاونی را به همراه یک نسخه از آگهی تشکیل آن در روزنامه های رسمی کشور و یک تقاضانامه برای اخذ پروانه به اداره تعاون را نیز تهیه کرده باشید.
راهنمای ثبت کردن شرکت
در حالت کلی می توان گفت که شما به اساسنامه، شرکتنامه، تقاضانامه، اظهارنامه، مجوزهای صادره از مراجع صلاحیتدار، صورت جلسه ها و تعهدنامه ها نیاز دارید. اگر نوع شرکت خود را به طور دقیق تعیین کرده اید، با مشاوران ما در پارماتیک تماس بگیرید تا اطلاعات تخصصی را دریافت کنید.
در کنار اینها برای ثبت شرکت های خارجی در داخل کشور نیز باید اظهارنامه ثبت شرکت، یک نسخه از اساسنامه شرکت، یک نسخه از اختیارنامه عمده شرکت در داخل ایران را به همراه مجوز قانونی قرارداد شرکت مورد نظر از سازمان های دولتی معتبر را ارائه داد.
مراحل ثبت شرکت
اهمیت ثبت شرکت دقیقا از همان جایی آغاز می شود که شما می خواهید در کسب و کار خود به جاهای بسیار بالاتری برسید. در این راستا با بسیاری از نهادهای دولتی، ملی و بین المللی وارد مذاکره و بحث خواهید شد. داشتن یک شرکت ثبت شده مانند داشتن شناسنامه است. کسب و کار شما محوریت و اصالت پیدا می کند. برای همین جریان اعتمادسازی و برندسازی شما نیز آسان تر پیش خواهد رفت. در کنار اینها، هر کدام از شرکا از حقوق و منافع حفظ شده ی خود مطمئن خواهند بود چرا که کوچکترین مسئله را می توانند مورد پیگرد قرار دهند.
و اما شما به عنوان کسی که میخواهید ثبت شرکت را انجام دهید بهتر است نکات زیر را مد نظر داشته باشید.
- نوع شرکت خود را انتخاب کنید:
شما باید نوع شرکت خود را مطابق با مواردی که در بالا گفته شده است، تعیین کنید، آیا شرکت شما سهامی خاص است، عام است یا تضامنی و …؟ نوع شرکت شما باید کاملا مطابق با اهداف، بیزینس پلن ها و امکانات و سرمایه ی شما باشد. در این راستا می توانید اطلاعات تکمیلی را از مشاوران ما در پارماتیک دریافت کنید.
- سهامداران و شرکای شرکت خود را تعیین کنید
اشتباه نکنید! انتخاب شرکا و سهامداران خیلی مهم است. این را همیشه به یاد داشته باشید، هر شریک و سهامدار جدیدی اندیشه، زمان، تخصص و کار جدیدی را برای کل شرکت به همراه خواهد داشت. افراد در قالب شریک در سود و زیان کاری شرکت، سهیم خواهند بود. بای همین انتخاب شرکای مناسب، دلسوز و متخصص با روحیه همکاری و اخلاق حرفه ای بسیار مهم است.
- سرمایه اولیه خود را تعیین کنید
هر کدام از شرکا و سهامداران، سرمایه اولیه ای با خود به همراه خواهند آورد. این مقدار را باید مشخص کنید. البته سرمایه اول برای ثبت شرکت های مختلف، شامل سرمایه نقدی (هزینه های راه اندازی و ثبت شرکت) و هزینه ها غیرنقدی (ماشین آلات، ابزار، اسباب و …) می باشد. برای مورد دوم، یعنی سرمایه های غیرنقدی، مقدار آن را باید یک کارشناس رسمی دادگستری برآورد کند. سپس آن را درکنار مدارک دیگر به اداره ثبت شرکت ها ارائه دهید.
- موضوع فعالیت شرکت شما چیست؟
نوع شرکت را که مشخص کردید، باید زمینه کاری و بیزنس خود را نیز مشخص کنید. دسته ای از این فعالیت ها را مردم عادی نمی توانند انتخاب کنند و مخصوص نهادهای حکومتی و دستگاههای خاص دولتی است. دسته ای قبل از ثبت به گرفتن مجوز از سازمان و نهادهای مربوطه نیاز دارند. دسته ای بعد از ثبت به ارائه مجوز نیاز دارند و در این میان دسته ای از فعالیت ها به مجوز خاصی از هیچ سازمانی نیاز ندارند.
- برای شرکت خود نام انتخاب کنید
خیلی مهم است که نام ماندگار و مرتبط با حرفه خود انتخاب کنید. این نام باید در تمام معرفی ها از شما و بیزینستان آورده شود. منظورمان کارت ویزیت، لوگو، برند، آدرس سایت و … است. باید حتما از قبل اسم های مد نظر خود را استعلام بگیرید که توسط افراد دیگری ثبت نشده باشد.
- وضعیت تمام اعضای داخل شرکت را مشخص کنید.
قطعا افراد با سمت های مختلف از جمله رئیس هیئت مدیره، مدیرعامل، نائب رئیس هیئت مدیره و اعضای هیئت مدیره در شرکت حضور خواهند داشت. حتی بازرس ها نیز به دو قسم بازرس اصلی و علی البدل تقسیم می شوند. برای همین این افراد را مشخص کنید که وضعیت حق امضا را نیز در گام بعدی تعیین کنید.
- مدارک و اسناد مورد نظر برای ثبت شرکت خود را تهیه کنید
و گام آخر در مراحل ثبت یک شرکت این است که مدارک خواسته شده برای هر نوع شرکت که در بالا گفته شد را آماده و به اداره ثبت شرکت ها ارسال کنید.
البته از آغاز سال 98 به بعد دیگری نیازی به ارسال برخی از مدارک از جمله گواهی سوء پیشینه و کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی اعضا نیست.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت
قطعا برای ثبت یک شرکت در ایران و در هر کشور دیگری باید اسناد و مدارکی را مطابق با قانون تجارت ارائه داد. بر طبق ماده 196 قانون تجارت کشور ایران، ثبت شرکت های مختلف مستلزم ارائه مدارک و اسناد زیر می باشد:
- مشخصات کامل شرکت
- اساسنامه شرکت
- صورتجلسه مجمع عمومی
- صورتجلسه انتخاب هیئت مدیره و قبولی تمام اعضا
- رسید سرمایه اولیه شرکت
در کنار این مدارک، برای هر نوع شرکت باید مدارک دیگر پیوست شود.
هزینه ثبت شرکت
اینکه دقیقا چقدر هزینه خواهد برد تا شما پروسه ثبت شرکت خود را انجام دهید، به فاکتورهای متعدد از جمله نوع شرکت بستگی دارد. میزان سرمایه های اولیه برای شرکت های مختلف، متفاوت است. دیگر اینکه باید مشخص کنید، موضوع فعالیت شما کوتاه است یا طولانی! اگر ثبت شرکت به گرفتن مجوز نیاز داشته باشد، برای ثبت هر کدام از مجوزها باید تعرفه مخصوصی را پرداخت کنید. در مرحله آخر ثبت شرکت نیز که باید آگهی آن را در دو روزنامه رسمی کشور چاپ کنید، هزینه های جداگانه ای را باید پرداخت کنید.
مدت زمان لازم برای ثبت شرکت
بعد از اینکه تمامی مدارک و مراحل ثبت شرکت در ایران را طی کردید، اطلاعات خود را وارد سامانه اداره ثبت شرکت ها می کنید. در این صورت اگر اطلاعات ورودی شما مورد تایید باشد، باید مدارک را با پست پیشتاز یا دیگر باجه های پستی مجاز به اداره ثبت شرکت ها ارسال کنید. در این محله امکان دارد که سه حالت برای شما پیش بیاید:
- پرونده شما رد شود و مدارک را به نشانی مبدا پس خواهند فرستاد
- در پرونده شما نقص وجود داشته باشد و مراتب برای رفع کردن به شما اطلاع دهند
- پرونده شما کامل بوده و مورد تایید اداره ثبت شرکت ها قرار گرفته است. در این صورت است که در گام بعدی به صورت حضوری به اداره مربوطه مراجعه می کنید و پروسه پرداخت هزینه ها و پیگیری ثبت را ادامه می دهید.
در کل زمانی که باید برای ثبت کنار بگذارید حدود ده روز است. در مرحله ثبت نام، پروسه تایید یا عدم تایید اطلاعات شما یک یا دو روز طول خواهد کشید. در مرحله ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها نیز، حدود یک هفته طول می کشد تا به درخواست شما رسیدگی کنند و نتیجه را اعلام کنند.
مشاوره آنلاین ثبت شرکت
این روزها با خدمات آنلاین ثبت شرکت ها می توانید به راحتی و با خیال راحت تمام گام های لازم را بردارید. برای همین ما در دپارتمان پارماتیک آماده ثبت کردن شرکت های مختلف هستیم. در کنار اینها شما می توانید از مشاوره های پیش و پس از ثبت توسط کارشناسان ما نیز بهره ببرید. برای همین اگر مسئله ای در زمینه دارید، حتما با کارشناسان ما در پارماتیک در میان بگذارید تا در کوتاهترین زمان به آن پاسخ داده شود.
بعد از ثبت شرکت چکار باید کرد؟
این سوال مهمی است، چرا که کار شما با ثبت شرکت به پایان نخواهد رسید. شما باید بعد از پروسه ثبت نام شرکت و گرفتن تایید آن، هزینه پرداخت کنید و روزنامه رسمی و کثیرالانتشار دریافت کنید. در کنار این هر سال باید کد اقتصادی دریافت کنید و در کنار اینها، هر سال اظهارنامه مالیاتی را دریافت، تکمیل و ارسال نمایید. البته برای کسب اطلاعات و توضیحات بیشتر می توانید از مشاوره های رایگان و تخصصی ما بهره ببرید.
021-2842-2678 | 021-2842-2650 | 021-2842-1578
044-3226-2075