انواع لینکها و تاثیر آن در سئو
قبل از اینکه به جزییات انواع لینکها و تاثیر آن در سئو بپردازیم، فرض کنید شما محتوای با کیفیتی ایجاد کردید که افراد در جستجوی آن هستند و به سوالات آنها پاسخ میدهد و موتور جستجوگر گوگل نیز میتواند این موضوع را درک کند؛ اما توجه داشته باشید کیفیت به تنهایی به معنای رتبه بندی برتر سایت شما در گوگل نیست. برای اینکه بتوانید از رقبای خود پیشی بگیرید نیاز به کسب اعتبار دارید. شما میتوانید با گرفتن لینک از وبسایت های معتبر، برندسازی و جذب و پرورش مخاطبانی که موجب اعتبار محتوای شما میشود وبسایت خود را ارتقا دهید.
همچنین گوگل در مستندات خود اعلام کرده است که پیوندها و محتوای با کیفیت، دو مورد از سه فاکتور مهم رتبهبندی برای سئوی گوگل هستند. در واقع سایتهای معتبر به سایر سایتهای قابل اعتماد لینک میشوند این سایتها یک شبکه تشکیل می دهند از نظر رباتهای موتور جستجو و در طرف دیگر سایتهای اسپم نیز با لینکدهی به سایتهای اسپم دیگر شبکهای مجزا تشکیل می دهند.اما لینک دقیقاً چیست؟ چطور می توانید از طریق وب سایتهای دیگر آنها را به دست بیاورید؟ بیایید شروع کنیم.
لینک سازی یا Link Building دو نوع است، لینک سازی داخلی و لینک سازی خارجی؛ لینک سازی داخلی یعنی شما کیوردهای معتبر سایت خود را به دیگر پیجهای سایت خود پیوند دهید که این امر موجب میشود کاربر به مدت بیشتری در سایت شما باقی بماند و اما لینک سازی خارجی یعنی لینک محتوای شما در سایتهای دیگر اشتراک گذاری شما باشد؛ گوگل به اینکه چند نفر محتوای شما را پسندیده و به اشتراک گذاشته اند اهمیت میدهد.
انواع لینک ها را بشناسید
اما برای ساختن این لینکها باید انواع آن را بهتر بشناسیم؛ لینکها میتوانند به صورت زیر باشند:
Follow
همانطور که گفته شد لینکها یا پیوندها به عنوان رای عمل میکنند. یکی از ابزار سنجش گوگل این است که افراد چه اقدامی در رابطه با محتوای وب سایت شما دارند، محتوا را در وب سایت خود شیر میکنند، به آن امتیاز میدهند و نقل قولی می آورند و به محتوای شما ارجاع میدهند. در کل وب سایت شما از نظر دیگران چه اعتباری دارد، یکی از شعارهای گوگل این است که شما را دوست خواهم داشت اگر دیگران شما را دوست داشته باشند؛ اگر محتوای وب سایت شما در سایتهای دیگر به اشتراک گذاشته شده باشد و این اشتراک گذاریها زیاد باشد گوگل به سایت شما اعتبار میدهد.
لینکهای فالو دقیقا به موتور جستجو میگوید که من اشاره به محتوا در سایت X دارم. موتور جستجو به پایش سایر اطلاعات سایت معرفی شده می پردازد. وقتی از لینکهای فالو استفاده میشود موتور جستجو از طریق لینک وارد سایت شما می شود و ممکن است تمامی صفحات دیگر وب سایت شمار پایش کند.
Nofollow
ویژگی rel = nofollow (دوکلمه ای به معنی “بدون دنبال کردن” تلفظ می شود) به شما امکان می دهد بدون اعلام “رأی” خود به موتور جستجو، به یک منبع لینک دهید.
دقیقاً همانطور که متوجه شدید، “nofollow” به موتورهای جستجو می گوید که پیوند را دنبال نکنند. بعضی از موتورها لینکی را دنبال میکنند سایت را بررسی میکنند تا بتوانند صفحات جدیدی از این سایت را کشف نمایند، اما چون این نوع لینکها لینکهای نوفالو هستند از فیلتر رای محبوبیت (“رای محبوبیتی” که در بالا در مورد آنها صحبت کردیم) عبور نمی کنند. بنابراین می توانند در شرایطی که یک صفحه به منبع غیرقابل اعتماد پیوند دارد، مفید باشند. به عنوان مثال، شما در مورد شیوه های ایجاد پیوند پستی مینویسید و می خواهید نمونه ای از لینک سازی ضعیف و ناخواسته را فراخوانی کنید. بدون اینکه به گوگل اطمینان دهید که به آن منبع اعتماد دارید می توانید به سایتهای متخلف پیوند دهید.
UGC
لینک محتوای اشتراک گذاری شده توسط کاربران یا UGC (User Generated Content)، لینکی است که توسط کاربر در سایتهای مختلف قرار میگیرد و صاحب وب سایت هیچ نقشی در تولید آن ندارد. این لینکها توسط کاربر در وب سایتهای مختلف، وبلاگها، کامنتها، تالارگفتگو و غیره قرار میگیرد.
Sponsored
لینکهای Sponsored، لینکهایی هستند که با اهداف مالی در سایتی گذاشته شده اند، برای مثال هر وقت در جستجو کلمات کلیدی تایپ میکنیم نتایج اولی که در خروجی ظاهر میشوند با واژه AD، لینکهای اسپانسرد هستند و همچنین لینکهایی که در سایتهای مختلف قرار گرفتن و بابت قرار دادن آنها پول دریافت شده است در گروه لینکهای اسپانسرد قرار میگیرند.
Noopener
ویژگی Noopener را اگر بر روی لینکی در سایت خود قرار دهیم یعنی جستجوگر گوگل هرگاه برای ایندکس کردن صفحات وب سایتهای ما اقدام میکند وقتی به لینکی میرسد که با opener تعریف شده باشد، وارد لینک شده از سایت ما خارج میشود. بنابراین بهتر است لینکها را noopener تعریف کنیم تا جستجوگر گوگل برای ایندکس کردن در سایت ما بماند.
Noreferrer
ویژگی Noreferrer وقتی استفاده میشود سایت مبدا که لینک وب سایت شما را شیر کرده است نمی خواهد شما بدانید که کاربران از چه طریقی به سایت شما سرازیر شده اند و هویت وبسایت خود را از شما مخفی می کند.
تفاوت لینکهای dofollow و nofollow چیست؟
لینکهای dofollow به موتور جستجوگر گوگل این امکان را می دهد که برای ایندکس کردن صفحات جدید وارد لینک شیر شده شود، اما لینکهای nofollow با اینکه به کاربر این امکان را میدهد که روی محتوا کلیک کرده و وارد سایت مرجع شوند اما به رباتهای موتور جستجوگر گوگل پیامی مبنی بر ایندکس کردن صفحه جدید مخابره نمی کند. بنابراین رباتهای موتور جستجو وارد صفحات جدید برای ایندکس کردن نمی شود.
تفاوت rel=noreferrer با rel=nofollow چیست؟
ویژگی rel = Noreferrer به این معنی است که سایتی محتوای شما را منتشر کرده است و کاربران از طریق این سایت وارد وبسایت شما میشوند اما سایت منبع که محتوای شما را منتشر کرده مخفی است. rel = Nofollow به این معنی است که وبسایتی محتوای شما را منتشر کرده و کاربران با کلیک روی محتوا وارد وبسایت شما میشوند اما موتور جستجو را برای ایندکس کردن محتوای شما آگاه نمیکند.
تفاوت بین rel=nofollow و rel=noopener چیست؟
rel = Nofollow همانطور که گفتیم به این معناست که وبسایت منتشر کننده محتوای شما به موتورهای جستجو اطلاع نمیدهد که محتوای شما را ایندکس کند، rel = noopener یعنی وبسایتی که محتوای شما را منتشر میکند با فعال ساختن این قابلیت موجب میشود رباتهای موتور جستجو در وبسایت بمانند و برای ایندکس کردن محتوای شما از وبسایت منتشر کننده خارج نشوند.
جمع بندی
درکل موتور جستجوی گوگل برای رتبه بندی به لینکسازی توجه میکند، و یکی از معیارهای رتبه بندی در گوگل لینکسازی هست، اینکه کدام سایت لینک محتوای شما را منتشر کرده، کدام نوع لینکسازی استفاده شده و چه محتوایی از وب سایت شما منتشر شده است، باعث افزایش یا کاهش اعتبار وبسایت شما خواهد شد. بنابراین اگر بخواهید لینکسازی چه داخلی و چه خارجی را بلد باشید. هرگونه لینک دادن اشتباه، نامعتبر، فیک و باطل به وبسایت شما آسیب های جبران ناپذیری خواهد زد. برای همین دانش لازم درمورد انواع لینک ها در سایت بسیار مهم است. باید با مطالعه اسناد گوگل و با بکار گیری مطالب فوق طبق قاعدهای اصولی اقدام کنید. برای دریافت مشاوره های رایگان و تخصصی می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
نرخ تبدیل یا Conversion Rate چیست؟
آموزش گوگل وبمستر تولز (سرچ کنسول)
محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید