الگوریتم کافئین گوگل ☕️ الگوریتمی با طعم قهوه! ☕️
الگوریتم کافئین گوگل یکی دیگر از مجموعه الگوریتم های سئو گوگل می باشد که در این مقاله قصد داریم به طور جامع و کامل این الگوریتم را زیر ذره بین متخصصان پارماتیک ببریم و هر آنچه که نیاز است شما راجب الگوریم گوگل کافیئن بدانید را بررسی کنیم. پس با ما باشید تا در آخر این مقاله بتوانید به سوال کسانی که از شما می پرسند الگوریتم کافئین گوگل چیست پاسخ بدهید. البته قبل از شروع شاید بد نباشد برای خود لیوان قهوه ای آماده کنید تا حس و حال کافئین را از نزدیک نیز تجربه کنید و این مقاله برای همیشه در خاطرتان باقی بماند.
آنچه در این مطلب میخوانید:
مقدمه
این روز ها جستجوگر های بسیاری در فضای وب مشغول به فعالیت و خدمات رسانی هستند. از جمله بزرگ ترین و محبوب ترین جستجوگر ها می توان به گوگل و بینگ اشاره کرد. آمار هایی که از استفاده کنندگان این جستجوگر ها در دست داریم، نشان می دهند که 86 درصد جستجوگران از گوگل، 4 درصد از بینگ و 10 درصد کاربران از بقیه جستجوگر ها استفاده می کنند. به جرئت می توان گفت گوگل بهترین جستجوگری است که در بین کاربران از محبوبیت خاصی برخوردار است و به دست آوردن این محبوبیت توسط گوگل بی دلیل نیست. چرا که گوگل نیز برای کاربران خود ارزش بسیاری قائل است و بخاطر راحتی کاربرانش تغییرات بسیاری را در خود ایجاد کرده است. این تغییرات عموما با معرفی کردن الگوریتم های مختلف ایجاد شده است. البته حائز اهمیت است که بگوییم خیلی کمتر دیده شده است که گوگل بصورت عمومی و گسترده به معرفی الگوریتم هایش بپردازد!
رابطه جدی گوگل با تولید محتوا
جستجوگر گوگل به گونه ای طراحی شده است که به محتوای تولید شده توسط وبسایت ها اهمیت بیشتری قائل است. به همین دلیل است که گفته می شود، محتواها و مطالب یک سایت جزو عوامل بسیار مهم در سئو سایت می باشند. البته ما نیز به گوگل حق میدهیم که برای محتوا اهمیت بیشتری را بدهد چرا که از نظر ما نیز اهمیت محتوا بسیار بالاتر از هرچیز دیگری است. حتی اگر صفحات شما در جایگاه های مناسب گوگل نیز قرار بگیرند بدون داشتن محتوای جذاب شما نمی توانید مخاطب خود را مجذوب خدمات خود کنید. شاید نیازی نباشد این جمله را بیان کنیم اما برای اینکه شما یکبار دیگر اهمیت محتوای با کیفیت را درک کنید بهتر است جمله زیر از بیل گیتس را بارها و بارها مرور کنید.
محتوا پادشاه است
این محتوای خوب و با کیفیت است که می تواند فروش شمارا بالاتر ببرد ، می تواند باعث درگیر شدن مخاطب با سایت شما شود ، می تواند اتفاقات خوب را برای سایتتان رقم بزند. تا به حال فروشنده های موفق را دیده اید که چگونه محصول و خدمات خود را به عالی ترین شیوه ی ممکن خود به فروش می رسانند؟!؟ چه تفاوتی بین این فروشندگان و سایر فروشندگانی که در جامعه از ارزش پایین تری برخوردار هستند وجود دارد؟ فروشندگان برتر ، بهتر صحبت می کنند و مخاطب جذب صحبت های خوب می شود…
در اصل گوگل نیز به دنبال این است تا ربات ها و الگوریتم های خود را طوری تربیت کند که بتوانند رفتار انسان گونه ای داشته باشند. پس به یاد داشته باشید هیچ یک از ما انسان ها تمایلی نداریم جملات کلیشه ای و ربات مانند را بشنویم ؛ صحبت هایی که بوی احساسی در آنها حس نمی شود و به مخاطبان این حس را القا می کند که متن نوشته شده تنها برای این است که ما بتوانیم محصول خود را به هر طریق ممکن به شما بفروشیم…
از نظر من مخاطب امروز ، مخاطبی با هوش و ذکاوت بالاست و به راحتی می تواند تشخیص دهد که کدام یک از وبسایت ها تنها برای منافع خود کار می کنند و کدام یک قصد رفع نیاز مخاطب را دارند. از همین صحبت ها باید متوجه شده باشید که اگر من این موضوع را می دانم مطمئنا گوگل پیش از من به این نتایج دست یافته است.
اگر به دنبال جذب مخاطب برای وبسایت خود می باشید محتوای با کیفیت و تازه منتشر کنید و دست از کپی کردن مطالب سایت های دیگر بردارید. چندی پیش من مقاله هاست چیست را در پارماتیک منتشر کردم و قصد داشتم در این مقاله بتوانم در کلمه ” خرید هاست “به صفحات بالای گوگل برسم. تقریبا نوشتن این مقاله و ساخت عکس های آن برای من یک هفته زمان برد اما سعی داشتم مقاله ای جامع پیرامون خرید هاست بنویسم که تمام نکات را پوشش دهد. بعد از انتشار مقاله سایت پارماتیک در کلمه خرید هاست بدون هیچگونه لینک سازی برای این صفحه در صفحه چهارم گوگل قرار گرفت.( باید بگوییم سختی این کلمه در سایت MOZ زمانی که مقاله نوشته شد 47 بود و جزو سخت ترین کلمات فارسی برای سئو می باشد.)
باز هم می گویم اگر قصد رشد و پیشرفت در سایت خود را دارید محتوا را به هیچ عنوان کنار نگذارید و اگر فکر می کنید خودتان توانایی انجام تولید محتوای با کیفیت را ندارید ، آن را به متخصصان تولید محتوا بسپارید. ما نیز صفحه ای برای این موضوع به اسم ” سفارش تولید محتوا ” برایتان در نظر گرفته ایم تا اگر تمایل داشتید محتوای حرفه ای و کاربر پسند و در عین حال سئو شده برای گوگل داشته باشید برایتان انجام دهیم.
سیستم ایندکس (index) چیست؟
سیستم index، سیستمی بود که تا سال 2009 بر روی موتور جستجوگر گوگل قرار داشت و وظیفه ای که این سیستمدر آن زمان عهده دار آن بود، گروه بندی و مرتب کردن صفحات سایت هایی بود که باید ایندکس می شدند. نقطه ضعفی که این سیستم در خود داشت از لحاظ ساختارش بود. سیستم ایندکس ، ساختاری لایه ای داشت و صفحاتی که باید ایندکس می شدند بر اساس ویژگی هایی که داشتند، بر روی این لایه ها قرار می گرفتند. هر لایه از اهمیت خاصی برخوردار بود. برای مثال لایه بالایی اهمیتی به نسبت بیشتر از لایه دوم داشت و به همین ترتیب لایه دوم نیز اهمیت بالاتری نسبت به لایه سوم. جالب است بدانید سرعت ایندکس شدن صفحاتی که بر روی لایه اصلی قرار داشتند، حداقل دو هفته بود! یعنی ایندکس شدن مطالب و صفحات موجود بر روی لایه اصلی که سریعترین ایندکس ها را انجام می داد، دو هفته طول می کشید. حال شما فرض کنید صفحاتی در لایه های پایین تر قرار داشتند چه اوضاعی آشفته ای برای خود داشتند!!!
در آن زمان روند ایندکس شدن صفحات به گونه ای بود که ابتدا صفحات در لایه ها قرار می گرفتند و سپس این لایه ها بر اساس ارزشی که داشتند، توسط گوگل مورد بررسی و بازبینی قرار می گرفتند. همچنین گوگل قادر به بازرسی صفحه های محدودی در یک مدت زمان خاص بود و نمی توانست حجم بیشتری از صفحات را در مدت زمان مشخصی بازرسی و شروع به ایندکس کردن کند. با نگرش در مطالب بالا فقط به کم بودن سرعت سیستم ایندکس گوگل پی می بریم. خود گوگل نیز به کم بودن سرعت این سیستم پی برده بود و به فکر بروزرسانی کردن این سیستم جهت افزایش سرعت و حجم ایندکس ها بود. که در این حین الگوریتم گوگل کافئین را وارد کار کرد.
بد نیست سری به این مقاله هم بزنید: الگوریتم مرغ مگس خوار
دلیل پیدایش الگوریتم گوگل کافئین
یکی از دلایل بسیار مهمی که گوگل را از آپدیت کردن سیستم ایندکس باز میداشت، کم شدن کارایی سیستم پس از آپدیت بود. افراد کمی می دانند زمانی که سیستمی آپدیت می شود، از لحاظ برخی امکانات ارتقا یافته اما کارایی و بازده کلی سیستم کاهش پیدا می کند. برای مثال گوشی اندرویدی و یا آی او اس خود را فرض کنید. وقتی یکی از سیستم های اندرویدی و یا آی او اس خود را پس از اعمال چندین آپدیت مختلف مشاهده کنید، درست است که از لحاظ برخی امکانات و یا زیبایی، گوشیتان بهتر می شود ولی کارایی کلی سیستم پایین می آید و حتی سرعت گوشی نیز در لود برخی از اپلیکیشن ها کم می شود. جستجوگر گوگل نیز با در نظر گرفتن این موضوع تصمیم گرفت تا سیستم خود را ، به جای آپدیت کردن، به کلی تغییر دهد. پس از گذشت مدت ها بلاخره گوگل الگوریتم کافئین را جایگزین سیستم ایندکس خود می کند و البته که با این گفته ها، الگوریتم گوگل کافئین یک تغییر الگوریتمی نیست.
الگوریتم کافئین گوگل چیست؟
گوگل چند سالی است که با سرعت بالایی در حال پیشرفت است و تقریبا هر ساله با معرفی فیلتر ها و الگوریتم ها تغییرات بزرگی را در خود ایجاد می کند. سال ها پیش که سیستم index در داخل جستجوگر گوگل تعبیه شده بود و موظف به گروه بندی تمامی صفحه های ایندکس شده در گوگل بود. زمانی که کاربر به جستجوی عبارتی می پرداخت، موتور جستجوگر گوگل بر اساس این کلمه کلیدی به گروه بندی ها مراجعه کرده و شروع به پیدا کردن کلمه مورد نظر می کرد. سیستم index عملکرد بدی هم نداشت اما ضعف ها و معایبی که داشت، باعث شدند الگوریتم کافئین چشم به جهان وب بگشاید. گوگل الگوریتم کافئین را در 10 آگوست سال 2009 معرفی کرد. البته بیشتر کاربران از روی کار آمدن کافئین گوگل اطلاعی نداشتند و فقط برخی از سئوکاران متوجه این موضوع می شدند. الگوریتم کافئین الگوریتمی است که بستر جدیدی را برای گروه بندی صفحات ایندکس شده به وجود آورد. اگر قالب سیستم ایندکس را در یک صفحه دو بعدی، بصورت لایه لایه در نظر بگیریم، قالب گوگل کافئین را باید در فضای سه بعدی بصورت بخش بخش در نظر گرفت. الگوریتم کافئین در واقع صفحات ایندکس شده را در این فضا و در بخش های مختلفی ذخیره می کند. به هنگام جستجوی کاربران نیز موتور گوگل بر اساس کلمه کلیدی جستجو شده، به این بخش ها مراجعه می کرد. به نظر شما این امکان وجود داشت که گوگل با یک آپدیت بتواند کل ساختار سیستم ایندکس خود را عوض کند؟
الگوریتم کافئین چه تاثیراتی بر روی گوگل داشته است؟
تمام الگوریتم هایی که تا بحال معرفی شده اند، همه و همه تاثیرات بسیاری بر روی موتور جستجوگر گوگل داشته اند. حتی الگوریتم هایی همانند الگوریتم کبوتر ، الگوریتم رنک برین و… تاثیراتی نیز بر روی ظاهر و زیبایی گوگل نیز داشته اند. اما موضوع بحث ما تاثیراتی است که الگوریتم کافئین بر روی گوگل داشته است.
از زمانی که کافئین گوگل وارد دنیای وب شده است، گوگل روز های خوش خود را تجربه می کند. زمانی بود که گوگل قادر به ایندکس کردن صفحات با تعداد زیاد نبود و همچنین سرعت کافی برای انجام این کار را نیز نداشت. اما حال با وجود الگوریتم کافئین، سرعت ایندکس شدن صفحات سایت ها به قدری افزایش یافته است که در بعضی سایت ها نوشته شده است که گوگل بصورت Live(زنده) شروع به ایندکس کردن صفحات می کند. سرعت ایندکس شدن صفحات که پس از الگوریتم کافئین افزایش یافته است، یکی از مهم ترین عوامل و اهداف گوگل از تولید الگوریتم گوگل کافئین بود. سرعت ایندکس ها پس از این الگوریتم به میزان صد ها هزار سایت در ثانیه رسیده است. همچنین گذشته از سرعت، حجم ذخیره اطلاعات توسط گوگل به صد ها میلیون گیگابایت رسیده است و توانایی این را دارد که هر روز به میزان ها هزار گیگابایت به حافظه اطلاعات خود اضافه کند.
یکی از ویژگی های در الگوریتم کافئین به خوبی به آن رسیدگی شده است، مقیاس پذیری است. با بیشتر شدن کاربران و سایت ها در جهان وب، روز به روز سایت هایی که باید ایندکس شوند بیشتر و بیشتر می شوند. و این موضوع افزایش حجم و بار کاری گوگل را نشان می دهد. مفهوم مقیاس پذیری در واقع به آمادگی هر چه بیشتر در مقابل بارکاری اشاره دارد. الگوریتم کافئین نیز آمادگی های لازم در مقابل افزایش بار کاری را دارد و از این لحاظ خیلی پیشرفته تر از سیستم index گوگل می باشد. اما سوالی که ممکن است برایتان پیش بیاید، این است که آیا الگوریتم کافئین بر روی سئو سایت ها نیز اثری داشته است؟
تاثیرات گوگل کافئین بر روی سئو!
هر الگوریتمی که توسط گوگل معرف می شود، نمی توان گفت که هیچ تاثیری بر روی سئو سایت و رتبه کلمات کلیدی شما ندارد. اکثر الگوریتم ها یا بصورت مستقیم و یا بصورت غیر مستقیم بر روی سئوی سایت ها تاثیر دارند. الگوریتم کافئین گوگل نیز از این قضیه مستثنی نیست و بر روی سئوی سایت تاثیر گذار است. اما چگونه؟
اجاره دهید با داستان کوتاهی تاثیر الگوریتم کافئین را برایتان نشان دهم. فرض کنید امیر (خودم) مدیر سایتی است که در آن خدمات هاستینگ ارائه می دهد و سایت او در صفحه هشتم نتایج گوگل قرار دارد. امیر برای اینکه کسب و کار خود را در جهت ارائه خدمات هاستینگ رونق بخشد، ناچار است تا محتوا و مطالبی تولید کند که به وسیله آن ها بتواند توجه گوگل را به سایت خود جلب کند و همچنین با تولید محتوای جذاب و جدید، بتواند سئو سایت خود را بهبود ببخشد. اما اگر سرعت ایندکس گوگل کم باشد، آنگاه امیر نخواهد توانست کسب و کار خود را بخوبی رونق دهد. پس در مقابل تلاش هایی که امیر انجام می دهد، گوگل باید محتوا و صفحاتی را که بر روی آن ها تغییراتی به وجود آمده، سریع تر ایندکس کند. تا بلکه توسط کاربران، در نتایج جستجو، دیده شود. الگوریتم کافئین گوگل این مشکل را حل کرده است. در حالی که اگر گوگل کافئین نبود، ایندکس شدن این محتوا ها و صفحات بیش از دو هفته به طول می انجامید.
جمع بندی به سبک قهوه گوگل
با تمام شدن لیوان قهوه مان، به انتهای مقاله الگوریتم کافئین گوگل، که یکی از مجموعه مقالات الگوریتم های گوگل پارماتیک محسوب می شود، رسیدیم. من در این مقاله سعی بر این داشتم که الگوریتم کافئین گوگل را بصورت تکمیلی برایتان شرح دهم. در این مطلب یاد گرفتیم که الگوریتم کافئین الگوریتمی بود که جانشین سیستم index گوگل شد. همچنین سرعت و همچنین حجم ایندکس ها نیز بصورت چشم گیری افزایش یافت. گذشته از سرعت و حافظه،در مورد مقیاس پذیری الگوریتم کافئین نیز بحث کردیم. در پایان این مقاله تاثیر الگوریتم کافئین بر روی سئو سایت ها را نیز بررسی کردیم و مثالی در قالب یک داستان کوتاه برایتان ارائه دادیم.
اماااا اماااا
از شما همراهان عزیزی که تا انتهای این مقاله را خواندید میخواهیم که نظرات خود را راجب این مقاله با ما به اشتراک بگذارید و این مقاله را تا می توانید با کسانی که فکر می کنید به این مقاله نیاز دارند به اشتراک بگذارید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
نرخ تبدیل یا Conversion Rate چیست؟
آموزش گوگل وبمستر تولز (سرچ کنسول)
انواع لینکها و تاثیر آن در سئو
دیدگاهتان را بنویسید