سئو تکنیکال چیست؟
هر اقدامی که بتواند خزیدن موتورهای جستجو را در سایتمان آسان تر کند را سئو تکینکال می نامند، چنانچه سایتی بتواند این عملیات را در سایت خود انجام دهد باعث می شود که کراول کردن (crawl) و ایندکس کردن (index) سایتش برای موتورهای جستجو تسریع یابد.
گوگل و سایر موتورهای جستجو می خواهند بهترین نتیجه ممکن را برای جستجوی خود به کاربران خود ارائه دهند، بنابراین رباتهای گوگل بسیاری از عوامل صفحات وب را خزنده و ارزیابی میکنند.
بنابراین، با بهبود جنبه های فنی سایت خود، به موتورهای جستجو کمک می کنید سایت شما را خزنده و درک کنند، اگر این کار را به خوبی انجام دهید، ممکن است رتبه سایت شما در نتایج گوگل بالاتر برود.
اولین قدم در بهبود سئو تکنیکال این است که بدانید وضعیت فعلی سایت چگونه است. مرحله دوم برنامهریزی برای پیادهسازی اصول سئو تکنیکال است که آن را قدم به قدم بررسی میکنیم.
سئو تکنیکال چیست؟
سئو تکنیکال به تمام اقداماتی گفته می شود که وبمستران برای سرعت بخشیدن خزش خزنده های گوگل در سایتشان انجام می دهند، در واقع یکی از اساسی ترین و ابتدای ترین کارهای که یک وبمستر برای افزایش رتبه سایت خود باید انجام دهد، بهینه سازی ساختار سایتش است.
این کار با سئو فنی انجام می شود، سئو فنی در سایت به موتورهای جستجو در جهت دسترسی، خزیدن، تفسیر و ایندکس سایت کمک می کند.
بهینهسازی برای سئو فنی می تواند به کسب و کار شما در رتبه بندی بالاتر در نتایج جستجو کمک کند ، زیرا شما یک تجربه کاربری استثنایی (UX) و محتوای با کیفیت بالا را ارائه می دهید.
این نیازها برای همگام شدن با موتورهای جستجو که هر روز پیچیده تر می شوند ، دائما در حال تغییر و پیچیدگی هستند. بنابراین می توانیم بگوییم که سئو فنی در حال اصلاح مداوم است.
سئو فنی باید بهینه سازی شود تا بنیان لازم برای فراهم آوردن مطالب و پیوندهای شما با بهترین محیط ممکن بازاریابی ایجاد شود تا بتوانید بدون هیچ مانعی در نتایج موتور جستجو بدرخشید.
چرا سئو تکنیکال مهم است؟
باید به چند دلیل مهم سایت خود را سئو فنی کنید:
- در رتبه بندی شما در نتایج جستجو تأثیر می گذارد
- بر روی اقدامات و تصمیمات بازدید کننده وب سایت شما تأثیر می گذارد
- بر نرخ تبدیل، کاربر به خریدار و افزایش محصولات وب سایت شما تأثیر می گذارد
- به کسب و کار شما کمک می کند تا با رقبایی که از سئو نیز استفاده می کنند، رقابت کند
- به عنوان یک استراتژی، بازاریابی دیجیتال را به حداکثر می رساند
با توجه به اینکه موتورهای جستجو گوگل توانایی درک کامل محتوای فارسی را ندارند بنابراین در صورتی که حتی اگر محتوای با کیفیتی در سایت خود تولید کرده باشید ولی از لحاظ فنی سایت خود را بهینه سازی نکرده باشید، گوگل سایت شما را نادیده خواهد گرفت و رتبه ای در نتایج خود به شما نمی دهد.
در واقع می توان گفت که سئو فنی از هر تاکتیک سئو دیگر اهمیت بیشتری دارد، زیرا سئو فنی ستون فقرات یک وب سایت است و بدون آن نمی توان به رشد و ایستادگی یک سایت امیدوار بود.
برای اطمینان از اینکه موتورهای جستجو می توانند صفحات شما را بدون دردسر خزیده و نمایه کنند، بهترین روش این است که به طور منظم یک ممیزی SEO فنی عمیق را در وب سایت خود انجام دهید
سئو تکنیکال شامل چه مواردی می شود
در زیر لیستی از مراحل مهمی که می توانید برای اطمینان از به روز بودن سئو فنی خود انجام دهید، مشاهده می کنید، با پیروی از این دستورالعمل ها، می توانید اطمینان حاصل کنید که امنیت و ساختار سایت شما انتظار الگوریتم های موتور جستجو را برآورده می کند و به همین ترتیب در نتایج جستجو پاداش می گیرید.
- از SSL استفاده کنید
Secure Sockets Layer) SSL) یک فناوری امنیتی است که پیوند رمزگذاری شده ای را بین یک وب سرور و یک مرورگر ایجاد می کند. با استفاده از SSL می توانید سایتی را به راحتی مشاهده کنید: URL وب سایت به جای «http: //» با «https: //» شروع می شود.
در سال 2014 گوگل اعلام کرد که وب سایت های امن HTTPS، در نتایج جستجو بر وب سایت های غیر ایمن اولویت دارند، این کار با نصب یک گواهی SSL در وب سایت شما انجام می شود.
- اطمینان حاصل کنید که سایت شما برای موبایل مناسب است
باید اطمینان حاصل کنید وب سایت شما کاملا ریسپانسیو شده است و در بهترین قالب ممکن برای کاربران تلفن همراه، رایانه یا دسک تاپ نمایش داده می شود.
سایت واکنشگرا یا سایت ریسپانسیو، سایتی است که با تمام دستگاه های مختلف سازگاری دارد و می توان سایت را در آن به راحنی مشاهده کرد، ضمن اینکه سایز محتواهای سایت نیز به اندازه همان ابعاد دستگاه تغییر می کند.
با توجه به افزایش کاربرانی که از طریق دستگاه های موبایل به دنبال نیازهای خود هستند، گوگل اعلام کرده است سایت های ریسپانسیو شده می توانند رتبه بالاتری به نسبت سایر سایت ها دریافت کنند.
در حال حاضر بیش از 60 درصد کاربران اینترنت از طریق موبایل و تبلت وارد سایت ها می شوند بنابراین چنانچه قالب سایت شما نمایش درستی برای گوشی های موبایل و تبلت نداشته باشد، ضمن از دست دادن این تعداد از کاربران، سایت شما نیز دچار افت می شود.
- سرعت سایت خود را بالا ببرید
موتورهای جستجو سایتهایی را که سریع بارگیری می شوند ترجیح می دهند، سرعت صفحه به عنوان سیگنال مهم رتبه بندی در نظر گرفته می شود.
روش های مختلفی وجود دارد که می توانید سایت خود را تسریع کنید:
از هاست خوب و مناسب استفاده کنید
از یک ارائه دهنده سریع DNS استفاده کنید
درخواست های HTTP را به حداقل برسانید، استفاده از اسکریپت ها و افزونه ها را به حداقل برسانید
به جای چندین صفحه CSS از یک صفحه سبک CSS (کدی که برای نمایش نحوه نمایش وب سایت شما به مرورگر وب سایت استفاده می شود)، استفاده کنید.
اطمینان حاصل کنید که پرونده های تصویری شما تا حد ممکن کوچک هستند (بدون اینکه پیکسل شوندگی زیاد داشته باشید.)
صفحات وب خود را فشرده کنید، این کار با استفاده از ابزاری به نام GZIP انجام می شود.
از هرگونه فضای غیر ضروری، قطع خط یا تورفتگی در HTML ،css و Javascript خود بپرهیزید، برای کمک در این مورد به صفحه منابع کوچک سازی گوگل مراجعه کنید.
- مشکلات محتوای تکراری را برطرف کنید
محتوای تکراری می تواند برای کاربران و الگوریتم های موتور جستجو گوگل گیج کننده باشد، ضمن اینکه گوگل به سایت شما شک خواهد کرد، زیرا تصور خواهد کرد شما می خواهید جایگاه خود را در گوگل بالا ببرید.
موتورهای جستجو علاقه چندانی به محتوای تکراری کردند و بارها گوگل و بینگ به مدیران سایتها توصیه کرده است که هرگونه مشکل محتوای تکراری را که پیدا می کنند، برطرف کنند.
می توانید موارد محتوای تکراری را از طریق، جلوگیری از انتشار چندین نسخه از صفحه یا پست توسط CMS با غیرفعال کردن شناسه های جلسه که برای عملکرد وب سایت شما حیاتی نیستند راحل کنید.
- یک نقشه سایت XML ایجاد کنید
نقشه سایت XML فایلی است که به موتورهای جستجو کمک میکند وب سایت شما را هنگام خزیدن درک کنند، می توانید تصور کنید که مانند یک نقشه راه جستجو، از انواع مختلف است و به موتورهای جستجو دقیقا مکان هر صفحه را اعلام می کند.
این نقشه همچنین شامل اطلاعات مفیدی در مورد هر صفحه در سایت شما ، از جمله آخرین تغییر صفحه چه اولویتی در سایت شما دارد و چند مرتبه به روز می شود.
در قسمت مدیریت و یا پیشخوان سایت شما، XML شما به طور خودکار ایجاد می شود، اگر از سیستم عامل دیگری استفاده می کنید، برای ساختن یک نقشه ساز از نقشه سایت استفاده کنید
- فعال کردن AMP را در نظر بگیرید
AMP پروژه ای است که توسط گوگل پشتیبانی می شود و هدف آن سرعت بخشیدن به ارسال محتوا در دستگاه های تلفن همراه از طریق استفاده از کد ویژه معروف به AMP HTML است.
نسخه های AMP صفحات وب شما به سرعت در دستگاه های تلفن همراه بارگیری می شوند، متن، تصاویر و فیلم را دست نخورده باقی می گذارند اما اسکریپت ها ، نظرات و فرم ها را غیرفعال می کنند.
از آنجا که سرعت آنها بارگیری می شود، نسخه های AMP صفحات به احتمال زیاد توسط کاربران شما خوانده و به اشتراک گذاشته می شوند که باعث افزایش زمان سکونت و تعداد پیوندهایی می شود که به محتوای شما در آن قرار دارد.
- افزودن داده های ساختار یافته به سایت (Structured Data)
داده های ساختار یافته به کدهایی گفته می شود که دارای فرمت مشخصی بوده و به گونه ای طراحی شدند که قابل درک برای موتورهای جستجو هستند.
این داده ها می توانند به موتورهای جستجو کمک کنند تا علاوه بر اینکه در سایت شما به راحتی بخزند، محتوای سایت شما را بیشتر درک کنند.
علاوه بر این، داده های ساختار یافته، نتایج جستجو را افزایش می دهند، به عنوان مثال، می توانید از داده های ساختار یافته برای افزودن رتبه بندی ستاره به مرور استفاده کنید.
این داده ها، از آنجا که از نظر بصری جذاب ترند و بلافاصله اطلاعات مفیدی را برای جستجوگران برجسته می کنند ، این نتایج پیشرفته می تواند میزان کلیک شما (CTR) را بهبود بخشد و بازدید بیشتری را برای سایت شما ایجاد کند.
از آنجا که سایتهایی با نتایج دارای CTR بالاتر معمولا تحت درمان ترجیحی در موتورهای جستجو قرار می گیرند ، ارزش افزودن داده های ساخت یافته به سایت شما را دارد.
- سایت خود را در سرچ کنسول و وبمستری بینگ ثبت کنید
سرچ کنسول و وبمستری بینگ به ترتیب ابزارهایی رایگان از گوگل و مایکروسافت هستند که به شما امکان می دهند وب سایت خود را برای نمایه سازی در اختیار موتورهای جستجو قرار دهید.
این سرویس ها همچنین به شما امکان می دهند عملکرد کلی سایت خود را از موتور جستجوی احتمالی تحت نظر داشته باشید.
سایر کارهایی که می توانید با این ابزار انجام دهید عبارتند از، قابلیت استفاده از تلفن همراه سایت خود را آزمایش کنید،
مشاهده بک لینک به سایت شما را نیز ببینید.
- استفاده از robots.txt
با توجه به اینکه ربات های گوگل هنگام کراول سایت ابتدا فایل robots.txt را چک می کند، اگر نمی خواهید موتورهای گوگل یک صفحه سایت شما را ایندکس نکنند می توانید با استفاده از یک متا ربات noindex از ایندکس کردن صفحه مدنظرتان جلوگیری کنید.
با توجه به ایندکس کردن صفحات، رباتهای جستجو سایت شما را برای جمعآوری سرنخها و یافتن کلمات کلیدی بررسی میکنند تا بتوانند صفحات وب شما را با جستجوی مربوطه جستجو کنند.
جمع بندی
در این مقاله اطلاعاتی در خصوص سئو تکنیکال ارائه شود، در پایان باید بگوییم اگرچه بسیاری از وبمستران برای ارتقا رتبه سایت خود به سمت سئو خارجی روی آوردند ولی لازم است بدانید که اساسی ترین اقدامی که لازم است برای سایت خود انجام دهید سئو تکنیکال است.
در واقع تا زمانی که شما تمام محتوای سایت خود را برای خزش موتورهای جستجو گوگل بهینه سازی نکنید قطعا هر چقدر از سئو خارجی استفاده کنید و هزینه های گرافی پرداخت کنید نمی توانید رتبه سایت خود را در نتایج گوگل بالا ببرید.
سئو فنی را می تواند ضلع سوم سئو سایت اعلام کرد، زیرا سئو سایت به سه بخش تقسیم بندی می شود و سئو فنی می تواند آینده سایت شما را تعیین کند، بنابراین پیشنهاد می شود قبل از پیاده سازی استراتژی محتوا و استراتژی لینک های خارجی، حتما به بهبود سئو تکنیکال بپردازید.
البته ناگفته نماند که سئو سایت روز به روز در حال تغییر است و نمی توان با فراگیری یک فرمول خاص برای همیشه آینده سئو سایت خود را تضمین کرد ولی با یادگیری و اجرای تکنیک های که در این مقاله عنوان شد می توانید سئو فنی سایت خود را بررسی و موارد لازم را در آن اجرا کنید.
مواردی که در این نوشته به آنها اشاره شد، تنها بخشی از فرآیند بهینه سازی سایت برای سازگاری با موتور های جستجو بود، زیرا سئو تکنیکال بخش اعظمی از روش های سئو سایت را در برمی گیرد.
چنانچه قصد دارید سایت خود را به صورت حرفه ای اداره کنید باید ابتدا تمام اصول سئو تکنیکال را در سایت خود اجرا کنید و در صورت وجود مشکلات فنی سئو داخلی آن را رفع کنید و سپس عملیات اجرای سئو خارجی را برای سایت خود اجرا کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
نرخ تبدیل یا Conversion Rate چیست؟
آموزش گوگل وبمستر تولز (سرچ کنسول)
انواع لینکها و تاثیر آن در سئو
دیدگاهتان را بنویسید