برند چیست ؟ برندسازی یا برندینگ به چه معناست ؟
مقالات زیادی در سطح اینترنت با عنوان برند چیست وجود دارد ولی هر فردی چه به عنوان متخصص و چه به عنوان مدیر یک کسب و کار در مواجهه با این مقالات با یک سردرگمی خاصی مواجه می شود. دلیل این سردرگمی تعاریف مختلف از مفهوم برند و برندسازی یا برندینگ است. زیرا صاحبنظران در زمینه های مختلف برند را با توجه به دیدگاه خود تعریف کرده اند. ما در این مقاله سعی داریم تا با ارائه یک تعریف جامع به یک زبان واحد در علم برندسازی برسیم. آژانس بازاریابی و برندینگ پارماتیک سعی دارد در این مجموعه مقالات با یک رویکرد بالا به پایین مباحث مختلف و استراتژیک برند و برندسازی را به شما ارائه دهد تا شما از یک فرد مبتدی در این زمینه به یک فرد متخصص برندینگ تبدیل شوید. پس با ما همراه باشید تا وارد دنیای بزرگ علم برندسازی بشیم.
در اینجا یاد خواهید گرفت که برند چیست و چه ویژگی هایی دارد. با تعریف برند از نگاه افراد شناختهشده این حوزه آشنا خواهید شد و به شما خواهیم گقت یک برند چگونه ساخته میشود.
آنچه در این مطلب میخوانید:
همانطور که گفته شد دلیل استفاده از رویکرد بالا به پایین در این مجموعه مقالات آموزشی برندینگ، در وهله اول وجود تعاریف متفاوت و در وهله دوم پربارتر بودن آموزش به این سبک است. پس برای اینکه بتوانیم تعاریف متناقض این مبحث را رفع کنیم بهتر است تا در یکی دو مقاله ابتدایی به بررسی تعاریف و اشتباهات رایج در درک مفهوم برند و برندسازی بپردازیم. در رویکرد آموزشی بالا به پایین ابتدا هدف کلی شناخته و تعریف می شود و سپس بقیه مباحث در راستای پیشبرد یک هدف واحد ارائه می شوند. از طریق آموزش با این رویکرد همه مباحث بدون هیچ اشتباهی در شناخت و از صفر ارائه و فراگیری می شوند.
اگر به دنبال یافتن تخصص در علم برندینگ هستید و یا اگر درحال ایجاد و یا تاسیس یک کسب و کار کوچک یا بزرگ هستید و یا حتی قدم در راه دیده شدن و مشهوریت شخص خودتان گذاشته اید حتما باید بدانید که برند چیست و چگونه به بهترین شکل از آن برای موفقیت در کشمکش های رقابتی بین کسب و کار ها و برند ها دیگر استفاده کنید و در نهایت با ایجاد یک استراتژی و رویکرد درست به یک برند ماندگار در ذهن مردم تبدیل شوید.
از آنجایی که سایت ها، کتب و مقالات زیادی پیرامون این بحث یعنی برند و برندینگ و معرفی و مفهوم آنها موجود است، به علت جامعیت و کامل بودن مباحث در مقالات پارماتیک و همچنین جلوگیری از تکرار و حشو پیشنهاد ما این است که همراه با تیم برندینگ پارماتیک بوده و دانش برند سازی خود را به همین مقالات بسنده کنید.
لازم به ذکر است که مخاطبان برند و برندینگ و مدیریت آنها تنها کسب و کار ها نیستند. هریک از ما دانسته و یا نادانسته در طول عمر خود سرگرم فرآیند برندسازی هستیم. شخصیت ، تصویر، عملکرد، هویت، احساسات، قضاوت ها و تمایزات ما همگی در زمره ی عناصر برندمان به شمار می آیند. البته که برندسازی شخصی یک مبحث مفصل در این علم است که در آینده در یک مقاله مفصل و مجزا راجع به آن بحث و تبادل نظر خواهد شد.
تاثیر و اهمیت برند ها در دنیای امروزی
همانطور که تا کنون متوجه شده اید بحث برند و برند سازی یا همان برندینگ گستردگی بسیار بزرگی بر تمام زمینه های شخصی و کاری دارد. همانگونه که امروزه حتی گروه های اجتماعی و فرهنگی، سازمان های عام المنفعه و غیر انتفاعی، برنامه ریزان و مجریان مدیریت شهرها و کشورها و… به ضرورت توجه به بحث برندینگ به عنوان استراتژی بلند مدت پی برده اند و با تمامی توان و منابع خود در این حوزه سرمایه گذاری می کنند.
در عرصه تجارت امروز، بسیاری از برند های پیر و جوان برای کسب و حفظ مشتریان خود به شدت دست و پا می زنند. واحد های بازاریابی همه ساله میلیارد ها دلار هزینه می کنند تا تنها دریچه ای رو به زندگی مردم گشوده و تاثیر ماندگاری را بر ذهن و سبد خرید آن ها جای بگذارند. مطالعات و تحقیقات پی در پی در طول 20 سال گذشته ثابت کرده است که نقش برند ها تا کنون در ارزش آفرینی، کاهش ریسک و افزایش عمر کسب و کار غیر قابل انکار است.
امروزه، بسیاری از سازمان ها به این باور رسیده اند که یکی از با ارزش ترین دارایی هایشان برندهای محصولات و خدمات آن هاست. در دنیای پیچیده و پر چالش امروزیف همه ما چه به صورت فردی و یا چه به عنوان مدیران کسب و کار ها ، با گزینه های روز افزون و کاهش زمان برای تصمیم گیری و انتخاب مواجه هستیم. بر این اساس، توانمندی برند ها در ساده سازی تصمیم گیری مشتری ها، کاهش ریسک و تعریف انتظارات آن ها بسیار ارزشمند است.
یکی از ضروریات مدیریت ارشد هر سازمان ایجاد برند های قدرتمندی است که ضمن عمل به وعده ها وتعهدات، قدرت و توانمندی های خود را در طول زمان ارتقا دهند. پس هم اکنون با هر عنوانی که وارد این مقاله شده اید به شما پیشنهاد میکنیم تا آخر با ما همراه باشید تا علاوه بر یادگیری و افزایش دانش خود و مرور آنها، از ایده ها و مطالب و نکته های این سری از مقالات پارماتیک بتوانید برای رشد کسب و کار خود استفاده کنید.
حال وقت آن رسیده که باهمدیگر وارد دنیای بزرگ برندینگ شویم. سرآغاز این راه درک مفهوم برند است:
برند چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
در نهایت به طور کلی می توان گفت که علم برندینگ به عنوان ابزاری برای ایجاد تمایز میان کالاهای یک تولید کننده از سایر تولید کنندگان مطرح است. در واقع واژه برند از واژه ای در زبان اسکاندیناوی قدیم تحت عنوان “Brander” که به معنای سوزاندن و یا داغ کردن است، نشات می گیرد. حال شاید این سوال برای شما پیش بیاید که این معنی چه ارتباطی با مساله برند دارد؟ جالب است بدانید که در گذشته و حتی امروزه دامداران برای متمایز کردن حیوانات خود از سایر حیوانات، مهر مخصوص خود را روی بدن آن ها داغ و نشان می کردند تا بدین شکل بتوانند به راحتی آنها را شناسایی کنند.
در حقیقت تمام اجزای برند یک مسیر خلق میکنند تا بتوانید خودتان را از بقیه جدا کنید و در حوزه کاریتان از رقبا جلو بزنید.
تعریف واژه برند توسط انجمن بازاریابی آمریکا (American Marketing Association)
طبق تعریف انجمن بازاریابی آمریکا، برند عبارت است از نام، واژه یا علامت، نماد، طرح یا ترکیبی از این عناصر و 10 ها عنصر دیگر که به منظور شناسایی کالاها و خدمات یک فروشنده و یا گروهی از فروشندگان با هدف ایجاد تمایز در عرصه رقابت مورد استفاده قرار می گیرد. به این عناصر اجزای برند میگویند. پس بدین ترتیب از دیدگاه تکنیکی، هر زمانی که متخصص برندینگ، نام، لوگو و یا نماد جدیدی را برای یک محصول یا خدمات ایجاد می کند، یک برند آفریده است.
بر همین اساس بنابر تعریف AMA:
کلید ایجاد برند، توانمندی در انتخاب نام، لوگو، نماد، طرح بسته بندی، رفتار و پوشش کارکنان (آری حتی رفتار، نوع صحبت و پوشش کارکنان نیز از عناصر برند محسوب می شوند) و یا سایر ویژگی هایی است که یک محصول یا خدمت را از سایر رقبا متمایز می کند. همانطور که گفته شد این ویژگی ها را به عنوان عناصر برند یاد میکنند.
شکل زیر می تواند دید خوبی از برخی از عناصر و اچزای برند به شما بدهد:
شناخت برند به عنوان عامل کاتالیزگر “تصمیم برای انتخاب”
از طریق دیدگاهی دیگر و با کمک تعاریف بالا میتوانیم برند را عاملی متمایز کننده و کاتالیزگر تصمیم گیری برای مخاطبی معرفی کنیم که قصد دارد محصول و یا خدماتی را از میان محصول و یا خدمات مشابه دیگر متمایز ساخته و آن چیزی که مدنظر خود است را انتخاب کند.
در دنیای امروزی دیگر محصول ها و یا ماهیت خدمات نیستند که اقناع کننده مخاطبان برای خرید باشند. دانستن این نکته خوب است که محصول تنها بخشی از یک برند و فرآیند برندینگ است که در نهایت تمامی مسیر ها و مراحل برندینگ برای به فروش رساندن آن طی می شوند. لازم به ذکر است در مقاله بعدی بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت و تمایزات یک برند با یک محصول را برای شما شرح خواهیم داد.
برای لمس نکات بالا مثالی را برای شما می آوریم: فرض کنید برای خرید یک نوشابه وارد یک فروشگاه شده اید و هیچ ذهنیت قبلی ای برای خرید یک نوشابه خاص را ندارید. مستقیما به سمت یخچال نوشابه ها می روید و در آنجا 4 نوع نوشابه را مشاهده می کنید. نوشابه اول هیچ نام و برند مشخصی ندارد و نوشابه دوم نیز نام و برندی ناشناخته برای شما است ولی از لحاظ کیفیت محصول از دیگر برند ها کیفیت بالاتر دارد. نوشابه سوم برند پپسی را شامل است و نوشابه چهارم نیز کوکاکولا است.
یقینا انتخاب شما میان دو برند پپسی و کوکاکولا خواهد بود هرچند که ممکن است از لحاظ طعم و کیفیت از دیگر نوشابه ها کمتر باشند. در نهایت انتخاب آخر شما برپایه یک تصمیم احساسی خواهد بود که شما با انتخاب کدام یک از این محصولات احساس بهتری خواهید داشت.
اکنون شما با یک کلمه جدید آشنا شده اید و آن هم کلمه احساس است. قبل از آنکه وارد این بحث شویم عنوان کردن این نکته دور از شان نیست که:
تمام تصمیمات انسان در وهله اول برپایه احساسات اوست و منطق کلمه ایست که برای توجیه این تصمیم به میان میاید.
یعنی ما انسان ها تصمیمات خود را بر پایه احساس می گیریم و با دلایل منطقی سعی داری تا تصمیم خود را توجیه کنیم. با بیان کردن این مقدمه اکنون بهتر است تا تعریفی دیگر از برند را بیان کنیم.
تعریف برند از دیدگاه کابردی بازار
در ابتدا قصد داریم تا تعریف آکادمیک مختص به برند را بیان کنیم:
برند احساس و ادراکی است که مخاطبان، کاربران و یا مصرف کنندگان نسبت به یک محصول و یا یک سازمان دارند.
رابطه برن و برندسازی با احساس مخاطبان
همانطور که قبلا نیز به بحث گستردگی موضوع برند و برندینگ نیز اشاره شد، این تعریف محدود به محصول و یا سازمان نبوده و حتی این احساس و ادراک نسبت به افراد، ایده ها و بسیاری از موضوعات مختلف می تواند در ذهن مخاطب شکل بگیرد. از سویی دیگر هم بسیاری از مدیران واژه برند را تنها زمانی مورد استفاده قرار می دهند که این نام توانسته باشد محبوبیت و اعتباری را در عرصه بازار برای خود پیدا کند که خود این محبوبیت و اعتبار نیز ناشی از تصمیمات احساسی و ادراک شکل گرفته در ذهن مخاطبان است.
اکنون باز هم برمیگردیم به انتخاب میان پپسی و کوکا کولا؛ عناصر بسیاری در بحث برندینگ موجود است که می توان با استفاه از آنها متمایز سازی، جایگاه سازی و ارزش سازی را برای برند خود انجام داد تا احساس مدنظر را نسبت به محصول و یا سازمان در ذهن مخاطبان و یا مصرف کنندگان شکل داد.
مقایسه برند ها | برند چیست
مدیریت عناصر هویت برند یک مبحث مفصل است که در مقالات جداگانه در ارتباط با آنها بحث و گفتگو خواهد شد
نام، طراحی لوگو، شعار تبلیغاتی، تبلیغات محیطی و رسانه ای، کیفیت محصول و چندین عنصر دیگر که از عناصر برندینگ هستند می توانند به شما در تصمیم گیری احساسی تان در ارتباط با انتخاب نوشابه کمک کند.
طبیعتا اگر از شخصی در این ارتباط با مقایسه بپرسید و او ایجاد تمایز بین این دو برند معروف را کاری سخت بداند و هردو را با کیفیت عنوان کند، پاسخ شما به این افراد هنگامی است که در شرایط خرید تنها دست او به سوی یک نوشابه می رود. این تمایز این دو برند است. به عنوان مثال شما را انتخاب میکنید. پس قطعا برند سازی کوکاکولا به بهترین شکل توانسته تا شما را درگیر خود کند و آن احساس را در ذهن شما نسبت به خود شکل دهد و باعث شده تا تمایزی میان کوکاکولا و سایر برند ها قائل شوید، تصمیم خود را سریع تر بگیرید و در نهایت محصول آنها را انتخاب کنید.
در پایان این بخش نیز مشاهده ویدیو تبلیغاتی بینظیر زیر که توسط شرکت پپسی تولید شده و با استفاده از این ویدیو کوکاکولا را تحقیر می کند، خالی از لطف نیست:
[jwp-video n=”1″]
تعریف برند از دیدگاه بزرگان برندسازی و بازاریابی
افراد بزرگ و معروفی در دنیا وجود دارند که پس از سال ها فعالیت و تجربه در زمینه برندسازی و بازاریابی یک متخصص تمام عیار در زمینه خود به حساب می آیند و جزو صاحب نظران در این زمینه ها می شوند. یکی از بهترین راه های یادگیری نیز استفاده از سخنان و تجربه های افراد موفق در هر زمینه ای است. (آره! آناناس ربطی به موضوع نداره ولی قشنگ بود گذاشتمش) در هر صورت آنها این راه چندین ساله را رفته اند و چم و خم کار را بیش از هرکسی بلدند.
به همین علت ما چند نمونه تعریف از این افراد را در رابطه با مفهوم برند آورده ایم. تعریف هایی که می توانند به شما کمک شایانی کنند تا بتوانید مفهوم برند را به خوبی درک کنید. از طرفی دیگر نیز می توانید با دیدگاه افراد بزرگ در این زمینه نیز آشنا شوید.
جف بزوس
استیو جابز
دیوید آکر
برند ها با تعریف شخصیت انسانی خود، وعده ای به مصرف کنندگان می دهند.
استفن کینگ
پال فلدویک
آل رایس
برند از اولین برخوردی که مخاطب با شما دارد آغاز میشود و تا خرید و بعد از آن ادامه پیدا میکند. در حقیقت برندینگ تجربه ای است که کاربر از بودن با شما کسب میکند.
داغ کردن، تمایز، کاتالیزگر تصمیم گیری، احساس، محبوبیت، شناخته شدن، هویت و… تماما واژه هایی هستند که تا کنون به ارتباط آنها با معنی برند پی برده ایم ولی سوال اینجاست که چگونه؟چگونه می توان به این هدف این واژه ها دست پیدا کرد؟ اکنون نوبت آن رسیده است که افسار این مقاله را به دست واژه برندینگ یا برندسازی بدهیم تا پی ببریم که چگونه لغات فوق را بتوانیم ایجاد کنیم. آری!
برندینگ یعنی تمام فرآیند ها، مراحل، عناصر و مدیریتی که بتواند محصول ما را از سایر متمایز ساخته و احساس خوش آیندی را به مشتریان ما نسبت به محصول و یا سازمانمان بدهد. اما یک برند چگونه ساخته می شود؟ از لحظهای که یک تمایز یا تفاوت با رقبا و سایر برندها میسازید اولین جرقههای برندینگ را آغاز کردهاید.
برندینگ چیست | برندسازی چیست
به عنوان یک تعریف آکادمیک:
برندینگ شامل یک فرآیند منظم در جهت ایجاد احساس و آگاهی و درک و افزایش وفاداری و اعتماد مشتری و ایجاد ذهنیت و چشم اندازی مناسب در ارتباط با تجارت شما برای آنها است.
برندینگ همان راهی است که طی می شود تا شما به شناخته شدن و محبوبیت و یک هویت واحد برسید و در کل انتخاب مصرف کنندگان از میان تمامی گزینه ها فقط شما باشید.
جایگاه سازی برند، ارزش ویژه برند، انتخاب و مدیریت عناصر برند، استراتژی و برنامه ریزی برندینگ و بازاریابی، طراحی و ایجاد هویت واحد و منسجم، مفهوم سازی و… همه و همه ابزارهایی هستند که می توانند شما را در این راه کمک کنند. (در مقالات بعدی مفصل راجع به این موضاعات بحث خواهیم کرد.)
استراتژی برندینگ
بدون داشتن یک استراتژی برندینگ مناسب، کسب و کار شما در هر ابعادی که اکنون است در میان تمامی برند های مختلف موجود ک از قبل روی این مسئله کار کرده اند محکوم به شکست است. از طرفی یک استراتژی موثر به شما امکان رشد سریع و مزیت های رقابتی بالایی را به شما می دهد تا بتوانید در بازار موجود برای رقبا عرض اندامی بکنید. البته که این کار مستلزم تلاش متخصصان حرفه ای روی برند کسب و کار شما و فعالیت های سطوح بالا و سرمایه گذاری هدفمند است. به طور کلی:
نتیجه برندینگ این است که بگوییم چرا باید مردم برند و نام تجاری شما را به سایرین ترجیح دهند.
تعریف برندینگ از دیدگاه بزرگان برندسازی و بازاریابی
قبلا هم دلیل دانستن دیدگاه افراد بزرگ در هر زمینه ای گفته شد. مفهوم برندینگ نیز از این قاعه مستثنی نیست و ما در ادامه به اظهار نظر 5 تن از صاجب نظران در زمینه برندینگ و بازاریابی در ارتباط با مفهوم برندسازی پرداخته ایم. از طرفی نیز سعی بر این است که شما بتوانید با افراد مختلف در این زمینه آشنایی کلی هم پیدا کنید.
جف بزوس
استیو جابز
دیوید آکر
استفن کینگ
پال فلدویک
آل رایس
همانطور که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره کردیم، دیدگاه های مختلفی در ارتباط با مفهوم برند و برندینگ در دنیا وجود دارد. زیرا اشخاص در زمینه های مختلف به اقتضای کار خود به تعریفی از آن می رسیدند. درست است این تعاریف شاید از قاعده جامعیت خارج باشند ولی می توان از این تعاریف نیز در درک هرچه بهتر مفهوم برند استفاده کرد. با این مفاهیم متوجه خواهید شد که یک برند جگونه ساخته میشود و روی ساختارهای اجتماعی و فرهنگی تاثیر میگذارد. بنابراین بهتر است به صورت اجمالی شناختی در ارتباط با این تعاریف مختلف داشته باشیم. در این قسمت با 7 دیدگاه مهم آشنا خواهیم شد. بیایید باهمدیگر این دیدگاه ها را بررسی کنیم:
برندینگ چیست و مفهوم برندسازی
مفهوم برند و برندسازی از دیدگاه اقتصادی
همانطور که از اسم این دیدگاه نیز قابل استنباط است، دیدگاهی است که حسابدارها، کارکنان ویا مدیران مالی نسبت به برند و برندینگ دارند. بر اساس این دیدگاه برند در زمان قیمت گذاری محصول و یا خدمات یک کسب و کار، مورد بحث و توجه قرار میگیرد. آنها برند را برخی از دارایی های نامشهود یک سازمان می دانند. دارایی هایی که در ترازنامه ها ظاهر می شوند.
مفهوم برند و برندسازی از دیدگاه هویتی
برند بخشی از هویت یک سازمان است. این گزاره ای است که در این دیدگاه بیشتر مورد بحث قرار می گیرد. بر اساس آن کسب و کار ها می کوشند تا بر پایه هویتی که برای آنها تعریف شده و شکل گرفته است، برندی متناسب را ایجاد کرده و قدم در راه توسعه آن بگذارند.
پیشنهاد: در مورد طراحی هویت بصری برند بیشتر بخوانید و ببینید هویت بصری برند چگونه روی برندینگ و ساخت برند تاثیر میگذارد. در حقیقت اجزای برند به نحوی هویت برند محسوب میشوند و برند با آنها شناخته میشود.
هویت برند
مفهوم برند و برندسازی از دیدگاه مصرف کننده
این دیدگاه بر پایه تداعیاتی است که در ذهن مصرف کننده ایجاد می شود. بر اساس این دیدگاه مصرف کننده با درک از طریق دیدن و شنیدن نشانه های مشهود و نامشهود برند، باعث ایجاد یکسری از تداعیات در ذهن خود می شود. اگر میخواهید بدانید برند چگونه ساخته میشود باید دنبال لایههای ذهنی مخاطب باشید و ببینید تصویر برند شما در کجای ذهن او حک شده است.
مفهوم برند و برندسازی از دیدگاه شخصیت شناسی
همانطور که در ابتدای مقاله نیز گفته شد مبحث برندسازی فراتر از این است که به آن به عنوان یک موضوع ساده و تک بعدی نگاه کرد. گفته شد که برندها می توانند حتی برای شخصیت افراد نیز تعیین شوند. با این نگاه اولیه حال قصد ایجاد یک سوال را داریم:
اگر برند شما مانند یک انسان بود، چه شخصیتی را میتوانستیم به آن نسبت دهیم؟ یا به بیان دیگر، اگر مردم با برند شما مواجه شوند چه شخصیتی را می بینند؟
شخصیت های انسانی مختلفی وجود دارند که ما روزانه با آنها مواجه هستیم. گاه با افرادی خلاق و ریسک پذیر مواجه میشویم و گاه با افرادی که محافظه کار و تقلیدگر هستند. افرادی که روحیه جوان یا شاید هم افرادی که روحیات کلاسیک دارند. ممکن است بعضی درونگرا و بعضی برونگرا باشند. شاید شاد و زنده یا رسمی و مرده، غمگین و یا هزاران هزار شخصیت دیگری که در این دنیا وجود دارد. بر اساس این دیدگاه ما میتوانیم چنین شخصیت های انسانی را به برند ها نسبت دهیم.
تداعیات برند | برند و شخصیت شناسی
مفهوم برند و تعریف برندینگ از دیدگاه مدیریت روابط
در دیدگاه قبلی متوجه شدیم که هر شخصیت انسانی را می توانیم به هر برندی نسبت دهیم. در این دیدگاه نیز گزاره مهم این است که: همه مباحث در زمینه ارتباط بین انسان ها را می توانیم در ارتباط با رابطه مشتری با یک برند نیز مطرح کنیم.
ممکن است روابط ما از نوع رفاقتی، پوچ، شیفتگی، تفننی، حمایتگر، انتقامی، ابلهانه، صمیمی و… باشد. پس بدین ترتیب می توانیم چنین روابطی را مانند هزاران نوع روابط موجود در جهان هستی را بین برند و مشتریان نسبت دهیم.
مفهوم و معنای برند و برندینگ از دیدگاه ایجاد جایگاه اجتماعی
بسیاری از برند های لوکس دنیا چه در دوران گذشته و چه در قرن جاری از جمله رولکس یا شاید BMW و برندهایی از این قبیل به بخشی از فرهنگ مصرفی حال حاضر افراد شاخص تبدیل شده اند. به گونه ای که استفاده از این برند ها جایگاهی به مراتب بالاتر را در جامعه از این افراد می سازد. به عنوان مثال یک مدیر بلندپایه ترجیح خواهد داد که برند کت و شلوار او جزو بهترین و لوکس ترین برند های دنیا باشد یا به عنوان مثال سوار ماشین تولیدی شرکت بی ام و شود.
برند لاکچری
مالکان برندها با استفاده از این نوع برندسازی، منافع اقتصادی و جایگاه سازی طولانی مدتی را برای خود تضمین میکنند. بر اساس این دیدگاه تنها برندهایی می توانند از این منافع استفاده کنند که به برند خود به عنوان ابزاری برای ایجاد هویت اجتماعی قدرتمند نگاه می کنند، نه صرفا به عنوان یک ابزار برای فروش بیشتر.
مفهوم برند از دیدگاه فرهنگی
این دیدگاه در سطح کلان معرفی می شود. وقتی از بعد کلان به برند و برندسازی نگاه می کنیم، با نمایی فراتر از معادلات ساده و اولیه کسب و کاری مواجه میشویم. بدین شکل است که این دیدگاه بیشتر مربوط به دغدغه دولتمردان می شود.
این دیدگاه کمک می کند تا برند را به برخی از صفات و ویژگی ها را در سطح کلان به یک فرهنگ نسبت داد. به عنوان مثال نام فرانسه عشق را برای ما تداعی میکند. آن هم به واسطه شهر پاریس که به شهر عشق یا شهر عشاق معروف است. دلیل این نام گذاری نیز به زیباترین جمله جهان “تو را دوست دارم ” بر میگردد که با 311 زبان مختلف در پاریس روی دیواری واقع در تپه مونت مارت” که بلند ترین تپه شهر است توسط هنرمندانی با نام های “فدریک بارون” و”کلایر کیتو”طراحی شده است، به عرصه نمایش در می آمده. البته پلی که عاشقان قفلهای بسیاری را برو روی آن بسته اند هم دلیلی بر این معروفیت است.
چرا پاریس شهر عشق به عنوان یک برند در نظر گرفته میشود
جمع بندی
به طور کلی آموختیم که برند احساسی است که مردم نسبت به محصول و یا خدمات و یا حتی خود شما دارند و برندینگ مجموعه تمامی فرآیند هایی است که باعث می شود این احساس و ادراک در ذهن آنها تداعی شود و در نهایت منجر به آن شود که این مردم به مشتری وفادار شما تبدیل شده و به برند شما اعتماد کنند و در نهایت محصول و یا خدمات شما اولین اولویت آنها برای انتخاب در میان سایر برند های مشابه باشد. تمام عناصر برند باید در این مسیر حرکت کنند.
هدف کلی تمامی این مسائل در وهله ی اول مشتری مداری و در نهایت افزایش فروش است. نکته مهم و قابل تامل در ارتباط با برندینگ، نتیجه برندینگ است و آنهم به این که چرا مردم باید برند و نام تجاری شما را به سایرین ترجیح دهند؟، ختم می شود.
هر شخصی در هر زمینه تخصص، از دیدگاه خود برند و برندسازی را تعریف کرده است. در این مقاله دیدگاه جامع و زبان واحدی برای شما در ارتباط با مفهوم برندسازی ارائه شد اما آشنایی با تعریف برندینگ در دیدگاه های مختلف خالی از لطف نیست. دیدگاه هایی مثل اقتصادی، هویتی، مصرف کننده، شخصیت شناسی، مدیریت روابط، ایجاد جایگاه اجتماعیو فرهنگی از جمله دیدگاه هایی هستند که در این مقاله به خوبی راجع به آن ها توضیح داده شده است.
برند
مسئله برند و برندینگ یک مبحث بسیار گستره بوده که یافتن تخصص در آن نیازمند چندین سال مطالعه و تجربه در این زمینه است. تیم برندینگ پارماتیک سعی دارد به کاملترین و در عین حال خلاصه ترین شکل ممکن مفاهیم کلیدی این مبحث را به شما ارائه دهد ولی فراموش نکنید که اگر قصد آنرا دارید تا در این زمینه به یک فرد خبره تبدیل شوید حتما باید با یک پشتکار بالا به یادگیری مباحث مشغول شوید و در کسب و کارتان از آنها به صورت کاربردی استفاده کنید.
حتما ادامه دروس و مقالات دیگر پارماتیک را در ارتباط با مبحث برند و برندینگ مطالعه کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
ارزش ویژه برند چیست و چگونه می توان آن را ایجاد کرد
برند استوری یا داستان برند چیست؟
ریبرندینگ (Rebranding) یا بازسازی برند چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید