اینفوگرافیک چیست
اینفوگرافیک و تصاویر اینفوگرافی یکی از زیباترین اختراعات طراحان می باشند؛ زیرا یک اینفوگرافیک می تواند به سریعترین شکل ممکن، بیشترین اطلاعات و مفاهیم را به مخاطب انتقال دهد. در این مقاله با تیم برندینگ پارماتیک همراه باشید تا باهم دیگر یاد بگیریم که اصلاً اینفوگرافیک چیست، به چه دردی می خورد؟ و چه چیزهایی باعث می شود تا یک اینفوگرافیک خوب تولید کنیم؟ یکی از انواع بازاریابی محتوا، تولید محتوای گرافیکی یا تصویری است، یکی از بخش هایی که بیشتر مورد استفاده قرارمی گیرد تولید محتوای گرافیکی به این روش می باشد. امروزه این سبک از ارائه اطلاعات بسیار در جامعه به خصوص در فضای مجازی جا افتاده و پیشرفت کرده است به گونه ای که ما روزانه نمونه هایی از کاربرد اینفوگرافی را میتوانیم در اطراف خود مشاهده کنیم.
برای مثال در تلویزیون، کتاب ها، روزنامه ها، علائم راهنمایی و رانندگی در جاده ها و در کتاب های راهنما و بخصوص در فضاهایی مجازی مانند اینستاگرام. تقریباً کمتر می توانید تصاویری بیابید که بر روی آن ها مفهوم یا نکته ای نوشته نشده باشد. بسیاری از این اینفوگرافیک ها از چنان زیبایی و مطالب پرباری برخوردارند که مخاطبان را اغلب ترغیب می کنند تا تعاملی با آن داشته باشد. این موضوع باعث تا کاربران بیشتر به برند تجاری شما توجه کنند و درنتیجه افزایش این تعاملات، الگوریتم های موجود در سرویس دهی های اینترنتی مانند الگوریتم های اینستاگرام و گوگل، نه تنها مطلب مربوط به اینفوگرافیک شما بلکه پست های دیگرتان را نیزبه کاربران بیشتری نشان می دهند.
تعریف اینفوگرافیک چیست
اینفوگرافیک از دو کلمه اینفو (info) و گرافیک (graphic) تشکیل شده است، به طور کلی اینفوگرافیک یعنی ارائه اطلاعات به صورت تصاویر گرافیکی. به زبان خودمانی اینفوگرافیک ها تصاویری هستند که در آن ما اطلاعات و مفاهیم نسبتاً زیادی را در مدت زمان کم، راجع به یک موضوع، با تصاویر گرافیکی به مخاطبان ارائه می دهند. به عنوان مثال آمار بزرگترین زلزله های تاریخ، یا آمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشورهای مختلف و یا حتی نمایش و توضیح مناطق دیدنی روی نقشه ها و غیره.
یکی از قدیمی ترین نمونه های اینفوگرافیک، نقشه ها می باشند که اگر برای مثال فیلم دزدان دریایی کارائیب را تماشا کرده باشید همان نقشه ای که برای یافتن گنج از آن استفاده می کردند نمونه ای از اینفوگرافیک در زمان های گذشته محسوب می شود. اینفوگرافی ها برای مخاطب خاص خود به توضیح یک موضوع مشخص می پردازند. از این رو اینفوگرافیک هایی که به موضوعات عمومی اختصاص دارند می توانند دارای بازدید بسیار بالایی باشند.
انواع اینفوگرافیک
از دیگر عباراتی که اغلب در کنار اینفوگرافیکها بهکاربرده میشود، Data visualization (دیداری سازی دادهها) می باشد. دیداری سازی داده ها هدفمند بوده و در ساخت آن ها بیشتر زمینه های گشتالتی مورد توجه قرار می گیرند. البته از آن ها بیشتر برای ساخت الگوریتم های کامپیوتری استفاده می کنند که مفاهیم پیچیده ی زبان کامپیوتر را به مفاهیمی قابل درک تر برای انسان تبدیل می کند. در ادامه اینفوگرافیک را به طور جامع و کامل با هم بررسی خواهیم و دلایل مهم بودن آن در تبلیغات و تاثیراینفوگرافی در برندینگ و سئوی سایت شما را نیز به طور کامل برایتان شرح خواهیم داد. تقسیم بندی انواع اینفوگرافیک ها بر اساس شیوه پیاده سازی طراح به صورت زیر می باشد.
- اینفوگرافیک فیزیکی: اطلاعات در قالب یک حجم یا ماکت سه بعدی نشان داده میشود.
- اینفوگرافیک ایستا: کلیه اطلاعات در یک مرحله به صورت یک تصویر واحد نمایش داده می شوند.
- اینفوگرافیک پویا: اطلاعات در یک توالی خطی به صورت متحرک و انیمیشن ارائه می شوند و به تازگی در شبکه های اجتماعی به صورت GIF به کار می روند.
- اینفوگرافیک تعاملی: اطلاعات معمولاً در بستر وب و بنابر انتخاب کاربر به نمایش در میآید.
هدف اصلی یک اینفوگرافی رساندن پیچیده ترین مفاهیم، اطلاعات و یا آمار و ارقام به ساده ترین شکل ممکن می باشد.
نکات ساخت اینفوگرافیک
همانطور که احتمالاً تاکنون فهمیده اید، اینفوگرافیک ها در دنیای تولید محتوای امروزی بر پایه ماهیتی که دارند، بسیار مرسوم و مهم هستند. اینفوگرافیک ها از بهترین نوع محتواها هستند چرا که حاوی نیازهای ذهنی مخاطب بوده و برای او از یک عکس ساده ممکن است قابل درک تر نیز باشند. پس اینفوگرافیک ها باید به گونه ای باشند که اطلاعات را به وضوح و زیبایی به مخاطب برسانند و مخاطب را به نوعی به هوادار و دوست دار آن محتوا و سایر محتواهایتان تبدیل کنند. اگر شما از موضوعات بروز و پر مخاطب، یک اینفوگرافی بسازید، در نتیجه مردم بیشتری نیز به مشاهده آن تمایل پیدا خواهند کرد و در نتیجه می توانید به عنوان وسیله برای تبلیغات از آن بهره ببرید. هدف ساخت اینفوگرافیک عبارت است از:
- هدف ساخت اینفوگرافیک و یا طراحی آن به طور مختصر در زیر نام برده شده است
- ارائهی میزان زیادی از اطلاعات بهینه برای فهم راحت تر آن ها
- برقراری ارتباط یک پیام با مخاطب
- آنالیز داده¬ها طبق سفارش برای یافتن رابطه¬های علت و معلولی
- تعیین کردن مسیر در مانیتورها با پارامترهای دقیق
عنوان اینفوگرافیک چیست
عنوان اینفوگرافیک باید به اندازه ای جذاب باشد که مخاطبان بیشتری را نیز جذب کند. اگر عنوان یک اینفوگرافی را به گونه ای بنویسید که مخاطبین آن با نگاه اول جذب محتوا شده و بخواهند تمامی اطلاعات نوشته شده بر روی تصویر را بخواند می توانید حتی به واسطه ی آن هر محصولی را که در آن توضیح داده اید بفروشید. عنوان این اینفوگرافیک و جذابیت آن باعث می شود که مخاطب به طور کامل مطالب را مطالعه کند. اصولاً از آنجایی که تصاویر بیشتر در ذهن مخاطبان نقش می بندند، هرچقدر بتوانید محتواهای مهم و کلیدی خود را در قالب اینفوگرافیک تهیه کنید، مسلماً تأثیر به مراتب بیشتری خواهید گرفت. اشتراک گذاری اینفوگرافی ها نیز بیشتر از محتوای متنی می باشد.
محتوای اینفوگرافی با کیفیت و جذاب کمک می کند تا مخاطبان بیشتری را جذب کنید. اگر شما صاحب یک شرکت یا کسب و کار هستید پیشنهاد می کنم برای تبلیغات خود از اینفوگرافیک های جذاب استفاده کنید زیرا به کمک آن می توانید نحوه ی ارائه خدمات و توضیحات مربوط به کسب و کار خود را به شکلی کاملاً زیبا ارائه دهید. بازار طراحی اینفوگرافیک در عصر امروز به شدت داغ است چون رقیبان بی کار ننشسته اند و مداوم مشغول تولید محتوای تصویری به شکل اینفوگرافی هستند. اگر نمی خواهید که از رقیبانتان پیشی بگیرید پس با همان عکس های ساده خود به رقابت در تولید محتوا بپردازید.
طراحی اینفوگرافیک سریالی
تولید یک محتوا با طراحی اینفوگرافیک سریالی تأثیر به سزایی در Viral یا ویروسی شدن محتوای شما دارد و باعث دیده شدن هر چه بیشتر شما می شود. محتوای ویروسی به محتوایی گفته می شود که توسط کاربران اینترنت به شدت مورد اقبال واقع شده و به اشتراک گذاشته می شود که این باعث می شود محتوای شما در مدت کمی بازدید بسیار بالایی بخورد. پس اگر می خواهید که مخاطبان وفادار به محتوای خود بدست بیاورید، محتوای سریالی یا دنباله دار که باعث ویروسی شدنمی شود، بسازید. یکی از عوامل ویروسی شدن محتوا استفاده از موضوعات ترند روز است. به عنوان مثال ساخت اینفوگرافیک های سریالی بر اساس موضوع محوری کرونا باعث می شود تا به شدت اینفوگرافیک هایتان بین مردم که دوست دارند بیشتر راجع به این موضوع بدانند دست به دست شود. برای چند لحظه به سریال موردعلاقه تان بیاندیشید. آیا برای شما هم اتفاق افتاده که بی صبرانه انتظار بکشید تا قسمت بعدی آن را تماشا کنید. تولید محتوای سریالی یکی از روش هایی است که مخاطبان بیشتری را برای تبلیغات شما به همراه دارد. اگر در اینفوگرافی های خود از محتواهای سریالی استفاده کنید نیز همین تأثیر را در روند پیشرفت خود خواهید دید.
تأثیر رنگ بر اینفوگرافیک
هر رنگ بر اساس علوم ارتباطی و روانشناسی، ویژگی ها و احساسات خاصی به بیننده آن منتقل می کند. باید اضافه کنم که در اینفوگرافی ها بهتر است از رنگ های جذاب خوانا و هماهنگ استفاده کنید تا هم یک زیبایی به طرح خود بدهید و هم مخاطبین را بیشتر با محتوای خود درگیر کنید. به عنوان مثال می توانید در زیر چند اینفوگرافیک که از ترکیب رنگی جذاب و گیرای استفاده کرده اند مشاهده کنید.
تأثیر اینفوگرافیک در سئو و برندینگ
تأثیر اینفوگرافیک بر روی سئو و برندینگ غیر قابل انکار می باشد وقتی یک محتوای اینفوگرافیک بسازید در نتیجه مردم نیز شما را بیشتر می بینند و در صورت جذاب بودن طرح آن در نتیجه مخاطبان بیشتری را جذب می کنید و بیشتر دید می شود، بیشتر دیده شدن محتوای شما عملاً در برندینگ شما تأثیر دارد. جدول ها و آمار و شکل ها یا اینفوگرافی هایی که در بستر اینترنت بیشتر دیده می شوند، به نوعی به محبوبیت شما کمک می کنند و اگر در حوزه طراحی سایت و سئو پیش زمینه و اطلاعاتی دارید باید بدانید که اگر کاربری به دلیل اینفوگرافیک جذاب سایت شما بیشتر در سایت باقی بماند، عملاً به گوگل می فهمانید که سایت شما از دید کاربران دارای محبوبیت فراوانی است و باعث کاهش رتبه شما در گوگل و افزایش ترافیک سایت شما می شود که این خود تأثیر مثبتی در سئوی سایت شما دارد.
چگونه اینفوگرافیک بسازیم
برای ساخت یک اینفوگرافیک باید در ابتدا به این نکته توجه کنیم که چه موضوعی در حال حاضر بیشترین مخاطبین را دارد. سپس برای جمع آوری مطالب جدید مربوط به آن موضوع اقدام می کنیم و در نهایت یک اینفوگرافیک با موضوعی جدید با کیفیت بالا می سازیم تا بینندگان بیشتری برای آن بدست بیاوریم. برای این کار بهتر است در شبکه های اجتماعی یا از بین سخنان روزمره ی مردم یک عنوان جذاب انتخاب کنیم سپس به کمک نرم افزارهای طراحی گرافیک مثل فتوشاپ، ایلاستریتور یا دیگر نرم افزار های آماده برای طراحی یک اینفوگرافی استفاده کنیم.
آموزش ساخت اینفوگرافیک
از آن جایی که یک اینفوگرافیک، حجم بسیاری از اطلاعات را با تصاویر به شکلی ساده توضیح می دهد می توان مطالب پیچیده ای را که خیلی هم موضوعات جذابی نیستند با استفاده از امکانات موجود در ابزارهای گرافیکی به طرحی زیبا و جالب تبدیل کرد. مجموعه پارماتیک با بیش از 8 سال تجربه در زمینه گرافیک و طراحی هویت بصری دوره ای برای آموزش مقدماتی فتوشاپ آماده کرده است، به کمک این آموزش ها، می توانید اینفوگرافی های جذاب نیز برای خود طراحی کنید.همچنین برای انجام خدمات لوگو و طراحی لوگو این تیم شما را تا برندشدن کسب و کارتان یاری می دهد فقط کافیست برای کسب اطلاعات بیشتر درباره طراحی یک لوگوی حرفه ای و مخصوص برند خود با ما تماس بگیرید. در این جا ما سعی کردیم تا نحوه ساخت اینفوگرافیک را برای شما به صورت گام به گام شرح دهیم:
- انتخاب یک موضوع جذاب و مناسب: اولین گام برای طراحی یک اینفوگرافیک حرفه ای و جذاب، انتخاب موضوعی به روز و محبوب می باشد که با استقبال مخاطبین فراوان همراه باشد.
- تحقیق و جمع آوری اطلاعات مربوط به آن موضوع:دومین گام، جمع آوری اطلاعات مربوط به موضوعی است که در مرحله قبل به انتخاب آن پرداختیم، نکته مهم آن است که اگر اطلاعاتی از جایی برداشتیم منبع آن را ذکر کنیم، در این مرحله باید برای ارائه درست و دقیق مطالب به شیوه ساده تر باید تلاش کرد.
- طراحی یک قالب برای نمایش داده ها بر روی اینفوگرافی:ابتدا قبل از طراحی اینفوگرافیک باید یک شکل و قالب برای نحوه ی نمایش داده های خود بر روی آن انتخاب کنیم سپس بسته به موضوع و قالب انتخابی، طرح نهایی را بسازیم، قالب های اطلاعاتی: اینفوگرافیک های مقایسه ای، نموداری، فلوچارت، جغرافیایی، تصویری، داده محور، پاورپوینت و …
- طراحی هویت بصری اینفوگرافی: نوبت به طراحی اینفوگرافیک مدنظر ما می رسد که یا باید آن را خودمان طراحی کنیم یا به متخصصان حوزه گرافیک بسپاریم تا یک با درنظر گرفتن مرا حل قبلی برایمان طراحی کنند.
- پخش و توزیع آن در کانال های ارتباطی لازم: برای توزیع و پخش محتوای اینفوگرافیک طراحی شده خود باید ابتدا از شبکه های اجتماعی که در آن مشغول به فعالیت هستید شروع کنید و یا آن را در وب سایت یا وبلاگ خود قرار دهید سپس از مخاطبین خود بخواهید که آن را به اشتراک بگذارند تا بیشترین مخاطبان، محتوای شما را ببینند.
در ادامه نمونه ها و مثال هایی از اینفوگرافیک را خواهیم آورد:
اینفوگرافیک مربوط به استیو جابز خالق شرکت اپل
بسیاری می گویند که استیوجابز خالق شرکت اپل می باشد اما باید بگوییم که نه تنها شرکت اپل به واسطه زحمت های استیو به همینی که الآن می بینید تبدیل شده است بلکه به دلیل آن که او فروشنده ی خوب و حتی عالی برای شرکت می باشد باعث شده است تا اپل به یک شرکت چند میلیارد دلاری تبدیل شود. با کمی دقت به این تصویر در می یابیم که یک اینفوگرافیکی جذاب از بیوگرافی استیو جابز می باشد و زیبایی نحوه ی ارائه مفهوم باعث می شود که برای دیدن این تصویر مدت طولانی درنگ کنیم. اطلاعات به کار رفته شده در این اینفوگرافی به دلیل کشش عکس وکتور استیو جابز باعث می شود تا به عکس خیره شویم.
اینفوگرافیک درباره کرونا
بحث های زیادی درباره بیماری کوید-19 وجود دارد که در این اینفوگرافیک یکی از مهمترین آن ها یعنی علائم مبتلایان به ویروس کرونا را به شکلی کاملاً زیبا می توانید درک کنید. و همچنین توضیحاتی درباره ی علائم بیمارانی که مبتلا به ویروس کرونا شده اند داده شده است، عکس یک دختر با ماسک در وسط و همچنین عکس های ریزی از خفاش و ویروس ها به جذابیت این تصویر افزوده است به گونه ای که مفاهیم موجود در آن به خوبی به بیننده این اینفوگرافی منتقل می شود.
اینفوگرافیک طلاق
با دیدن این عکس که به صورت اینفوگرافیک طراحی شده است می توانید به بهترین شکل ممکن دلایل مهم طلاق را درک کنید و این خود باز هم به رسالت یک طرح اینوگرافیک جذاب باز می گردد که می تواند به ساده ترین شکل ممکن مفاهیم پیچیده را برایتان به نمایش بگذارد. استفاده از عکس های وکتور و آیکون های دور قلب شکسته که توضیحاتی مبنی بر آن ها در کنارشان گذاشته شده است به زیبایی هر چه بیشتر این طرح کمک می کند، پس با دقت بیشتر می توانید ببینید که این تصویر زیبا چقدر با شما ارتباط برقرار می کند چرا که توسط طراحی خلاق و خوش ذوق ساخته شده است.
اینفوگرافیک سلامت
یکی دیگر از نمونه های اینفوگرافیک که می تواند مفاهیم پیچیده را به مخاطب با استفاده از تصاویر منسجم منتقل کند همین تصویری است که مشاهده می کنید. دانستنی های جذاب پیرامون دو نیم کره چپ و راست مغز صورت کامل به تصویر کشیده شده است، بعد از مشاهده این عکس درمی یابیم که نیم کره سمت چپ مرکز تحلیل داده ها و اطلاعات اعم از ریاضی و شیمی و جغرافیا و … می باشد و نیم کره سمت راست مرکز تخیل و تفریح و سرگرمی انسان می باشد. افراد چپ دست نیم کره سمت راستشان فعال بوده و افراد راست دست برعکس اما می توانند هر دو را نیز به یک اندازه فعال کنند، چرا که قدرت مغز بشر بی حد و اندازه است.
اینفوگرافیک سئو
اینفوگرافی بالا کمک می کند تا بهتر بتوانیم سئو را درک کنیم و به دلیل طراحی زیبا و توضیحات کاملی که در این عکس وجود دارد به مطالعه ی موارد توضیح داده شده در آن ترغیب می شویم. سئو و دیجیتال مارکتینگ یکی از مباحث مهم برای طراحان سایت و بازاریابان و حتی کسب و کارهای مختلف اعم از شرکتی و فروشگاهی و کسانی که می خواهند بیشتر در نتایج جست و جو ها دیده شوند، می باشد. متخصص شدن در زمینه سئو زحمت و تجربه بسیاری می خواهد که برای کسب دانش کافی در این زمینه به دلیل وجود رقبای بسیار، زمان کمی برای فهم و درک مطالب وجود دارد. داشتن یک اینفوگرافیک برای طراحی سایتمان به ما کمک می کند تا کسب و کار خود را بهتر معرفی کنیم، در نتیجه در بهبود سئو و جایگاه سایت ما در میان موتورهای جستجو دارد.
جمع بندی
در کل اینفوگرافیک ها تصاویری هستند که میتوانیم با استفاده از آن اطلاعات زیادی را به صورت ساده و مصور در کمترین زمان به مخاطبان انتقال دهیم که یکی از بهترین روش های تولید محتوا بعد از محتوای ویدیویی است اما به نسبت عکس های ساده، مورد توجه مخاطبان بیشتری است. یک اینفوگرافیک خوب و جذاب، می تواند در محتواهای ما جلوه خاصی ایجاد کند. انتخاب عنوان جذاب و همچنین ساخت اینفوگرافیک های سریالی تأثیر به سزایی در برندینگ و سئوی سایت دارد. یکی از بهترین انواع تولید محتوا برای بالا بردن میزان ترافیک وبسایت خود در موتور های جستجو، تولید محتوای اینفوگرافی است. بیشتر مردم به تصویر جذب می شوند، پس مصور سازی اطلاعات ضمن آنکه موجب خسته شدن مخاطب از خواندن آنها نمی شود بلکه اگر تصویر جذابیت بصری بالایی داشته باشد موجب می شود تا اینفوگرافیک شما به صورت ویروسی در بین کاربران پخش شود. اگر در یک تصویر نوشته ای به طور هنرمندانه گنجانده شود که توجه ما را به خود جلب کند ما نیز از آن استقبال کرده و دنبال کننده یا شاید به نوعی طرفدار آن محتوا شویم. در آخر باید گفت که برای ساخت یک اینفوگرافیک بهتر است حداقل، دانش و اطلاعاتی درباره طراحی گرافیک داشته باشید (اگه هم ندارید می تونید از آموزش طراحی گرافیک پارماتیک استفاده کنید) و سپس اندکی مهارت کارکردن با نرم افزارهای گرافیکی بدست بیاورید و بقیه ی کار به نحوه ی پیاده سازی و خلاقیت شما باز می گردد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه یک فتوشاپ کار حرفه ای شویم؟
مسکات چیست و چه تاثیری در برند دارد؟
دیدگاهتان را بنویسید