افیلیت مارکتینگ چیست؟
افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) یا همکاری در فروش یک روش جذاب برای فروش محصولات است که دستاورد خوشایندی برای صاحب محصول و همچنین فروشنده محصول خواهد داشت. در واقع یک رابطه برد برد را برای صاحب برند و همکار فروش رقم خواهد زد. جالب است بدانید اکنون 81٪ از برندها و 84٪ از ناشران از قدرت افیلیت مارکتینگ استفاده میکنند، همچنین سالانه هزینه های بازاریابی با توجه به رقابتی تر شدن عرصه کسب و کار با افزایش زیادی روبرو است. این آمار با توجه به هزینه های بالای بازاریابی، روز به روز در حال افزایش است و کسب و کارها ترجیح میدهند به سمت شبکه های همکاری در فروش بروند؛ چرا که افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی رابطهای با کاهش هزینه های بازاریابی، یک شبکه عظیم برای فروش راه اندازی خواهد کرد.
در سال 2018 هزینه بازاریابی محتوا تنها 62 درصد از هزینه های مربوط به طرحهای بازاریابی سنتی را شامل می شد درحالیکه 3 برابر بازدهی بیشتر نسبت به روش سنتی داشتند، می توان گفت 16 درصد از کل سفارشات یک برند می تواند به تاثیر از افیلیت مارکتینگ باشد. کارآفرینان باهوشی که یک تجارت پر رونق را اداره می کنند می دانند که همیشه می توانند کارهای بیشتری انجام دهند تا این تجارت رشد کند. یکی از راه های انتقال اوضاع به سطح بالاتر یافتن جریان درآمدی متناوب است. این به معنای راه اندازی کسب و کار دوم نیست، بلکه یافتن راه حل یا استراتژی موفق برای تکمیل و رشد کسب و کار خود با ارائه ارزش بیشتر به مشتریان و همکاران خود است.
افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش چیست؟
همکاری در فروش فرایند دریافت کمیسیون از فروش محصولات شخص یا کمپانی دیگری است، به بیانی ساده تر شما محصولی که به فروش آن علاقه مند هستید پیدا می کنید و با ترویج این محصول و در واقع تبلیغ کردن آن در بخشی از سود فروش این محصول شریک می شوید.
افیلیت مارکتینگ یک روش فروش آنلاین است که موجب می شود صاحب محصول فروش بیشتری را تجربه کند؛ اما چگونه؟ افراد میتوانند با توصیه محصول شرکت به دیگران، کمیسیون بدست آورند. در عین حال، این امکان را برای شرکت های وابسته و حتی افراد معمولی فراهم می کند که بدون تولید محصولات، محصولات شرکت دیگر را بفروشند و از طریق فروش محصول درآمد کسب کنند.
به بیان ساده، بازاریابی شرکتهای وابسته شامل ارجاع محصول یا خدمات با به اشتراک گذاری آن در وبلاگ، رسانه های اجتماعی یا وب سایت است. شرکت وابسته یا فرد هر بار که شخصی از طریق لینک منحصر به فرد مرتبط با پیشنهاد خود خریدی انجام می دهد، کمیسیون دریافت می کند. این ایده عالی کمک میکند تا شرکتهای دارای محصول، محصولات خود را از طریق افراد یا شرکتهای وابسته به فروش رسانند و هر دو طرف از این ارتباط سود دریافت کنند، در واقع شرکتهای دارای محصول فروشنده های خود را در سود به دست آمده از فروش شریک میکنند.
افیلیت مارکتینگ چگونه کار میکند؟
همانطور که گفتیم شرکتهای دارای محصول، به شرکتهای وابسته و افراد اجازه همکاری در فروش از طریق افیلیت مارکتینگ میدهند. در این همکاری بخشی از سود فروش محصول را به همکاران فروش آنلاین خود میدهند. از توانایی افراد مختلف برای یک استراتژی بازاریابی موثرتر استفاده می کند. با راه اندازی این طرح بازاریابی واسطهای، سه گروه مختلف درگیر می شوند:
- فروشنده و تولید کنندگان محصول
- شرکت وابسته یا تبلیغ کننده
- مصرف کننده
در ادامه به جزئیات ارتباط این سه گروه در افیلیت مارکتینگ می پردازیم تا با مزایای این طرح فروش بیشتر آشنا شویم:
- فروشنده و تولیدکننده محصول
فروشنده محصول، شخص کارآفرین، یک شرکت بزرگ، یک فروشنده، بازرگان، خالق کالا یا خرده فروشی است که محصولی را به بازار عرضه می کند. این محصول می تواند یک شی فیزیکی باشد، مانند لوازم خانگی همچنین میتواند یک خدمت باشد مانند آموزش های کسب و کار.
فروشنده که با نام تجاری نیز شناخته می شود، نیازی به درگیر شدن در فرایند بازاریابی ندارد، ممکن است بخواهد از استراتژی افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش استفاده کند و سود حاصل از فروش را با همکار فروش خود تقسیم کند، پس به دنبال تبلیغ کنندهها برای محصولش می گردد.
به عنوان مثال، فروشنده میتواند وارد کننده قطعات کامپیوتری باشد، که ترجیح میدهد قطعات خود را از طریق افیلیت مارکتینگ با شرکتهای وابسته بفروشد و خود را درگیر فعالیتهای بازاریابی نکند، از طریق همکاران فروش خود محصولاتش را به مخاطبان بیشتری معرفی نماید. همچنین فروشنده میتواند یک بستر فروش آنلاین مانند دیجیکالا باشد که برای افزایش فروش محصولات و افزایش درآمد خود از طریق افیلیت مارکتینگ محصولاتش را به فروش بگذارد.
- شرکت وابسته یا ناشر
شرکت وابسته همچنین به عنوان ناشر شناخته می شود، می تواند یک فرد یا یک شرکت باشد که محصول فروشنده را به روشی جذاب برای مصرف کنندگان بالقوه به بازار عرضه می کند. به عبارت دیگر ، شرکت وابسته محصولات در در معرض نمایش مخاطبانش قرار میدهد و مخاطب را ترغیب به خرید محصول میکند. اگر مصرف کننده در نهایت محصول را بخرد، شرکت وابسته بخشی از درآمد کسب شده را دریافت می کند.
شرکتهای وابسته معمولا یک بستر تبلیغاتی با مخاطبان زیاد دارند که محصولات را در این بستر بازاریابی میکنند، شرکتهای وابسته به منافع مخاطبان خود پایبند هستند و میتوانند با شناخت مخاطبان خود محصولاتی که برای آنها جذاب است برای فروش بگذارند.
- مصرف کننده
مصرف کننده بخش مهمی از این چرخه است که خواسته یا ناخواسته محرک شکل گیری فرایند فروش از طریق افیلیت مارکتینگ میباشد. شرکت های وابسته یا افراد این محصولات را با مخاطبان خود در شبکه های اجتماعی، وبلاگ ها و وب سایت ها به اشتراک می گذارند و با اقدام مخاطبان به خرید فرایند فروش افیلیت مارکتینگ را تکمیل میکنند.
وقتی مصرف کنندگان محصول را می خرند، فروشنده و شرکت وابسته سود حاصل را تقسیم می کنند. بعضی اوقات شرکت وابسته با اعلام اینکه در ازای فروش خود کارمزد دریافت می کند، تصمیم می گیرد که در مقابل مشتری باشد. در مواقعی دیگر ممکن است مصرف کننده کاملا از زیرساخت های بازاریابی وابسته در پس خرید خود غافل باشد.
در هر صورت، آنها به ندرت هزینه بیشتری را برای محصول خریداری شده از طریق بازاریابی وابسته پرداخت می کنند. سهم شرکت وابسته از سود در قیمت خرده فروشی گنجانده شده است. مصرف کننده فرآیند خرید را به اتمام می رساند و محصول را به صورت عادی دریافت می کند.
ناشران افیلیت مارکتینگ
اگر در فکر مشارکت در یک برنامه افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش هستید، حتما تا این قسمت مقاله متوجه شدید که شما به عنوان ناشر حق انتخابهای زیادی برای کار کردن خواهید داشت. برای انجام افیلیت مارکتینگ بهتر است درک عمیقی نسبت به ناشران این فرایند داشته باشید، شما میتوانید به عنوان ناشر و یا حتی صاحب محصول یک استراتژی در سیستم همکاری در فروش توسعه دهید که با منافع شما همسو باشد. در ادامه ما به 5 گروه از ناشران در افیلیت مارکتینگ و سیستم همکاری در فروش اشاره می کنیم:
- وبلاگ ها و سایت های محتوا
وبلاگ ها و سایر سایت های محتوایی، نوع بسیار رایجی از ناشران هستند. آنها بر ایجاد محتوای ارزشمند، مرتبط و سازگار تمرکز می کنند تا مخاطبان کاملاً ویژهای را جذب کنند. قسمت دشوار رسیدن به آن مخاطب و متقاعد کردن او برای اقدام به خرید است، به همین دلیل این نوع ناشران بسیار ارزشمند هستند. اگر آنها خوب باشند، مخاطبان بسیار وفاداری دارند و در تصمیمات خرید بسیار تاثیرگذار هستند.
- مزایا
آنها مخاطبان بسیار وفادار و غالباً متخصص در برخی از طیف های خاص هستند. آنها با دادن اطلاعات کافی به مشتریان کمک می کنند تا تحقیقات خود را انجام دهند و مشتریان را با برند آشنا میکنند. آنها بسیار تاثیرگذار بوده و محتوای بسیار حرفه ای ایجاد می کنند که بازتاب مثبتی در برند خواهد داشت.
چگونه صاحبان برند مخاطبان خود را در وبلاگها و سایت های محتوا جذب میکنند؟
بهترین راه این است که با ناشران معامله کنید، از آنها بخواهید برای برند شما محتوا درست کنند یا تبلیغات شما را در وب سایت خود مجاز بگذارند. برای کمک به آنها در انجام کارشان، نمونه ها و اطلاعات محصول را برای آنها ارسال کنید. مطمئن باشید که به فروشندگان برتر خود کمیسیون خوبی می دهید، کمیسیون خوب انگیزه همکاران فروش را برای فروش بیشتر زیاد میکند؛ مطمئن باشید که ارزشش را دارد.
- سایت های Cashback
سایت های Cashback به سایتهایی گفته می شود که از کمیسیون دریافتی از تبلیغ دهنده برای بازپرداخت درصدی به کاربران خود استفاده می کنند. آنها اساساً کارمزد را با کاربر نهایی تقسیم می کنند، که به کاربر نهایی انگیزه زیادی برای خرید از وب سایت خود می دهد.
- مزایا
بزرگترین مزیت سایت های Cashback این است که می توانند حجم بسیار بالایی از فروش داشته باشند. از آنجا که کاربر نهایی به نوعی پول “رایگان” دریافت می کند، آنها بسیار مشتاق استفاده از سایت هایی مانند این هستند. هنگامی که آنها از وب سایت استفاده کردند و مبلغ پرداختی خود را دریافت کردند، اغلب به آن سایت بسیار وفادار خواهند بود و احتمال خرید دوباره از سایت در آنها قویتر خواهد شد، چرا که قبلا تجربه کردند با هر خرید از سایت بخشی از پول به آنها برگردانده شده و یا امتیازهایی به خاطر خرید خود دریافت کردهاند. اطمینان حاصل می کنند که هر خرید احتمالی از طریق سایت انجام شود میتوانند امتیاز یا بازپرداخت خود را بیشتر کنند. این یک روش عالی برای دستیابی به مشتریان جدید، برندسازی و ایجاد انگیزه برای خرید محصولات یا خدمات شما است.
چگونه مخاطبان خود را در سایت های بازپرداخت پول جذب می کنید؟
بزرگترین چالش شما یافتن راهی برای برجسته شدن در آن وب سایتهای Cashback است. شما می توانید این کار را با ارائه معاملات انحصاری برای وب سایت، ارائه محصولات و خدمات برای بودجه های مختلف و یا ارائه کدهای کوپن انجام دهید. افراد می توانند از این وب سایت ها برای هدایت بازدید به آنها استفاده کنند.
- تالارهای گفتگو و محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC)
بسیاری از جوامع خرید آنلاین وجود دارد که درآن مصرف کنندگان به یکدیگر مشاوره می دهند، اطلاعات را به اشتراک می گذارند یا از آنها کمک میخواهند که معمولا به صورت تالار گفتگو هستند. آنها همچنین از این انجمنها برای دسترسی به معاملات، تخفیف ها استفاده میکنند.
- مزایا
مخاطبان مشتاق شما مشتریانی هستند که (بسیار) تحقیق می کنند. این یک روش عالی برای ایجاد آگاهی از نام تجاری در بازار شماست و برای شما این فرصت را ایجاد میکند تا مشتریان وفادار خود را پیدا کنید.
چگونه در این تالارها مخاطب جذب کنیم؟
کدهای اختصاصی به آنها پیشنهاد دهید و از جدیدترین پیشنهادها به آنها بگویید. حتماً محتوایی را ایجاد کنید که مخصوصاً با توجه به این تالارها طراحی شده باشد. اطمینان حاصل کنید که آنها به شما گوش میدهند، بازاریابی در تالارهای گفتگو بسیار تاثیرگذار است.
- موتورهای جستجو
یک موتور جستجو برای کمک به کاربر در جستجوی محصول/محتوا و مقایسه محصولات/محتوای سایتهای مختلف بر اساس نتایج جستجو طراحی شده است. آنها می توانند مواردی مانند قیمت، ویژگی ها، نقدها یا معیارهای دیگر را فیلتر کنند. شما به عنوان یک تبلیغ کننده که هزینه ای برای تبلیغ در یک موتور جستجو مانند گوگل پرداخت میکنید، در واقع شما هزینه تبدیل به فروش را پرداخت می کنید یا برای بدست آوردن جایگاه بالاتر در نتایج جستجو هزینه می کنید.
- مزایا
قیمت تبلیغ در این موتورهای جستجوی مقایسه ای اغلب بسیار رقابتی است زیرا رقابت زیادی وجود دارد. موتور جستجو این توانایی را به شما می دهند که بتوانید طیف وسیعی از محصول خود را با یک حرکت نشان دهید. ویژگی مهم دیگر این است که موتورهای جستجو در مقایسه اغلب مورد اعتماد مشتریان هستند. هنگامی که مصرف کننده از موتور جستجو استفاده می کند، غالباً قصد خرید دارد و این یک نوع ناشر ارزشمند است.
چگونه مخاطبان خود را در موتورهای جستجو مقایسه می کنید؟
از آنجا که بیشتر موتورهای جستجوی مقایسه مدل CPC یا Cost Per Click دارند، یعنی پرداخت هزینه به ازای هر کلیک (در ادامه بیشتر در خصوص این مورد صحبت خواهیم کرد) شما به راحتی هزینه تعامل خود را پرداخت می کنید. داشتن محصولات جذاب و برجسته سازی محصولات پیشرو در بازار و یا رقابتی بودن قیمت فروش بازار نیز به شما کمک می کند.
- ناشران رسانه های اجتماعی
ناشران شبکه های اجتماعی در همه شبکه های اجتماعی موجود یافت می شوند. فیس بوک ، اینستاگرام ، یوتیوب و … آنها صفحات یا نمایه های خاص خود را در این وب سایت ها دارند که طرفداران یا دنبال کنندگان زیادی دارند. ادمینها از این صفحات یا نمایه ها برای تعامل با مخاطبان خود استفاده می کنند.
- مزایا
مخاطبان غالباً از یک فرد ، تاثیرگذار پیروی می کنند اگر محصولات شما توسط اینفلوئنسرهای شبکههای اجتماعی تبلیغ شود بازخور خوبی به همراه خواهد داشت. این افراد تاثیر زیادی در برند سازی و ترویج محصولات شما خواهند داشت چراکه مخاطبان به آنها گوش میکنند.
چگونه مخاطبان خود را با استفاده از ناشران شبکه های اجتماعی درگیر کنیم
برای ایجاد محتوای تبلیغاتی جذاب با اینفلوئنسر مورد نظر همکاری داشته باشید و نمونه از محصولات خود به همراه توضیحات کافی را برای آنها ارسال کنید.
انواع برنامه های افیلیت مارکتینگ
اکنون زمانش رسیده تا تمام برنامه های تبلیغاتی آنلاین خود را مدیریت کنید؛ برای مدیریت بهتر برنامه های تبلیغات آنلاین، باید با انواع برنامه های افیلیت مارکتینگ یا سیستم همکاری در فروش آشنا شوید، عملکرد هرکدام از این برنامه ها در همکاری فروش یاد بگیرید و در نهایت تصمیم گیری کنید که کدام یک از برنامه ها برای کار شما بهتر است و چگونه می توان هزینه های تبلیغات را مدیریت کرد و در نهایت تبلیغات اثربخشی را برای کار برگزید. در ادامه به انواع مختلف برنامه های افیلیت مارکتینگ اشاره میکنیم:
- پرداخت به ازای هر فروش (CPS)
در این بخش سیستم همکاری در فروش با مدل کمیسیون CPS (پرداخت نسبت به هر فروش) برای ناشران، را توضیح میدهیم. طبق این مدل، ناشران فروش کالا یا خدمات خود را به تبلیغ کنندگان میسپارند، در عوض تبلیغ کنندگان نیز به ازای هر فروشنده از ناشر کمیسیون دریافت میکنند. این مدل، جذاب ترین مدل برای تبلیغ کنندگان است. این مدل، زیرمجموعه – CPA (مخفف Cost Per Action).
کمپین های تبلیغاتی CPS گزینه بسیار خوبی برای ارائه محصولات سنتی تر است، به تبلیغ دهندگان این امکان را میدهد که هر فروش محصول را پیگیری کنند. طراحی این برنامه همکاری در فروش به صورتی است که عملیات تبلیغ کنندگان پس از انجام فروش نهایی و تایید میشود؛ در این فرایند تبلیغ کنندگان حق کمیسیون فروش خود را برداشته و باقی مبلغ به ناشر تعلق میگیرد.
- پرداخت به ازای جذب مشتری بالقوه (CPL)
در مول دوم که نوع کمیسیون CPL (پرداخت به ازای جذب مشتری بالقوه) نام دارد، در سیستم همکاری در فروش آگهی های بازاریابی مرتبط به محصول یا خدمات منتشر میشود. برنامه افیلیت مارکتینگ پرطرفدار بعدی CPL است که درآن مهم ترین هدف تبلیغات برای دستیابی به مشتریان بالقوه صورت میگیرد. تا ناشر بتواند این مشتریان بالقوه را به خریداران واقعی تبدیل نماید.
CPL در اصل به قصد جمع آوری اطلاعات مربوط به کاربران تلفن همراه یا دسکتاپ انجام می شود؛ ممکن است این مشتری بالقوه در حال بازی باشد و یا در موتورهای جستجو به دنبال کسب اطلاعات خرید محصول یا خدماتی باشد.
CPL (Cost per Lead) مدلی است که در آن تبلیغ کننده برای جذب هر مشتری بالقوه مبلغ ثابتی دریافت میکند. نمونه ای از این مدل ثبت نام کاربر در فرمهای اشتراک میباشد.
- پرداخت بر اساس نمایش آگهی (CPM)
CPM (پرداخت بر اساس نمایش آگهی) یکی دیگر از انواع تبلیغات در اینترنت است. این نوع تبلیغات با نمایش بنر و آگهی سروکار دارد. در این نوع تبلیغات، مبلغی برای نشر آگهی به تبلیغ کننده داده میشود.
- پرداخت به ازای کلیک (CPC)
در تبلیغات CPC (Cost Per Click) تبلیغ کنده به ازای کلیک روی تبلیغ مبلغی از ناشر دریافت میکند. به عبارتی دیگر تبلیغ کنندگان به ازای هر کلیک از ناشر پاداش دریافت میکنند. این مدل یکی از مدلهای قدیمی افیلیت مارکتینگ است.
- مقایسه پرداخت بر اساس نمایش آگهی (CPM) و پرداخت به ازای کلیک (CPC)
پرداخت براساس نمایش آگهی کمتر از پرداخت به ازای کلیک مورد توجه تبلیغ کنندگان قرار گرفته است.
هر بازاریاب شایسته ای داده ها، شرایط و مخاطبان را تجزیه و تحلیل می کند و برای استفاده بهینه از تبلیغ اقدام می کند. با CPC خطرات را به حداقل می رسانید و در نتیجه بازخورد بهتری خواهید داشت. این مدل در بسیاری از موارد بهترین تصمیم است. در عین حال، CPM به شما امکان می دهد مخاطبان بیشتری داشته باشید ، آگاهی را ارزان تر بسازید و در وسعت بیشتری منتشر کنید؛ در حالی که CPC، مخاطبان محدودترین را شامل میشود اما تبلیغات موثرتر و هدمندتری میباشد. درکل مدل CPM از نظر اقتصادی مدل مقرون به صرفه تر است.
با این حال ، استفاده موثر از CPC و CPM نیاز به درک عملکرد تبلیغات ، ترجیحات مخاطبان و مشخصات منحصر به فرد برنامههای بازاریابی برای تجارت شما دارد. همچنین برای انجام به موقع تبلیغات برای ایجاد کمپینهای پیشرفتهتر نیاز به یک نگاه تیزبین و تحلیل قوی دارید.
- پرداخت با تعرفه ثابت
این نوع تبلیغات بیشتر برای شرکتهای بزرگ خوب است که می خواهند تبلیغات گسترده ای داشته باشند، در این نوع تبلیغات توجهی به جذب مشتری بالقوه، تعداد کلیک، تعداد خرید نمیشود، یعنی این تبلیغات عمومی است و هدف مشخص و واضحی برای آن نمیتوان تعریف کرد، در این مدل سیستم همکاری در فروش تبلیغات گسترده منتشر میشود و نمیتوان تعداد مخاطب درگیر با تبلیغ، میزان جذب مشتری و در کل بازدهی دقیقی از تبلیغ را ارزیابی نمود.
نکات مهم موفقیت در افیلیت مارکتینگ
برای اینکه سیستم همکاری در فروش موفقی داشته باشید نیاز است به نکات زیر توجه کنید:
- چگونگی دعوت به شبکه افیلیت مارکتینگ
- سیاست امتیازدهی شفاف برای همکاران فروش
- نحوه ترویج سیستم همکاری در فروش که همکاران بیشتری جذب کنید
جمع بندی
فرض کنید که فروشگاه شما در حال کار است و شما چیزی در مورد افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی شرکتهای وابسته نشنیده اید. شما همچنان به فروش محصولات و همچنین تلاش زیادی برای ایجاد برنامه تبلیغاتی خارق العاده برای افزایش فروش خود ادامه می دهید. همانطور که میدانید، هدف از تبلیغات ایجاد فرصتی نادر برای جذب مشتریان است تا مشتریان را به خریدهای بیشتری را تشویق کند. بنابراین، اگر تبلیغات بیش از حد و مکرر انجام شود، به خودی خود ضد تبلیغ است.
در مقابل، بازاریابی افیلیت یک راه حل متمایز است. اگر می خواهید سریع بروید، تنها بروید. اما اگر می خواهید دور بروید با دوستان خود بروید. به همین دلیل، برنامه Affiliate marketing به شما کمک می کند نیروی فروش خود را که تحت عنوان همکاران فروش نامیده می شوند، بسازید. آنها خواهند توانست محصولات شما را به طور گسترده تری تبلیغ کنند و مشتریان جدیدی را به سمت کسب و کار شما بکشانند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
الگوریتم ها و قوانین اینستاگرام
لینکدین چیست و چرا برای کسب و کار شما اهمیت دارد؟
بازاریابی چریکی یا گوریلا مارکتینگ
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
دیدگاهتان را بنویسید