لینکدین چیست و چرا برای کسب و کار شما اهمیت دارد؟
لینکدین چیست؟
در لینکدین (LinkedIn) نمیتوان مانند دیگر شبکههای اجتماعی رفتار کرد. اینجا یک پلتفرم تخصصی برای حرفهها و کسب و کارهای مختلف است. اصلا آماری که در مورد میزان فعالیتهای کاری و پستهای شغلی در این شبکه منتشر میشود، تفاوت آن با دیگر شبکههای اجتماعی را نشان میدهد. از جمله شبکههای اجتماعی که هر کسب و کاری باید بخشی از فعالیتهای خود را در آنها تنظیم کند، لینکدین، یوتیوب، توییتر، پینترست، اینستاگرام است. اگر میخواهید در سطح بینالمللی با دیگر بیزینسها و مردم جهان در ارتباط باشید، پلتفرم LINKEDIN را به شما معرفی میکنیم. بهعلاوه اینکه این شبکه اجتماعی، فضایی کاملا حرفهای است و هر صفحهای باید مطابق با نوع کسب و کار خود، در آن پست منتشر کند. با ما همراه باشید تا هرآنچه در مورد ساخت، تنظیم و کار کردن با این سوشیال میدیا نیاز است بدانید را به شما بگوییم.
فرصتها و سودهای زیادی در اینجا چشم انتظار شما است. نباید از آنها لحظهای غافل بمانید. برای پیدا کردن کار و یا پیدا کردن نیروهای متخصص، شاید هیچ شبکهای اجتماعی مانند لینکدین قدرتمند نباشد. نکته قوت این پلتفرم این است که میتوانید چند حساب کاربری داشته باشید و به راحتی تمام آنها را مدیریت کنید.
تاریخچه لینکدین
دفتر مرکزی این شبکه اجتماعی پرطرفدار در ایالت کالیفرنیا است. در سال 2002 ساخته شد و در سال 2003 مورد استفاده قرار گرفت. در طول حیات خود، بیش از 630 میلیون کاربر فعال دارد که در 200 کشور مختلف جهان فعالیت دارند. باز هم تکرار میکنیم، این تعداد جمعیت به دنبال رشد و ارتقا بیزینس خود و از طرفی ارتباط با دیگر کسب و کارها هستند. برای همین بودن در اینجا، مانند شانسی است که هر لحظه امکان دارد، برای شما مشتریان جدید، نیروی کار متخصص و پیشنهادهای کاری خفن به همراه داشته باشد. البته حدود 20 دفتر و شبکه فعال دیگر در شهرهای مختلف دنیا دارد و از 24 زبان مختلف چینی، روسی، ایتالیایی، ترکی، روسی و … پشتیبانی میکند که زبان فارسی در میان آنها نیست.
چرا لینکدین برای کسب و کارها مهم است؟
شاید برایتان جالب باشد که لینکدین را شبکه مدیران و افراد حرفهای میدانند. اینجا بزرگترین شبکه کاری دنیا است. بهترین فضای اجتماعی برای تبادل نظر در زمینه مسائل تجاری است و برای صاحبان کسب و کار، استارتاپها، فروشگاهها، برندها، کارآفرینان و … مکانی کاملا تخصصی و الزامی است. در این شبکه اجتماعی شما میتوانید به طور خلاصه و خیلی مفید، مروری بر خود و کسب و کارتان داشته باشید. برای همین به آن رزومه آنلاین نیز گفته میشود. خیلی راحت هم میتوانید با رقبا و گروه مخاطبان خود در ارتباط باشید. بخصوص برای کسب و کارهای B2B این مسئله اهمیت بیشتری دارد.
نحوه فعالیت در لینکدین
قبل از همه چیز باید یک حساب کاربری لینکدین برای خود بسازید. ساختن آن نیز کار خاصی ندارد، وارد سایت رسمی www.linkedin.com میشوید. برای ساختن اکانت، باید آدرس الکترونیکی یا ایمیل داشته باشید. با وارد کردن ایمیل یا جیمیل و انتخاب یک رمز، حساب خود را در این شبکه خواهید ساخت. این تنها گام اول شما در کار کردن با این شبکه اجتماعی است. خیلی مهم است که طرح پروفایل و کامل کردن سکشنهای مختلف آن را به چه صورت انجام دهید. یک اصل را از اول تا آخر به یاد داشته باشید، شما میخواهیم با این حساب، کسب و کار خود را بهبود ببخشید. غیر از این است؟ پس حرفهای و جذاب عمل کنید. چند نکته مهم در ساخت پروفایل لینکدین:
- کامل کردن پروفایل: نام خود را به طور کامل وارد کنید و یک عکس حرفهای از خود بارگذاری کنید. گذاشتن نامهای رمزی و تصاویر غیر عرف شاید در اینستاگرام و تی تاک عادی باشد، اما در لینکدین کاملا غیرحرفهای است و شما تنها خود را از اهداف برندینگ دور خواهید کرد. در کنار نام و نام خانوادگی، عنوان شغل، مهارتها، افتخارات و … را نیز با دقت پر کنید. مشتریان و کارفرماهای مختلف، این بحشها را به دقت بررسی خواهند کرد. دیگر خودتان میدانید!
- کامل کردن بخشهای دیگر: بخشهای مختلف پروفایل را کامل کنید. چرا که هدف از باز کردن این حساب نیز همین بوده است.
- صادق باشید و نوشتههای خود را بازبینی کنید: غلط املایی، آمار غلط، تبلیغات اشتباه و غیر مرتبط با حرفه و کسب و کارتان، شما را مرکز توجه خارج خواهد کرد. پس برای اعتمادسازی نسبت به برند خود، آمار واقعی، پستهای مرتبط و فعالیت منظم و اصولی داشته باشید.
- توضیحات بخش headline: عنوان یا خط اول هدلاین، اولین بخشی است که دیگر افراد در برخورد با پروفایل شما میبینند. هرچه که اینجا بنویسید در کنار نام شما و در همه جا به نمایش در خواهد آمد.
- url لینکدین را برای خود شخصی سازی کنید: به داخل تنظیمات صفحهی خود بروید. وارد بخش edit URL شوید. اینجا آدرس خود را به صورت com/username دربیاورید. انجام این کار ساده است، اما شما را حرفهای نشان خواهد داد. یک مزیت دیگر آن، نمایش آدرس صفحه شما در جستجوی داخل گوگل است. کسی که نام برند شما را جستجو میکند، متوجه صفحه شما نیز خواهد شد.
- رزومه خود را در لینکدین بسازید: خیلی خوب میشود اگر از دستاوردهای خود در این شبکه بنویسید. در میزان جذب نگاه مشتریان و دیگر کسب و کارهای هدف بسیار تاثیرگذار خواهد بود. مهارتهای شما، سابقه کاری، شرکتهایی که با آنها کار کردهاید، پروژههایی که انجام دادهاید و … هر کدام بخشی از رزومه آنلاین شما در این شبکه اجتماعی را شکل میدهند.
- بخش summary را کامل کنید: بخش خلاصه یا سامری، جایی است که افراد به دقت میخوانند تا بدانند آیا به جای درستی مراجعه کردهاند یا خیر! در اینجا به طور خلاصه و مفید در مورد اینکه که هستید، چه تخصصهایی دارید، تجربههای کاری شما به چه صورت بوده است و سوابق و تحصیلات شما چیست بنویسید. نکته مهم در مورد این بخش این است که شما میتوانید ویدیو یا عکس نیز بارگذاری کنید که تاثیر خلاصه شما را چند برابر خواهد ساخت.
- حداقل 50 عضو داشته باشید: تعداد بالای 50 عضو خود به خود این دیدگاه را در ذهن مشتریان و کارفرمایان ایجاد میکند که صاحب اکانت، فردی اجتماعی، فعال و مشتاق است. اما اگر شما مثلا 10 یا 20 ارتباط موثر داشته باشید، ناخودآگاه، منزوی، شکاک و غیرفعال تلقی خواهید شد.
- آپدیت باشید: صفحات داخل حساب خود را تغییر دهید، آن را بهتر کنید، از خدمات جدید لینکدین بهره ببرید و پستهای منظم هفتگی داشته باشید. یا اگر به همایش و نمایشگاهی رفتهاید، در مورد تجربه خود بنویسید. مطالب دیگران را دنبال کنید، نکتههای جدید و تاپ را در داخل پستهای خود منتشر کنید. تمام اینها، راههای برای بروزرسانی اکانت است.
بخش های مختلف لینکدین
اگر ظاهر لینکدین را نسبت به نسخه چند سال پیش آن مقایسه کنید، متوجه تغییراتی در بخشهای مختلف آن خواهید شد. البته که بخشهای اصلی دستنخورده باقی مانده است اما در جهت بیشتر شدن سرعت و جذابیت بصری این شبکهی اجتماعی اقداماتی صورت گرفته است. در اینجا بخشهای مختلف این شبکهی اجتماعی را به شما معرفی خواهیم کرد.
- خانه یا HOME: آخرین پستها و محتواهایی که در لینکدین بارگذاری شدهاند در صفحه HOME قرار دارند. ترتیب نمایش پستها در این صفحه دست شما است. که یکی از این دو حالت را انتخاب کنید. اینکه پستها بر اساس بیشترین لایک و کامنت نمایش داده شوند یا اینکه هر کاربر چه پستی را لایک کرده، چه عکسهایی گذاشته یا کامنت گذاشته را مشاهده کنید.
- حساب کاربری یا PROFILE: در پروفایل شما از طریق عکس، نام کاربری و خلاصه توضیحات، خودتان را به کاربرها معرفی میکنید. با کلیک بر روی پروفایل، وارد صفحهای خواهید شد که در آن رزومه خود را ساختهاید.
- My Network: اگر میخواهید افراد هم رشته و همکار در تخصص خود را پیدا کنید به شبکه من یا مای نتورک بروید. در اینجا دوستان و افراد تازه اضافه شده به لینکدین و درخواستهای شما نیز نمایش داده میشود.
- Jobs: در این بخش نیز بر اساس زمینه فعالیت و حرفه شما، مشاغل مرتبط به شما پیشنهاد شده است.
- Messages: در اینجا نیز قابلیت پیام ارسال کردن برای دیگران وجود دارد.
- Notifications: اگر در فیسبوک عضو بوده باشید، بخشی تحت عنوان نوتیفیکیشن وجود داشت که در آن، هر اتفاقی که در صفحه شما افتاده باشد را نمایش میداد. در اینجا نیز همینطور است. ایندورس شدن، لایک، کامنت، درخواستها و … در این بخش وجود دارد.
- Search: هرچه که به دنبالش هستید را در این بخش جستجو کنید
البته اینها پرکاربردترین بخشهای این شبکه اجتماعی بود. میتوان به سایر قسمتهای از جمله help center و privacy and setting نیز اشاره کرد. در بخش “کمک” ایرادها و مشکلات صفحه خود را به مرکز پشتیبانی این شبکه اطلاع دهید تا مورد پیگیری قرار بگیرد.
چرا باید از لینکدین استفاده کرد؟
بخشی از اهمیت لینکدین برای کسب و کارها و تاثیری که بر روی سایت دارد، گفته شد. در کنار اینها چند دلیل دیگر برای استفاده از این شبکه اجتماعی وجود دارد. اگر موارد زیر برای شما نیز مهم است پس نیاز به باز کردن حساب شغلی و حرفهای خود در آنجا دارید.
- ارتباط گرفتن با دوستان قدیمی: مسلما دوستان زیادی را در این شبکه اجتماعی حرفهای پیدا خواهید کرد.
- کارفرماهای تاپ و پیگیر را پیدا میکنید. موقعیتهای شغلی زیادی پیش روی شما خواهد بود اگر بتوانید رزومه کاری خود را به خوبی در این شبکه بسازید
- کارفرماها و افراد جویای کار شما را پیدا خواهند کرد: اگر هم صاحب یک کسب و کار هستید و نیاز به نیروی متخصص شغلی دارید، اینجا بهترین شبکه اجتماعی برای پیدا کردن بهترینها است.
- توسعه برند و بازاریابی: بخش مهمی از دیجیتال مارکتینگ از طریق شبکههای اجتماعی در لینکدین شکل میگیرد.
- ارتباط با دیگر کسب و کارها: برای کسب و کارهای B2B یا همان BUSINESS TO BUSINESS، یک محیط فوقالعاده برای ملاقات کسب و کارها است. البته برای کسب و کارهای B2C یا BUSINESS TO CUSTOMER نیز همان قدرت را دارد.
- کمک گرفتن از دیگران و آموزش: در کنار اینها، به یک منبع غنی از آموزش، یافتههای جدید علمی و جهانی دسترسی خواهید داشت.
ساخت کمپانی پیج برای شرکت
در کنار صفحه شخصی خود؛ میتوانید یک پیج برای شرکت نیز بسازید که به آن COMPANY PAGE گفته میشود. برای ساختن این صفحه کافیست که به بخش WORK در منوی کاربری خود بروید. با انتخاب آن، صفحهای باز میشود که باید بر روی ایجاد صفحه شرکت یا CREATE A COMPANY PAGE کلیک کنید. در اینجا نیز شرح حالی از شرکت خود، از جمله میزان فعالیت شما، نوپا بودن یا بزرگ بودن، زیرمجموعه شرکت دیگر بودن و … را وارد میکنید. بعد از تکمیل این اطلاعات، وارد صفحهای دیگر خواهید شد که در آن باید نام شرکت را به همراه ایمیل اختصاصی به انگلیسی وارد کنید.
اگر مراحل را با موفقیت انجام داده باشید، یک ایمیل برای شما ارسال خواهد شد و حال میتوانید از صفحه شرکت خود نیز برای مقاصد تجاری استفاده کنید.
تاثیر لینکدین بر روی سئو
آیا میدانستید که دریافت بک لینک از لینکدین نسبت به دیگر لینکها، ارزش بیشتری برای سئوی سایت شما خواهد داشت؟ ما در مقاله سوشیال سیگنال به شما به طور کامل گفتیم که فعالیت در شبکههای اجتماعی بر روی ترافیک سایت، نرخ تبدیل، افزایش فروش و سئوی سایت تاثیرگذار است. حال به شما میگوییم که اولین شبکه اجتماعی برای منتشر کردن محتواهای تخصصی داخل وبلاگ سایت شما، شبکه اجتماعی لینکدین است. شاید بپرسید چرا؟ چون که در اینجا همه به دنبال پستها و محتواهای تخصصی هستند. کسی به دنبال مطالب غیر تخصصی نیست، که گاهی با این نوع پستها نیز مقابله میشود و حالت تهاجمی نسبت به آن خواهند داشت.
برای همین شما در جایی مطالب تخصصی سایت خود را بازنشر خواهید کرد که تشنگان و متقاضیان آن حضور دارند. پس بک لینک دریافت خواهید کرد. بک لینکی که بر روی بهبود سئوی شما تاثیر زیادی خواهد داشت. این تاثیر را گوگل از طریق الگوریتمهای به روز شدهی خود بر رتبه سایت شما اعمال خواهد کرد. پس این چرخهای است که تکرار خواهد شد و به شما منفعت میرساند.
جمعبندی
معلوم است که داشتن صفحه لینکدین کاملا به نفع برند و کسب و کار است. برای همین توصیه ما این است که حتما نسبت به داشتن یک حساب در این شبکه اجتماعی اقدام کنید. مراحل ساخت و کار در این پلتفرم به همراه مزیتها و موارد استفاده از آن به طور کامل به شما ارائه شد. حال وقت آن رسیده که با ساخت یک صفحه اصولی، ارائه محتوای باکیفیت و مرتبط، طرح سوالات چالشی، استفاده از تصویر و ویدیو، فعال بودن و طراحی کمپین و تحلیل آنها، گامی در جهت تحول مثبت حرفهای خود بردارید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
الگوریتم ها و قوانین اینستاگرام
بازاریابی چریکی یا گوریلا مارکتینگ
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
دیدگاهتان را بنویسید