چگونه کارشناس دیجیتال مارکتینگ شویم؟
با رشد روز افزون کسب و کار اینترنتی، “کارشناس دیجیتال مارکتینگ” یکی از عناوین شغلی است که امروزه مورد استقبال بسیاری از کارجویان قرار گرفته است. امروزه کار در صنعت دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی الکترونیکی یک تجربه عالی است. افراد به دلایل زیادی از جمله سرگرمی، ارتباطات، جستجوی اطلاعات و ابراز احساسات خود در قالب ژورنال ها ، وبلاگها، مقالات، انجمنهای پرسش و پاسخ، رسانههای اجتماعی و غیره از اینترنت استفاده میکنند. این بدان معنی است که مردم وقت زیادی را در اینترنت می گذرانند. بنابراین فرصت خوبی برای دیجیتال مارکتر است که بتواند از طریق بازاریابی دیجیتال با این افراد در اینترنت ارتباط برقرار کند. با ما در پارماتیک همراه باشید که به شما ترفندهای کامل تبدیل شدن به متخصص دیجیتال مارکتینگ را بگوییم.
جذب مخاطب در زمان و شرایط مناسب یکی از مهارتهای مهم کارشناس دیجیتال مارکتینگ است؛ کارشناسان دیجیتال مارکتینگ برای جذب مخاطب و ترغیب او به تعامل نیاز به استراتژی بازاریابی کاملا برنامه ریزی شده دارد. برای ایجاد یک استراتژی موفق بازاریابی دیجیتال و راهاندازی یک کمپین بازاریابی دیجیتال موفق به یک متخصص بازاریابی دیجیتال نیاز دارید. یک متخصص بازاریابی دیجیتال کسی است که استراتژیهای موجود برای رسیدن به اهداف بازاریابی دیجیتال را طبق برنامه ریزی در شرایط مناسب به کار گیرد. البته دستیابی به تخصص مورد نیاز دیجیتال مارکتینگ خیلی سخت نیست در این مقاله با ما همراه باشید تا گامهای مورد نیاز برای رسیدن به این شغل را یاد بگیرید.
چگونه کارشناس دیجیتال مارکتینگ شویم؟
دستیابی به شغل کارشناس دیجیتال مارکتینگ یا کارشناس بازاریابی دیجیتال نیازمند مطالعه و درک عمیقی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ و نحوه عملکرد این ابزارها میباشد. برای تبدیل شدن به یک متخصص بازاریابی دیجیتال ، از نظر فنی نیازی به مدرک خاص ندارید. اما شما باید مجموعه خاصی از مهارتها را داشته باشید. به عنوان مثال ، استفاده از اینترنت ، نوشتن محتوای جذاب و معنی دار ، دانش در مورد SEO ، مدیریت تبلیغات PPC ، مدیریت بازاریابی شبکه های اجتماعی و غیره.
نکته مهم این است که بازاریابی دیجیتال مانند بازاریابی سنتی نیست که از طریق خواندن کتابهای مرتبط بتوان تمام مهارتهای لازم در این زمینه را بدست آورد. بلکه یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ موفق قدرت تجزیه تحلیل روند بازاریابی و داده های صنعت خاص را دارد و این توانمندی از تجربه عمیق حاصل می شود.
کارشناس بازاریابی دیجیتال باید با جستجو در اینترنت اطلاعات زیادی در مورد مهارتهای لازم برای تبدیل شدن به کارشناس دیجیتال مارکتینگ خواهید یافت. برای اینکه شما سردرگم نشوید در این مقاله اطلاعات را در قالب مراحل دهگانه در اختیار شما می گذاریم که به شما کمک خواهد کرد که طبق روشی کارآمد پیش روید:
- یک کامپیوتر شخصی با مشخصات مناسب تهیه کنید
اگرچه لازم نیست اما به شما توصیه میکنیم که روی یک کامپیوتر شخصی خوب سرمایه گذاری کنید. بسیاری از افراد از کار با گوشی های هوشمند راضی هستند اما وقتی نیاز است تا یک محتوای طولانی را ادیت کنید و عکس ها و فیلم های مناسب استفاده کنید گوشیهای هوشمند کارایی کافی نخواهند داشت. ویرایش تصویر و تغییر اندازه آنها در کامپیوتر بهتر و سریعتر از موبایل است.
- وبلاگ ها و آموزش های بازاریابی دیجیتال را بخوانید
یکی از گامهای اولیه برای اینکه کارشناس بازاریابی دیجیتال شوید یادگیری و درک مفاهیم این حوزه است. بازاریابی دیجیتال پیچیده است و شما باید درباره مفاهیم مختلف آن چیزهای زیادی بیاموزید. در این گام بهتر است خواندن این مفاهیم با جستجو در وبسایت های آموزشی و وبلاگها شروع کنید. دوره های رایگان و پولی در این زمینه وجود دارد که به شما کمک میکند تا مفاهیم را سریعتر یاد بگیرید. برای شروع ، این نقطه شروع خوبی است.
- شروع به پیاده سازی دانش خود کنید
محتوا و SEO ستون های اصلی بازاریابی دیجیتال هستند ، تمامی گامهای دیگر بعد از آن میآید. بنابراین ، در مورد موضوعی که علاقه مند هستید تحقیق کنید. لیستی از مقالات یا موضوعاتی را که می خواهید درباره آن بنویسید ، تهیه کنید.
نوشتن مقالات خود را شروع کنید و مقاله های بهینه سازی شده SEO را بنویسید و آنها را برای انتشار آنلاین ذخیره کنید. با استفاده از ابزارهای موجود کلمات کلیدی با بیشترین حجم جستجو را لیست کرده و در وبلاگ خود درباره آنها مقاله بنویسید. این کار به سرعت ترافیک ارگانیک را به وب سایت شما وارد می کند.
- راه اندازی یک وبلاگ / وب سایت
بسته به موضوعی که می خواهید در مورد آن بنویسید ، یک نام خوب برای وبلاگ خود در نظر بگیرید. مطمئن شوید نام وبلاگ شما منحصر به فرد است. دامنه خود را با نامی که برای وبلاگ خود تصمیم گرفته اید ثبت کنید و برای میزبانی وب سایت / وبلاگ خود در یک طرح میزبانی مشترک شوید. (سعی کنید در صورت امکان دامنه .com را بخرید).
مطمئن شوید موضوع مقالاتی که در وبسایت خود منتشر می کنید برای مخاطبان شما جذاب باشد. از آنجا که بسیاری از بازدید کنندگان (63٪) از طریق تلفن های همراه خود به وب سایت شما مراجعه میکنند. از این رو ، وب سایت بهتر است وبسایت شما به حالت ریسپانسیو یا واکنش گرا طراحی شده باشد. برای میزبانی وب سایت خود یک طرح میزبانی خریداری کنید که قابل اعتماد ، سریع و ایمن باشد. شما می توانید از سایت های بسیار سریع ، قابل اعتماد و مقرون به صرفه استفاده کنید.
- سایت مپ یا نقشه سایت برای وب سایت خود ایجاد کنید
زمانی که محتوای وب سایت شما از طریق اسکروبرهای گوگل رصد می شوند، ایجاد نقشه سایت XML وب سایت یا وبلاگ برای شما مفید خواهد بود. رباتهای گوگل وب سایت شما و محتوای آن را از طریق نقشه سایتی که به Google Search Console ارسال می کنید ، می خوانند. بهترین کار استفاده از افزونه ای است که هر زمان محتوای جدیدی در وب سایت اضافه می شود و آن را به نقشه سایت اضافه می کند ، به طور خودکار نقشه سایت را ایجاد و به روز می کند.
- وب سایت خود را در Google Search Console تأیید کنید
بهتر است به عنوان کارشناس دیجیتال مارکتینگ با ثبت نام در Google Search Console وب سایت خود را برای رصد توسطGoogle ارسال می کنید. ثبت نام با ابزارهای Webmaster به شما کمک می کند نقشه سایت خود را در Google ارسال کنید. رباتهای گوگل وب سایت شما را از طریق نقشه سایت جستجو می کنند و بر اساس آن صفحات شما را در جستجوهای گوگل فهرست بندی می کنند.
- Google Analytics را برای وب سایت خود فعال کنید
شما به عنوان کارشناس دیجیتال مارکتینگ می خواهید ببینید چه اتفاقی در وب سایت شما می افتد ، و عملکرد مقالات شما ، تعداد بازدیدکنندگان شما در وب سایت شما و غیره چیست. برای این منظور ، باید Google Analytics را در وب سایت خود تنظیم کنید. برای این منظور ، باید در Google Analytics ثبت نام کرده و کد پیگیری Google Analytics را در وب سایت خود درج کنید تا میزان ترافیکی که سمت وب سایت شما می آید مشاهده کنید
برای درک داده های Google Analytics خود ، کمی درباره Google Analytics بیاموزید. تا بتوانید رفتار بازدید کننده ، عملکرد مقالات ، مشخصات جمعیتی بازدید کنندگان و غیره را بفهمید.
- رسانه های اجتماعی فعال داشته باشید
اگر می خواهید محتوای ویدئویی ، اینستاگرام و غیره ایجاد کنید ، باید کانال های رسانه اجتماعی خود مانند صفحه فیس بوک ، صفحه LinkedIn ، توییتر ، یوتیوب را نیز فعال کنید. برای مثال، با راه اندازی یک صفحه فیس بوک اختصاص داده شده به وبلاگ خود که می توانید با اشتراک گذاری مقالات خود مخاطبانتان را به وب سایت و خواندن مقالات دیگر دعوت کنید. همچنین از آنها بخواهید پست های شما را با دوستانشان به اشتراک بگذارند.
- فعال کردن اشتراک شبکه های اجتماعی در وب سایت/ وبلاگ
کارشناس دیجیتال مارکتینگ موفق به توجه روزافزون مخاطبان شبکههای اجتماعی اهمیت میدهد بنابراین بهتر است اشتراک گذاری شبکه های اجتماعی را در وبلاگ خود فعال کنید. اگر از وردپرس استفاده می کنید ، می توانید با استفاده از افزونه رایگان وردپرس مقالات خود را در رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. این امر همچنین به شما کمک می کند برای مقاله های خود بک لینک ایجاد کنید و باعث ایجاد ترافیک در وب سایت خود شوید.
و خوانندگان وب سایت شما همچنین می خواهند محتوایی را که دوست دارند در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارند ، بنابراین این پلاگین به آنها کمک میکند تا محتوای شما را به اشتراک بگذارند. به وبلاگ خود پلاگین صفحه های اجتماعی ازجمله Facebook را اضافه کنید و از خوانندگان خود در وبلاگ بخواهید صفحه فیس بوک شما را لایک و دنبال کنند.
همچنین میتوانید اینستاگرام و توییتر را نیز ادغام کنید تا آخرین پستها را در توییتر و اینستاگرام خود نشان دهید و به بازدید کنندگان خود انگیزه دهید تا شما را در آن کانالها دنبال کنند.
- اشتراک ایمیل را فعال کنید
شما به عنوان کارشناس دیجیتال مارکتینگ بهتر است فرم ثبت نام از طریق ایمیل را در وبلاگ خود فعال کنید و از بازدیدکنندگان بخواهید که در خبرنامه شما مشترک شوند. هر زمان مطلبی را در وبلاگ خود منتشر کردید ، به مشترکان خود ایمیل بزنید. برای خدمات ایمیل مارکتینگ در افزونه هایی مانند MailChimp یا SendGrid ثبت نام کنید. این افزونه ها برای حداکثر 2000 مخاطب شما ایمیل رایگان ارسال میکنند. MailChimp همچنین یک افزونه وردپرس برای اضافه کردن مشترکین خبرنامه به طور مستقیم از وبلاگ شما می باشد. بنابراین ، هر زمان که مطلبی را در وب سایت خود منتشر می کنید ، میتوانید از طریق این افزونه مخاطبان خود را در این مورد آگاه کنید. ایمیل کردن یک روش عالی برای انجام این کار است.
- ایجاد بک لینک
موتورهای جستجو اغلب از تعداد بک لینک هایی که یک وب سایت دارد به عنوان یکی از مهمترین عوامل برای تعیین رتبه بندی ، محبوبیت و اهمیت موتور جستجوی آن وب سایت استفاده می کنند. برای مثال درک گوگل از بک لینک وب سایت شما اعتباری است که سایت X (یعنی سایتی که در یکی از صفحات به وبسایت شما اشاره کرده است) به شما می دهد و گوگل این اقدام را یک امتیاز به نفع وبسایت شما محاسبه خواهد کرد. بنابراین ، سعی کنید با نوشتن پست، ارسال دایرکتوری ، تبادل لینک و غیره ، بک لینک با کیفیت برای وب سایت خود دریافت کنید.
همه این کارها را می توانید در مدت زمان یک ماه انجام دهید و انجام این کار برای شما تجربه عملی در سئو ، Google Ads ، بهینه سازی وب سایت ، ثبت دامنه ، نصب تم های وردپرس ، نصب و استفاده از پلاگین های وردپرس ، استفاده از داده های Google Analytics ، بازاریابی از طریق ایمیل ، تبلیغات فیس بوک ، بازاریابی در رسانه های اجتماعی و مهمتر از همه نوشتن مقالات بهینه شده در جستجوگرها و تحقیق درباره کلمات کلیدی برای نوشتن مقالات به ارمغان می آورد.
دیجیتال مارکتر کیست؟
به زبان ساده دیجیتال مارکتر یا متخصص دیجیتال مارکتینگ مسئولیت استفاده از کانالهای بازاریابی الکترونیکی برای جذب مخاطب و ترویج برند را بر عهده دارد. کانالهای بازاریابی دیجیتال شامل:
- وب سایت های شرکت
- شبکه های اجتماعی
- رتبه بندی موتور جستجو
- بازاریابی ایمیلی
- تبلیغات نمایش آنلاین
- وبلاگ های شرکتی
می باشد. فراتر از این، دیجیتال مارکتر همچنین باید از تجزیه و تحلیل قابل اندازه گیری برای شناسایی نقاط ضعف و یافتن راه هایی برای بهبود عملکرد در این کانالها استفاده کند. شما در موقعیت شغلی کارشناس دیجیتال مارکتینگ می توانید مسئول تمام جنبه های استراتژی دیجیتال یک شرکت باشید یا فقط بر روی یک مورد تمرکز کنید.
شرکت های کوچک تر دارای یک متخصص یا مدیر عمومی هستند در حالی که شرکت ها می توانند مسئولیت ها به افراد متخصصی در تیم واگذار کنند.
مهارت های یک دیجیتال مارکتر
یک دیجیتال مارکتر یا کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید مهارتهای زیر را داشته باشد:
- توانایی تجزیه تحلیل داده ها و استخراج اطلاعات
رشد داده ها در بستر اینترنت نیاز به کارشناس دیجیتال مارکتینگ برای استخراج اطلاعات با معنی از دادههای پراکنده را بیشتر کرده است. بازاریابان الکترونیک به نحوه عملکرد کمپینها و رفتار مصرف کننده دسترسی بیشتری دارند. برای درک این حجم عظیم از داده ها ، بازاریاب های دیجیتال آینده باید بر تجزیه و تحلیل داده ها تسلط داشته باشند. تجزیه و تحلیل داده های بازاریابی دیجیتال فراتر از تجزیه و تحلیل وب و عملکرد وب سایت است. بازاریاب های دیجیتال آینده باید در نحوه شکل دادن و انتقال تجربه مشتری از طریق سیستم عامل ها و کانال ها کاملاً آگاه باشند. آنها نیاز به تسلط بر چندین ابزار از جمله Google Analytics ، Google Ads ، Facebook Ads و تبادل آگهی های مختلف دارند.
- مهارت سازماندهی و مدیریت پروژه
ایجاد چندین کمپینهای بازاریابی دیجیتال، ایجاد برنامه بازاریابی الکترونیکی، بکارگیری کانالهای مختلف الکترونیک و … جزئیات بسیاری را شامل می شود همین امر نیازمند مهارت مدیریت پروژه در دیجیتال مارکتر است تا بتواند تمام استراتژی های بازاریابی را به بهترین نحو در زمان مناسب اجرا کند و ایده های مناسب برای بازاریابی الکترونیکی را به بهترین نحو به اجرا برساند. مهارتهای مدیریت پروژه شامل هدایت تیم های داخلی و خارجی میباشد. مدیران پروژه باید مهارت فنی داشته باشند ، اما همچنین باید بتوانند پروژه های پیچیده را به مراحل عملیاتی تقسیم کنند. آنها باید بتوانند تداخلها را برطرف کنند و سپس به تیم ها انگیزه دهند تا یک تجربه بی نظیر توام با موفقیت تیمی به ثمر رسد. مهارت مدیریت پروژه یک دیجیتال مارکتر شامل نظارت مستمر بر جریان کار تیمی میباشد. یک متخصص دیجیتال مارکتینگ باید بتواند با استفاده از ابزارهای کنترل پروژه مانند Trello جریان کاری را رصد نماید.
- داشتن دانش بکارگیری از ابزارهای اتوماسیون بازاریابی
اتوماسیون در هر فرایند کسب و کاری به ویژه بازاریابی فعالیتهای بازاریابی را ساده ، خودکار و بهینه می کند. به کسب و کارها این امکان را می دهد تا با استفاده از گردش کار، عملکرد بازاریابی الکترونیکی و برقرار کردن ارتباط با مشتریان هدف بهینه تر انجام شود. فعالیت بازاریابی الکترونیکی را می توان به صورت اختصاصی انجام داد تا پیام های مختلفی در مسیر چرخه خرید مشتری خاص ارسال کند. اجرای اتوماسیون به تیم کمک می کند کارهای بیشتری انجام دهد و همچنین تجربه بهتری را برای مشتری ایجاد می کند.
اتوماسیون بازاریابی امکان ارسال پیام برای مشتری را فراهم کرده و به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر حدود 68٪ از رهبران بازاریابی به طریقی از اتوماسیون استفاده می کنند. بازاریابان فردا به مهارت هایی برای توسعه استراتژی های اتوماسیون و بازاریابی محتوا در چرخه حیات مشتری نیاز دارند.
- مهارتهای گرافیکی و UX همچنین داشتن درک عمیقی از رفتار مخاطب
بازاریابی دیگر فقط جلب مشتری برای خرید نیست. شما به عنوان کارشناس دیجیتال مارکتینگ یا کارشناس بازاریابی دیجیتال باید بدانید امروزه بازاریابی الکترونیکی شامل تجربیات پس از فروش مانند حمل و نقل ، ارتباطات و بازخورد مشتری نیز می باشد. با توجه به فعالیتهای مورد نیاز برای حفظ مشتریان فعلی و فروش بیشتر، دیجیتال مارکتر موفق باید تجربه کامل مشتری را درک کرده و در مورد بهترین UX نظراتی ارائه دهند.
- دانش پیشرفته در خصوص شبکه های اجتماعی
برای بسیاری از سازمان ها ، رسانه های اجتماعی راهی موثر برای افزایش بازدید وب سایت و در نهایت فروش است. طبق آمار در سال 2020 بیش از نیمی از آمریکایی ها از رسانه های اجتماعی برای خواندن اخبار استفاده می کنند ، یک سوم اخبار خود را به طور خاص از فیسبوک دریافت می کند ، به وضوح مخاطبان شما وقت خود را در رسانه های اجتماعی می گذرانند.
یک متخصص دیجیتال مارکتینگ باید از ارسال پست های گاه به گاه در حوزه های اجتماعی فراتر روند.همچنین بازاریاب دیجیتال باید از تبلیغات پولی در شبکههای اجتماعی آگاهی کافی داشته باشد و با ایجاد کمپینهای تبلیغاتی در راستای منافع شرکت گام بردارد.
یک کارشناس بازاریابی دیجیتال باید تحقیق کند که مخاطبانشان کجا هستند و اینکه کدام نوع خلاقیت بیشتر مورد توجه آنها قرار می گیرد. همچنین کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید برای ایجاد محتواهای ویدئویی، عکس ها و متن برنامهریزی مناسبی داشته باشد و آنها را با اشکال گرافیکی جذاب در شبکه های اجتماعی منتشر کند. در نهایت، باید اطمینان حاصل کنند که تبلیغات اجتماعی بازدهی بالایی برای کارفرما خواهد داشت.
شرح شغل و وظایف کارشناس دیجیتال مارکتینگ چیست؟
کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید برای ترویج برند، محصولات و افزایش مشتریان شرکت استراتژیهای خلاقانهای را توسعه دهد. از یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ انتظار میرود که بتواند به طور موثر از تمام ابزارها و تکنیک های بازاریابی مانند PPC ، SEO ، SEM ، ایمیل ، رسانه های اجتماعی و تبلیغات استفاده کند. شرح شغل بازاریاب دیجیتال یا کارشناس دیجیتال مارکتینگ معمولی تمام جنبه های فوق و همچنین موارد زیر را پوشش می دهد:
- تحلیل روند بازاریابی و استخراج اطلاعات با ارزش
- تخصیص بودجه برای بازاریابی الکترونیکی
- برنامه ریزی برای کمپینهای بازاریابی
- وب سایت یک سازمان را مدیریت کرده و آن را حفظ کند و بهترین روش ها را برای پیشبرد آن در ذهن داشته باشد
- محتوای وب سایت و رسانه های اجتماعی را بهینه کنید
- با قالبهای مختلف محتوایی مانند وبلاگ ، فیلم ، پادکست صوتی و غیره کار کند.
- جریان ترافیک وب سایت را پیگیری کند
- معیارهای عملکرد را پیاده سازی و تحلیل کند
- اهداف را از نظر بازگشت سرمایه اندازه گیری و ارزیابی کنید
- گزارشات داخلی را به طور منظم ارائه دهید
- همکاریهای جدید و خلاقانه در رسانه های اجتماعی ایجاد کند
جمع بندی
در نهایت یک دیجیتال مارکتر موفق زمانی را صرف تجربیات و آزمون خطا کرده و خروجی مختلف اقداماتش را به دقت اندازه گیری و بررسی نموده است. برای اینکه یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ موفق باشید باید مهارتهای تحلیلی خود را بالا برده و با تک تک ابزارهای موجود برای بازاریابی الکترونیکی بصورت عملی کار کنید؛ همانطور که گفته شد کارشناس دیجیتال مارکتینگ خوب نیاز به مدرک تخصصی خاصی ندارد چیزی که به ارتقای مهارتهای کارشناس دیجیتال مارکتینگ کمک میکند تجربیات عملی و مطالعات بروز در حوزه انواع الگوریتمهای گوگل و الگوریتمهای شبکه های اجتماعی، بهبود دانش سئو از طریق مطالعات و آموزشهای عملی، اطلاعات در مورد تبلیغات و بستن کمپینهای با ارزش و در نهایت نحوه توسعه برند و محصولات در بستر آنلاین می باشد.همچنین یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید دانش کافی در خصوص صنعت و کسب و کار، رفتار مشتریان و جنس مشتریان کسب و کار داشته باشد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
الگوریتم ها و قوانین اینستاگرام
لینکدین چیست و چرا برای کسب و کار شما اهمیت دارد؟
بازاریابی چریکی یا گوریلا مارکتینگ
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
دیدگاهتان را بنویسید