5 نرم افزار برتر طراحی لوگو که باید بشناسید
برای طراحی لوگوی حرفه ای نرم افزارهای بسیاری در سطح اینترنت وجود دارند و با یک جستجوی ساده می توانید به همه آن ها دسترسی داشته باشید. اما بهترین های این مجموعه کدام ها هستند؟ بسیار پیش آمده که از ما پرسیده اند، بهترین نرم افزار برای طراحی لوگو کدام است؟ و یا با کدام نرم افزار شروع به یادگیری طراحی لوگو کنیم؟ در این مقاله سعی کرده ایم با تست زنده نرم افزار های طراحی لوگو و همچنین بررسی مقالات معتبر زبان انگلیسی نرم افزار برتر طراحی لوگو را معرفی کنیم. همچنین این مقاله برای تمامی افرادی که علاقه بسیار به طراحی گرافیک دارند، مناسب می باشد.
آنچه در این مطلب میخوانید:
چرا از نرم افزار های طراحی لوگو استفاده میکنیم؟
شاید شما نیز اسم طراحی لوگو آنلاین به گوشتان خورده باشد، وبسایت هایی که با گرفتن نام برند لوگوهایی آماده را لیست کرده و به شما تحویل می دهند. در این مقاله قصد نداریم درباره این موضوع حرف بزنیم اما باید دانست که طراحی لوگو حرفه ای با طراحی لوگو آنلاین تفاوت های زیادی دارد و در مقاله ای جداگانه سایت ها و نرم افزارهای طراحی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
نرم افزار هایی که در ادامه معرفی خواهیم کرد مناسب اشخاصی می باشند که می خواهند به صورت حرفه ای وارد دنیای طراحی لوگو شوند. تیم گرافیک آژانس دیجیتال مارکتینگ پارماتیک با سابقه چندین ساله ای که در زمینه های طراحی گرافیک دارد، وجه تمایزهای نرم افزارهای گرافیکی را به خوبی می شناسد و میتواند تفاوت های آن ها را با شما به اشتراک گذارد. در ادامه با ما همراه باشید تا نتیجه این تست ها را متوجه شویم و در جمع بندی به اینکه کدام یک می تواند بهتر از دیگری باشد برسیم.
حتما بخوانید : ۱۰ ویژگی برتر یک لوگو حرفه ای
1-نرم افزار Illustrator – بهترین برای حرفه ای ها
اولین نرم افزاری که قرار است آن را معرفی کنیم یکی از بهترین نرم افزارها در زمینه طراحی لوگو می باشد البته اگر نخواهیم که آن را به عنوان بهترین گزینه پیش رویمان انتخاب کنیم. نرم افزار adobe Illustrator امکانات فراوانی را در اختیار طراحان لوگو قرار می دهد که می تواند تمامی نیازهای آنان را پوشش دهد. به عنوان یک نظر شخصی می توانم بگویم این نرم افزار بهترین گزینه برای طراحی لوگو به صورت کاملا حرفه ای می باشد. هر چند که ممکن است برخی نظر دیگری داشته باشند و نرم افزارهای دیگری را پیشنهاد دهند که امری طبیعی است.
ایلوستریتور در سال 1987 برای سیستم عامل مکینتاش و دو سال بعد از آن نیز برای ویندوز منتشر شد. اغلب از این نرم افزار برای طراحی های حرفه ای لوگو، ست اداری، اینفوگرافیک، نمودار، دیاگرام، فونت، کاراکتر های تبلیغاتی و … استفاده می شود و به دلیل این که کار کردن با این نرم افزار به مراتب سخت تر از فتوشاپ می باشد افراد کمتری آن را می شناسند.
محیط کاربری این برنامه نیز بسیار شبیه دیگر محصولات Adobe می باشد و اگر شما با فتوشاپ آشنایی داشته باشید به راحتی می توانید با این نرم افزار نیز کار کنید. فرمت هایی که نرم افزار ایلوستریتور از آن ها پشتیبانی میکند عبارت است از : EPS، PDF، SVG و Ai .
ویژگی های نرم افزار ایلوستریتور :
- خلق اجزای تکرارپذیر به ساده ترین شکل های ممکن
- قابلیت تبدیل عکس به وکتور
- طراحی در اندازه های بسیار بزرگ برای چاپ
- لایه بندی کاملا حرفهای
- نقاشی دیجیتال حرفه ای
- قابلیت گرد کردن گوشه ها به روشی کاملا ساده
اما ویژگی های ایلوستریتور فقط به این موارد ختم نمی شود و چندین قابلیت ریز و درشت دیگر نیز دارد که باعث محبوبیت زیاد این نرم افزار بین طراحان گرافیک شده است. از امکانات خاص و منحصر به فرد ایلوستریتور می توان به طراحی انواع نوک قلم ( براش )،قابلیت ایجاد ۱۰۰۰ بوم نقاشی در یک فایل واحد، ویرایش همزمان رنگ های اثر هنری، اضافه و کم کردن عناصر گرافیکی از یکدیگر و اعمال گرادینت های آزاد و قابلیتهای حرفهای و تخصصی دیگر می باشد.
قیمت بین المللی این نرم افزار در کشور های دیگر 285 یورو تقریبا معادل 3.5 میلیون می باشد. شما می توانید نسخه کرک شده این نرم افزار را از سایت های مختلف دانلود کنید.
لینک صفحه اصلی این نرم افزار در سایت adobe :
https://www.adobe.com/products/illustrator.html
مدت زمان و نحوه یادگیری :
اگر روزی 2 ساعت از روز خود را صرف مشاهده آموزش این نرم افزار و یک ساعت با خود نرم افزار تمرین کنید، در حدود دو ماه طول خواهد کشید تا به این نرم افزار مسلط شوید ( در صورتی که با فتوشاپ هیچ آشناییتی نداشته باشید ). برای یادگیری ایلوستریتور می توانید در کلاس های حضوری شرکت کرده و یا از ویدیو های آموزشی استفاده کنید.
2-نرم افزار کورل دراو Corel draw – کامل ترین و سریع ترین
شرکت corel نیز مانند شرکت Adobe از پیشگامان تولید کننده نرم افزار های گرافیکی می باشد. نرم افزار کورل دراو (CorelDRAW) یک نرم افزار طراحی گرافیک برداری می باشد که از زمان انتشار تا الان بروزرسانی های بسیاری داشته است و از این رو به کامل ترین و سریع ترین نرم افزار طراحی گرافیک ( دو بعدی ) تبدیل شده است.
این نرم افزار مخصوص طراحی می باشد و به هیچ عنوان مناسب برای ویرایش کردن تصاویر نیست. کورل دراو به دلیل برداری بودن مناسب تر از فتوشاپ که بر پایه پیکسل است می باشد. البته باید اشاره کرد کورل دراو هم از حالت برداری و هم از حالت پیکسلی پشتیبانی می کند. با جستجو در اینترنت به تعداد زیادی فایل های آماده لوگو برای این نرم افزار می رسید که با انجام کمی تغییرات در این لوگوهای آماده امکان ایجاد لوگو جدید دلخواه شما وجود خواهد داشت.
در بین نرم افزارهای معرفی شده به جرئت می توان گفت کورل دراو بهترین برنامه طراحی برداری و تصویر سازی می باشد. همچنین از ویژگی خاص این نرم افزار می توان به سرعت بالای آن در تولید طرح اشاره کرد.
ویژگی های نرم افزار کورل دراو :
- اضافه شدن Table برای رسم جداول
- قابلیت تغییر سایز متن با سرعت بالا
- امکان کار بر روی فایل های برنامه ایلوستریتور
- قابلیت ذخیرهی Template و بازخوانی آن
- قابلیت پشتیبانی از تمامی Format های قبلی Corel به اضافهی: Autocad ، Painter X ، MS Word 2007 ، Adobe CS3 ، Publisher 2007 ، PDF Format
- بهینهسازیشده برای کار با پردازندههای چندهستهای
- دارای مدلهای از پیش طراحی شده
- تبدیل عکس به خط یا خطوطی که بتوان آن را در Corel ویرایش کرد ( قابلیت Power Trace )
یکی از ویژگی ها خاص کورل دراو قابلیت Object Maneger آن می باشد که امکانات زیادی را در اختیار طراحان گرافیک قرار می دهد. امکاناتی مانند لایه بندی صفحات و توانایی انتخاب نمایش خطوط فرضی برای هر صفحه به صورت کاملاً مجزا.
کاربرد های دیگر کورل دراو :
- برش با دستگاه کاتر پلاتر که اکثراً مورد مصرف شرکت های تبلیغاتی و تابلوسازی و برش شبرنگ می باشد.
- طراح بندی های روی پارچه در کارخانجات چاپ پارچه
- برای طراحی صفحات وب ( به صورت محدود و با کمک نرم افزار های دیگر )
- طراحی پوستر و کاتالوگ و کارت ویزیت در امور چاپی
مدت زمان و نحوه یادگیری:
همانند نرم افزار ایلوستریتور اگر روزی 2 ساعت از روز خود را صرف مشاهده آموزش این نرم افزار و یک ساعت با خود نرم افزار تمرین کنید، در حدود یک ماه طول خواهد کشید تا به این نرم افزار مسلط شوید.
برای دانلود نرم افزار کورل دراو می توانید از لینک زیر که لینک سایت اصلی خود شرکت می باشد استفاده کنید:
3-نرم افزار فتوشاپ Photoshop – گسترده ترین و دم دست ترین
معروف ترین و دم دست ترین نرم افزار معرفی شده در این گروه فتوشاپ می باشد. فتوشاپ نرم افزاری همه کاره است که برای اکثر کارهای گرافیکی می توان از آن استفاده کرد. همه کسانی که با گرافیک کامپیوتری سروکار دارند حتما با این نرم افزار کار کرده اند و آشنا هستند.
توصیه ما به شما این است که اگر می خواهید به صورت حرفه ای لوگو طراحی کنید ابتدا دوره مقدماتی فتوشاپ را گذرانده و پس از آن به صورت حرفه ای ایلوستریتور را آموزش ببینید، هرچند آموزش حرفه ای فتوشاپ نیز می تواند خلاقیت بیشتری را برای شما به همراه داشته باشد.
نرم افزارهای طراحی گرافیک دو دسته هستند، پیکسلی یا بیت مپی و برداری یا وکتوری. فتوشاپ جزو نرم افزار های پیکسلی و کورل دراو جزو نرم افزارهای برداری. بسیاری از طراحان هستند که این دو نرم افزار را باهم ترکیب می کنند. فتوشاپ بیشتر برای ادیت و ویراش عکس استفاده می شود و کورل دراو برای کارهای طراحی حرفه ای .
ویژگی های نرم افزار Photoshop :
- ویرایش حرفه ای تصاویر
- تغییر رنگ حرفه ای تصاویر
- قرار دادن افکت های متعدد
- مرور حرفه ای تصاویر
- و چندین ویژگی دیگر ….
یکی از ویژگی های منحصر به فرد فتوشاپ می توان به ارتباط قوی آن با دیگر نرم افزارهای شرکت ادوبی برای ویرایش ، ساخت انیمیشن و ویدیو های آموزشی اشاره کرد. فرمت فایل های فتوشاپ PSD می باشد که می توان آن را در دیگر برنامه های شرکت ادوبی نیز اجرا کرد.
فتوشاپ چه امکانات دیگری دارد:
فتوشاپ در ایجاد و ویرایش تمامی موارد زیر کاربرد دارد.
- ایجاد پوستر
- طراحی کارت ویزیت
- طراحی صفحات وب سایت ها
- طراحی رابط های گرافیکی نرم افزارها
- طراحی جلد کتاب
- طراحی تیراژ فیلم ها
- و ….
مدت زمان و نحوه یادگیری فتوشاپ :
برای یادگیری مقدماتی این نرم افزار با روزی 2 ساعت آموزش و یک ساعت تمرین حدود یک ماه و نیم طول می کشد تا یاد بگیرید. اما اگر قصد دارید به صورت حرفه ای با این نرم افزار کار کنید، حدود سه ماه زمان خواهد برد تا به فتوشاپ مسلط شوید. برای یادگیری حرفه ای نیز می توانید از دوره های پارماتیک که به زودی در دسترس قرار می گیرد استفاده کنید.
لینک دانلود نرم افزار فتوشاپ :
https://www.adobe.com/products/photoshop.html
4-نرم افزار اینفنتی دیزاینر Affinity Designer – بهترین در استفاده از ردیف و بردار
در قسمت قبل گفتیم که برخی از طراحان به عنوان مکمل کورل دراو و فتوشاپ را هم زمان با هم استفاده می کنند. اما دلیل این کار چیست؟ در حالت اصولی برای طراحی لوگو از نرم افزار های برداری استفاده می شود زیرا می توان در مقیاس های مختلف بدون افت کیفیت به ویرایش و انجام عملیات های مختلف بر روی لوگو پرداخت، اما گاهی نیاز می شود که عناصری از لوگو را تغییر و ویرایش کرد در این حالت نرم افزار هایی که پیکسلی و یا بیت مپی هستند مناسب می باشد.
اما نرم افزار اَفینتی دیزاینر هر دوی این حالت را به خوبی در خود جای داده است. شما با تسلط بر این نرم افزار می توانید کار های طراحی لوگو را در حالت برداری و ویرایش های مورد نظرتان را در حالت پیکسلی انجام دهید.
ویژگی های نرم افزار Affinity Designer :
- توانایی سوییچ کردن بین محیط های برداری و پیکسلی
- پشتیبانی از همه فرمت های اصلی، صفحه نمایش های محدوده وسیع و پروفیل های ICC
- ابزار قلم حرفه ای
- وجود شکل های زنده بسیار که کاملا قابل شخصی سازی نیز می باشند.
- ترکیب اشکال با یکدیگر با استفاذه از نرم افزار بولین
- تولید منحنی های صاف با استفاده از ابزار free hand
- و چندین امکان دیگر …
افینتی دیزاینر تمامی فرمت های وکتور را به خوبی اجرا می کند. همچنین شما می توانید با این نرم افزار فرمت های PSD لایه باز را نیز ویرایش دهید. از دیگر ویژگی های منحصر به فرد Affinity Designer می توان به توانایی شخصی سازی فضای کاری، غلط یاب هوشمند و …. اشاره کرد.
مدت زمان و نحوه یادگیری :
کار با این نرم افزار زیاد سخت نبوده و شما می توانید با روزی 2 ساعت آموزش و 1 ساعت تمرین در یک ماه به طور کامل به آن تسلط یابید. با یک جستجوی ساده نیز در سطح گوگل می توانید آموزش های مرتبط با این برنامه را پیدا کنید.
برای دانلود این نرم افزار می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:
https://affinity.serif.com/en-us/designer/
5-نرم افزار جتای jeta – ساده ترین نرم افزار
اگر به دنبال ساده ترین و کم دردسرترین نرم افزار برای طراحی لوگو هستید، جتای برای شما بهترین گزینه است. این نرم افزار پیچدگی خاصی ندارد و از قبل 10000 شکل برداری و 400 قالب لوگو در خود جای داده است. شما فقط کافی است با انتخاب یکی از قالب های لوگو را انتخاب کنید و با تغییر اشکال و استایل های آن لوگو اختصاصی خود را ایجاد کنید.
ویژگی های لوگو جتای :
- دارا بودن بیش از 400 قالب آماده برای طراحی لوگو
- دارا بودن 10000 شکل برای تغییر قالب های لوگو
- دریافت لوگو به صورت وکتور و PNG
- و …
قالب های موجود در برنامه شامل انواع مختلفی از دسته بندی ها و تم ها مانند: مینامالیستی، سرگرمی، کسب و کار، تک رنگ، سبک نشان و … می باشد. همچنین این برنامه انواع مختلف سبک رنگ ها را برای طراحی هرچه حرفه ای شما ارائه می دهد که می توان به : بولد استروک،گرادیان و بازتاب، درخشان کننده، گرادیان تابشی، براق کننده اشاره کرد. جتای لوگو با ویندوز 7 و بالاتر از آن سازگار می باشد.
زمان و نحوه یادگیری :
برای یادگیری لوگو جتای نمی شود زمان دقیقی را معین کرد. کار با این برنامه بسیار آسان بوده و می توانید با نگاه کردن به چند ویدیو در یوتیوب تسلط کافی به دست بیارین .
برای دانلود این نرم افزار از لینک زیر استفاده کنید:
http://www.jeta.com/logos/free.php
حتما بخوانید : انواع لوگو و سبک های مختلف در طراحی لوگو
بهترین نرم افزار برای طراحی لوگو موشن
اهمیت موشن گرافیک امروزه برکسی پوشیده نیست و همه می دانیم که استفاده از موشن گرافیک می تواند چه تاثیری بر روی برندینگ کسب و کارها داشته باشد. یکی از راه های تاثیر گذاری بر روی ذهن مخاطب استفاده از لوگو موشن می باشد. مهمترین مزیت لوگو موشن انتقال پیام در کمترین زمان ممکن می باشد. اما برای طراحی و ساخت لوگو موشن از چه نرم افزاری باید استفاده کرد؟
لوگو موشن یا اینترو لوگو، روشی است که در آن یک لوگو به وسیله صدا و نماد های گرافیکی متحرک به حالت موشن و متحرک در می آید. هدف از ساخت اینترو لوگو برند سازی نام یک شرکت می باشد.
برای طراحی این مدل لوگو لازم است که از دو یا چند نرم افزار استفاده کرد. برای طراحی دو بعدی لوگو و لایه بندی آن از نرم افزار هایی مانند illustrator یا Photoshop استفاده می شود و با After Effects به لوگو انیمیشن داده می شود. البته باید خاطر نشان کرد که روش های بکار رفته در این نوع لوگو ، کاملا به طراح پروژه بستگی دارند که معمولا گرایش به این موضوع است که چه متدی ، در چه زمانی به کار برود. توصیه ما به شما عزیزان استفاده از برنامه After Effects می باشد که حرفه ای ترین و کامل ترین در این زمینه می باشد و اکثر طراحان مجرب نیز تسلط کامل به این نرم افزار دارند.
نتیجه گیری
در این مقاله ما سعی کردیم بهترین نرم افزارها را برای طراحی لوگو حرفه ای را معرفی کنیم. هم اکنون شما می توانید با انتخاب یکی از نرم افزارهای ذکر شده شروع به یادگیری و تمرین کنید. مطمئن باشید اگر از منابع مناسبی برای آموزش استفاده کنید و همچنین تمرین مستمر داشته باشید در کمتر از 3 ماه تبدیل به طراح لوگو حرفه ای خواهید شد. اگر وقت کافی برای آموزش و یادگیری طراحی لوگو حرفه ای ندارید می توانید با ما تماس بگیرید تا تیم گرافیک پارماتیک لوگویی متناسب با نام برندتان طراحی کند. برای مشاهده نمونه کارهای طراحی لوگو تیم پارماتیک، به صفحه طراحی لوگو ما سر بزنید.
اگر سوالی درباره نرم افزارهای طراحی لوگو و یا حتی خود طراحی لوگو دارید می توانید در بخش کامنت ها از ما بپرسید و ما خوشحال می شویم بتوانیم در این مسیر به شما راهنمایی های لازم را داشته باشیم.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه یک فتوشاپ کار حرفه ای شویم؟
مسکات چیست و چه تاثیری در برند دارد؟
11 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ممنون از آموزش خوبتون .من ی لوگو طراحی کردم با نرم افزار موبایلی بعد برای کسی فرستادم ولی میخواد لوگو روبزاره میگه پس زمینه سفید داره ولی توگوشی خودم پس زمینه نداره. چطوری بفرستم براش که پس زمینه نداشته باشه ؟فرمت فایل ارسالیم png
با همون فرمت png باید بفرستید. ممکنه فایل رو نتونستن درست باز کنن. اگه شما پس زمینه رو حذف کرده باشید نباید برای ایشون هم پس زمینه نشون بده
میتونید از نرم افزار ویدیواد کینگ که برای موبایل است استفاده کنید البته باید نسخه ی کرک شده ی نرم افزار را تهیه کنیدکه توی سایت فارسروید موجود است
نرم افزاری که بشه لوگو موشن ساخت ینی قالب اماده باشه و ما فقط لوگومون بهش اضافه کنیم
سلام
میتونید از افترافکت استفاده کنید
برنامه after effect رو از کجا گیر بیارم؟
سلام
کافیه تو گوگل جستجو کنی: “دانلود after effect”
سایتای زیادی هستن که نرم افزار رو به صورت رایگان و کرک شده قرار دادن
سلام فرهاد جان
میتونی از پروژه های آماده افترافکت برای اینکار استفاه کنی
ممنون از شما واقعا همونی بود که می خواستم،کامل و بدون نقص
ممنون دوست عزیز .
نظر لطف شماست
من یه مدت با فتوشاپ طراحی لوگو انجام می دادم . اما الان یه مدتیه با ایلوستریتور کار میکنم که خیلی خیلی کامل تره منم همین نرم افزار رو توصیه میکنم برای طراحی لوگو.