10 ویژگی برتر یک لوگو حرفه ای
ویژگی های برتر لوگو حرفه ای، ویژگی هایی هستند که متشکل از چند راه و روش می باشد که اگر طراح به هنگام طراحی لوگو آن ها را در نظر بگیرد و از آن ها تبعیت کند، نتیجه کار او مبدل به یک لوگو حرفه ای می گردد.
در عصر امروزه اشخاص بسیاری را در اطراف خود می شناسیم که صاحب یک کسب و کار می باشند. بعضی از آن ها کسب و کار های کوچک و بعضی کسب و کار های بزرگ را رهبری می کنند. همانگونه که می دانید بیش از 90% خدماتی که این کسب و کار ها ارائه می دهند، تنها مختص مشتریان خود می باشد. به همین دلیل تمام کسب و کارها در هر حیطه ای از صنعت که باشند، برای رونق بخشیدن به کار خود نیاز دارند تا در بین مردم و مشتریان خود شهرت و محبوبیتی کسب نمایند.
عوامل بسیاری برای کسب شهرت و محبوبیت میان کاربران و مشتریان موثر می باشند. برای تامین یکی از این عوامل مهم، می توان به طراحی لوگو حرفه ای برای کسب و کار ها اشاره نمود. از طرفی یک لوگو برای اینکه مناسب کسب و کار شما باشد، باید ویژگی های مهمی را دارا باشد که در این مقاله دلنشین از مقالات گرافیک پارماتیک به بررسی 10 مورد از این عوامل خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید تا در این مقاله دلنشین به بررسی 10 ویژگی برتر یک لوگو حرفه ای بپردازیم.
آنچه در این مطلب میخوانید:
مقدمه
طراحان گرافیک آژانس دیجیتال مارکتینگ پارماتیک با به اشتراک گذاشتن تجربیات و دانسته های خود با ما محتوا نویسان، سبب شدند تا ما بتوانیم اطلاعات بسیار زیادی را از طراحی نشان ، طراحی کارت ویزیت و طراحی جلد کتاب به دست آوریم.
همچنین پی بردن به این نکته که لوگو عاملی بسیار مهم در تعیین هویت شرکت شما می باشد، سوالی را برای ما ایجاد کرد که ویژگی های یک لوگو حرفه ای و خوب چه می تواند باشد؟ و یا اینکه یک لوگو حرفه ای چه ویژگی هایی را باید داشته باشد تا به راحتی پیام و شعار ما را به مشتری برساند؟ شاید برای شما نیز این سوالات پیش آمده باشد و پاسخ رضایت بخشی از آن در ذهن خود نداشته باشید. اکنون در این مقاله قصد داریم تا پاسخ این سوالات را، که ممکن است هنوز هم برایتان مبهم باشند، با شما طرفداران پروپا قرص پارماتیک به اشتراک بگذاریم.
1- سنخیت لوگو حرفه ای
معنی کلمه سنخیت در این قسمت، سازگاری و هم خوانی می باشد. لوگو ها انواع و اقسام مختلفی دارند و هر کدام بسته به طراح آن دارای کیفیت و زبان طراحی متفاوتی نیز می باشند. اما کیفیت چه ارتباطی با سنخیت دارد؟
سنخیت یعنی اینکه اگر شما یک گالری ماشین دارید، لوگو گالریتان باید با موضوع ماشین و اتوگالری هم خوانی و سازگاری داشته باشد. یا اگر صاحب یک رستوران هستید، آرم و نشان شما باید با کلمه غذا و رستوران هم خوانی داشته باشد نه با کلمه ماشین.
یک لوگو حرفه ای باید با کسب و کار مورد نظر خود سازگاری و همخوانی داشته باشد. فرض کنید شما یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کرده اید؛ آیا امکان دارد یک لوگو محبوب باشد و سنخیتی با کسب و کار مورد نظر نداشته باشد؟
بله، ممکن است لوگو شما هیچ ارتباطی با مدل کسب و کارتان نداشته باشد و در عین حال بسیار محبوب باشد ولی این امر نیازمند زمان است. یعنی درصورتی که لوگو شما غیرمرتبط با کسب و کارتان باشد، تنها زمانی می تواند بین مخاطبانتان محبوب شود که شرکت شما قله های موفقیت را در بازار کار طی کرده باشد. به عنوان مثال لوگو نایک که در زیر آورده شده است، هیچ ارتباطی با موضوع کفش و لباس و پوشاک ندارد اما لوگو بسیار معروفی است و همه ما با مشاهده آن به یاد کفش های با کیفیت شرکت نایک می افتیم.
2- طراحی لوگو معنادار و پرمفهوم
لوگو ای که شما برای شرکت یا کسب و کار خود قصد طراحی آن را دارید، باید مفهوم و هدف کاری که انجام می دهید را به بیننده نمایان کند. اگر لوگو مورد نظر بصورت حرفه ای طراحی شده باشد، آنگاه مشتری به هنگام مشاهده آن، به راحتی خواهد توانست به معنای آن پی ببرد. به دو لوگو طراحی شده توسط تیم طراحی گرافیک پارماتیک در زیر توجه فرمائید:
مطمعنا در نگاه اول به معنا و مفهوم دو لوگو بالا پی بردید. لوگو سمت راست همانگونه که از تصویرش مشخص است برای یک وکیل خصوصی ساخته شده و از آن جایی که یکی از کارهای این شخص نوشتن لایحه برای رجوع کنندگان می باشد، در وسط لوگو علامت خودنویس گنجانده شده است. همچنین ترازو عدالت در این لوگو نمایان گر دادگاه در ذهن همه ماست.
لوگو دوم نیز با داشتن شعله آتش بر روی خود همه ما را به یاد آتش و گاز و نفت و بنزین و این چنین چیزهایی می اندازد. این لوگو برای شرکت پتروشیمی ساخته شده است . در واقع نفت استخراج شده از دل زمین در مخازن این شرکت ذخیره می شود! آیا این لوگو مفهوم کار این شرکت را به شما می رساند؟
آیا آرم و نشانی را که معنا و مفهوم کسب و کار ما را با بیننده به اشتراک نمی گذارد را می توان لوگو عنوان کرد؟ قطعا بله. برای مثال شما لوگوی شرکت اپل را در نظر بگیرید.
آیا این لوگو بیش از یک سیب گاز زده است؟ آیا این سیب گاززده معنا و مفهوم گوشی و لپتاپ های اپل را می رساند؟ پس چرا این لوگو دارای محبوبیت بسیار زیادی در بین مخاطبان و کاربران است؟ اما آیا به این فکر کرده اید که شرکت اپل، شرکتی است که لوگو آن در سال 1976 ساخته شده است! و اکنون لوگو اپل پس از طی کردن فراز و نشیب های بسیاری به محبوبیت امروزی خود رسیده است.
3- لوگو حرفه ای انحصاری
یکی از مهمترین ویژگی های یک لوگو حرفه ای می تواند منحصر به فرد بودن آن باشد. لوگو ای که منحصر به فرد است یعنی هیچ نسخه کپی و یا شبیه به آن، چه در ایران و چه در کشور های دیگر وجود ندارد. برای طراحی نشان حرفه ای منحصر به فرد باید به دنبال شرکتی مطمئن باشید تا بتواند طراحی لوگو منحصر به فرد برایتان به انجام برساند و درصورتی که لوگو طراحی شده مورد پسند شما نبود، لوگوی جدیدی را برایتان طراحی کند. به لوگو های طراحی شده زیر توجه فرمائید :
لوگوهای بالا از جمله لوگو هایی می باشند که طراح لوگو در آن ها منحصر به فرد بودن را بصورت عالی رعایت کرده است. امکان ندارد شما لوگو هایی شبیه به این دو لوگو دیده باشید. لوگو سمت راست مربوط به لوگو یک هلدینگ در تبریز می باشد که می تواند بر روی لباس، شال و روسری چاپ شود و همچنین می تواند به عنوان لوگو یک باشگاه بدنسازی یا یک آموزشگاه نیز معرفی شود.
لوگو مهربانو که در سمت چپ مشاهده می شود، مربوط به یک مجموعه ای می باشد که کار آن طراحی انواع مدل لباس و شال و روسری می باشد. همچنین لوگو مهربانو به دلیل منحصر به فرد بودنش می تواند در بازار های خارج از ایران هم به خوبی بدرخشد. اگر شما نیز قصد طراحی چنین لوگویی برای شرکت و یا کسب و کار خود می باشید می توانید از تیم طراحی گرافیک ما مشاوره رایگان دریافت کرده و طراحی لوگو حرفه ای خود را به این تیم حرفه ای بسپارید.
4- داستان پنهان شده پشت یک لوگو حرفه ای
بسیاری از لوگو ها نیز هستند که از روی داستان و گذشته ی کسب و کار مورد نظر ساخته شده اند. اینگونه لوگوها در واقع آرم و نشان هایی هستند که بر اساس اتفاقاتی که در گذشته رخ داده و سبب ایجاد کسب و کار مورد نظر شده است، به وجود آمده اند. برای مثال آرم شرکت شِل (Shell) :
شرکت شل، شرکتی خدماتی بود که اولین ایستگاه خود را در کالیفرنیا آمریکا تاسیس کرد. اما چون ایستگاه این شرکت نزدیک به سکونتگاه مهاجران اسپانیایی بود، شرکت شل برای ایجاد روابط بهتر و داشتن تعاملی بهتر با مردم آن منطقه، لوگو ای را برای شرکت خود طراحی کرد که رنگ های این لوگو برگرفته شده از رنگ های پرچم اسپانیا می باشد. این لوگو توسط ریموند لوی که گرافیستی فرانسوی بود طراحی شده است.
5- اولویت تمایز بر ظاهر لوگو
منظور ما از این تیتر این است که اگر لوگو شما متمایز و متفاوت تر از بسیاری از لوگو ها باشد، خیلی بهتر از این است تا در عین زیبایی، شبیه به لوگو های دیگر باشد. اگر به لوگو های طراحی شده در چند سال پیش توجه کنید، در خواهید یافت که لوگو ها در قدیم پیچیده تر و رنگارنگ تر بودند و اکثر شرکت ها با گذشت زمان لوگو های خود را ساده و ساده تر کرده اند.
حتی اگر اندکی در لوگو های بالا دقت نمائید متوجه خواهید شد که لوگو های متمایز و ساده امروزی، در کنار لوگو های رنگارنگ و پر جزئیات دیروزی، بسیار زیباتر دیده می شوند.
6- اوج زیبایی در نهایت سادگی لوگو
تنها سوالی که ممکن است با دیدن این تیتر به ذهنتان خطور کند، می تواند این باشد که آیا یک لوگو ساده می تواند کسب و کار ما را به خوبی معرفی کند؟ از قدیم و ندیم گفته اند که زیبایی در سادگی است. این موضوع شامل حال طراحی لوگو نیز می شود. حتی اگر لوگو و آرم شما معنا و مفهوم کسب و کارتان را نرساند، ساده بودن آن می تواند به راحتی در ذهن کاربران باقی بماند. ولی از طرفی برای اینکه نشان ساده شما محبوبیت بدست آورد، نیاز به اندکی صبر و تحمل و تلاش است. به عنوان مثال نگاهی به لوگو های زیر بیندازید:
اگر دقت کنید، لوگو های شرکت بنز و اپل، در دسته لوگو های ساده می باشند و این در حالی است که این لوگو ها مفهوم کسب و کار مورد نظرشان را هم نمی رسانند. ولی بخاطر ساده بودنشان به راحتی در ذهن افراد ماندگار شده اند. البته ماندگاری این لوگو ها را نمی توان مستقیما به ساده بودن آن ها نسبت داد و پیشرفت خود شرکت ها نیز عاملی مهم در افزایش محبوبیت آرم می باشد.
7- نقش رنگ ها در طراحی لوگو و آرم
سنخیت، سادگی، زیبایی و پر معنا بودن همه عواملی مهم در طراحی آرم حرفه ای بودند و هستند و نمی توان هیچ یک از آن ها را رد کرد. اما از طرفی بحث رنگ لوگو هم مطرح می باشد. چرا که رنگ عاملی بسیار مهم است که از موارد بالا نیز جدا نمی باشد.
برای مثال اگر لوگو کسب و کارتان مفهوم و مقصود کارتان را نمی رساند، ساده بودن لوگو می توانست جای آن را بگیرد و نیازی به طراحی لوگو پرمفهوم هم نباشد. اما بحث رنگ ها به گونه ای است که چه لوگو شما ساده باشد چه پرمفهوم و چه پیچیده باشد، باید رنگ های خوب و متریال را شامل شود. رنگ ها به حدی مهم هستند که برای آن ها، در حیطه روانشناسی، کتاب ها و مقالات بسیاری نوشته شده است
رنگ آبی در طراحی لوگو و آرم
رنگ آبی رنگی خوشایند و دلنشین است. بیشتر کاربران به هنگام مشاهده لوگو آبی رنگ احساس خوبی برایشان دست می دهد. در بین 100 لوگو برتر شرکت ها، به گفته وبسایت Column Five Media از هر سه سایت یک سایت، لوگو آبی رنگ دارد. و این به دلیل محبوبیت رنگ آبی همچنین تاثیر آن بر روحیه کاربران و مخاطبان می باشد.
رنگ قرمز در طراحی لوگو حرفه ای
رنگ قرمر رنگی است که توجه ها را سریعتر به خود جلب می کند و از طرفی ضربان قلب شما را بالا برده و اشتهایتان را نیز بیشتر می کند. به همین دلیل است که اکثر رستوران ها از این رنگ برای لوگو خود استفاده می کنند.
طراحی لوگو و نشان با رنگ زرد
رنگ زرد بیننده را به یاد خورشید و طلوع آن می اندازد. این رنگ، رنگی انرژی زا می باشد که ارتباط محکمی با ایجاد شادی و نشاط در روح بیننده دارد. از این رنگ در کسب و کار هایی که نیاز به ایجاد انرژی و انگیزه دارند، استفاده می شود.
طراحی لوگو حرفه ای با رنگ نارنجی
اگر به لوگو بسیاری از رستوران ها دقت کرده باشید، متوجه خواهید شد که بیشتر آن ها رنگ قرمز و زرد را با هم ترکیب می کنند و مثلا نمی توانید لوگو ای را مشاهده کنید که رنگ قرمز و بنفش در آن با هم ترکیب شده باشند. رنگ نارنجی رنگی است که از ترکیب دو رنگ قرمز و زرد به وجود آمده است که ویژگی های این دو رنگ را نیز شامل می شود. رنگ نارنجی را هم دست کم نگیرید که در لوگو های معروفی از جمله Fanta ،Nickelodeon و Sound Cloud استفاده شده است.
مواردی که در بالا گفته شد تنها اطلاعات بسیار ناچیزی از روان شناسی رنگ ها می باشد و به دلیل حجیم بودن مطالب درمورد رنگ ها نتوانستیم همه آن ها را در یک مقاله خلاصه کنیم. کتاب های زیادی برای روانشناسی رنگ ها نوشته شده است که مطالعه آن کتاب ها برای هر گرافیست کاری واجب می باشد.
8- تحت تاثیر قرار دادن مخاطبان
شرکت های مختلف، می توانند هدف های مختلفی از طراحی لوگو داشته باشند. لوگو برای یک شرکت می تواند تاثیرات روحی و روانی بر روی کاربران بگذارد و دیدگاه آن ها را نسبت به کسب و کارتان تغییر و یا آن ها را برای خرید ترغیب نماید. یک لوگو وقتی برای یک شرکت و یا کسب و کاری طراحی می گردد، بسته به مدل کسب و کار، باید به گونه ای طراحی شود که مخاطبان و کاربران را تحت تاثیر خود قرار دهد. شما می توانید برای طراحی لوگو تاثیرگذار از ما کمک بخواهید و ما تمام تلاش خود را جهت رفع نیاز شما خواهیم کرد.
9- ماندگاری لوگو حرفه ای در اذهان
ماندگاری یک لوگو در ذهن مخاطبان عاملی است که محبوبیت برند شما را نشان می دهد. اما این کار چه زمانی ممکن است؟ این امر زمانی به واقعیت می پیوندد که یک شرکت طراحی لوگو، با دیدن کسب و کار شما، این توانایی را داشته باشد که لوگو مناسب شرکت شما را تشخیص دهد. همچنین یک شرکت طراحی لوگو حرفه ای باید این قدرت را داشته باشد تا با گنجاندن پیام و شعار شرکت شما در لوگو، بتواند به راحتی وارد ذهن مخاطبان شود و در فکر آن ها باقی بماند.
10- قابل فهم بودن لوگو در ابعاد مختلف
گاهی اوقات نیاز می شود که لوگو وبسایت ها در سایت های دیگر، در فوتر خود سایت و یا صفحات دیگر وبسایت، استفاده شود. که در چنین مواردی، ابعاد و اندازه لوگو باید کوچک تر شود تا به راحتی بتواند در جایگاه مورد نظر قرار گیرد. اما آیا لوگو شما به هنگام کوچک تر شدن از لحاظ اندازه، باز هم می تواند همان پیغام و شعار را به مخاطب برساند؟
فرض کنید لوگویی دارید که دارای جزئیات فراوانی می باشد که در ابعاد بزرگتر به راحتی قابل فهم می باشد. همچنین این لوگو فرضی ما به راحتی شعار کسب و کار و هدف آن را به مخاطب می رساند. اکنون اگر اندازه این لوگو را کوچک تر کنیم و در این اندازه به آن نگاه کنیم، آیا باز هم می توانیم پیام و شعار شرکت را از آن دریافت کنیم؟
پس شرکتی که قصد طراحی لوگو و همچنین طراحی نشان تجاری کسب و کار شما را دارد، نه تنها باید تمام نکات گفته شده در بالا را رعایت کند بلکه باید لوگو و آرم شما را در تمام ابعاد در نظر بگیرد. به تصویر زیر توجه کنید:
لوگو سمت چپ، لوگو شرکت اپل در سال تاسیس آن می باشد که در اندازه بزرگ جزئیات آن، نیوتن و درخت سیب، به خوبی قابل مشاهده است. اما وقتی اندازه و ابعاد آن را کوچکتر می کنیم، دیگر جزئیات آن را نمی توانیم مشاهده کنیم. حتی لوگو بصورت کامل قابل تشخیص نمی باشد. اما در سمت راست تصویر بالا لوگو جدید اپل را مشاهده می کنید که هم در اندازه بزرگ تر و هم در اندازه کوچکتر به خوبی قابل تشخیص می باشد.
جمع بندی
به قسمت جمع بندی این مقاله که درمورد ویژگی های آرم ها و لوگو ها بود، رسیدیم. در این مقاله سعی کردیم تجربیات خود را که از طراحی لوگو بدست آورده بودیم، با شما به اشتراک بگذاریم. قبل از هر چیزی بهتر است ویژگی های یک لوگو حرفه ای را باهم مرور کنیم:
- سنخیت
- معنادار و پرمفهوم
- منحصر به فرد بودن
- دلایل تاریخی آرم
- متمایز بودن لوگو و نشان
- ساده بودن
- استفاده از رنگ های مناسب
- تحت تاثیر قرار دادن
- ماندگاری
- خوانایی در ابعاد مختلف
10 مورد بالا همه از ویژگی های مهم یک لوگو و آرم حرفه ای می باشند که هر طراحی موظف است با در نظر گرفتن این موارد لوگو شما را به بهترین شکل طراحی نماید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه یک فتوشاپ کار حرفه ای شویم؟
مسکات چیست و چه تاثیری در برند دارد؟
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مطالب بسیار کامل و خلاصه شده و تاثیر گذار بود.مرسی
سلام با اجازه کپی شد و در پیج اینستاگرام قرار گرفت
با ذکر آدرس سایت
ممنونم از مطالب مفیدی که انتشار میدین
خیلی هم عالی ،دستتون درد نکنه
ببخشید آموزش موشن گرافیک هم دارید؟
سلام جناب خلیل زاده
بله آموزش هم داریم
لطفا با شماره 09059273264 تماس بگیرید
مطلب مفیدی بود. نکات جالبی رو اشاره کردین