الگوریتم موبایل گدون (Mobilegeddon) چیست؟
الگوریتم موبایل گدون (MobileGeddon) یکی از الگوریتم هایی است که گوگل خبر معرفی شدن آن را در سال 2014 اعلام کرد و سرانجام یک سال بعد یعنی در سال 2015 بصورت رسمی از جانب گوگل معرفی شد. در این مطلب قصد داریم الگوریتم موبایل گدون گوگل را به همراه شما کاربران پارماتیک ، مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم. با پارماتیک همراه باشید تا امروز نیز یکی از الگوریتم های گوگل را در جعبه های اطلاعاتی ذهنمان قراردهیم. شما می توانید با کلیک بر روی هر یک از گزینه های زیر، به بخش مورد نظر منتقل شوید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
مقدمه
سال ها پیش که هنوز اسمارت فون ها چشم به جهان نگشوده بودند و همچنین سیستم عامل و امکاناتی بسیار ضعیفی داشتند، اکثر کاربران به وسیله کامپیوترها و لپتاپ های خود وارد دنیای مجازی اینترنت می شدند. البته کاربرانی نیز بودند که با تلفن های هوشمند خود به اینترنت متصل می شدند و در گوگل شروع به جستجو و گردش می کردند.
تا به اینجای کار خبری از موبایل گدون گوگل نبود چراکه احساس نیازی برای آن از سمت کاربران و گوگل وجود نداشت. شاید خود شما که این مقاله را می خوانید، تجربه گشت و گذار در اینترنت با گوشی های قدیمی را داشته باشید و اکنون حتی فکر کردن به آن دوران بسیار وحشتناک و گاهی خنده دار باشد.
با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی، تلفن های هوشمند وارد میدان شدند و گوشی های قدیمی را از دور رقابت ها خارج کردند. زمانی که اسمارت فون ها وارد دنیای ما انسان ها شدند، استفاده از این دستگاه ها روز به روز بیشتر شد. همچنین کاربران رفته رفته عادت کردند تا کارهای روزمره خود را نیز به وسیله این ابزار ها انجام دهند. حال شاید از خود سوال کنید که الگوریتم موبایل گدون چه ارتباطی با این مقدمه دارد؟ برای یافتن پاسخ خود به مطاله این مقاله ادامه دهید.
آمار استفاده از گوشی های هوشمند
با افزایش اسمارت فون ها و استفاده کنندگان این دستگاه ها، دیگر کسانی که با کامپیوتر و لپتاپ خود وارد دنیای اینترنت می شدند، کاهش یافت. زیرا که گشت و گذار در اینترنت به وسیله اسمارت فون ها در هر زمان و مکانی ممکن بود. و همانند کامپیوترها و لپتاپ ها محدود به مکان خاص و یا زمان خاصی نبود. اکنون اگر سوار اتوبوس خط واحد شوید بسیاری از افراد را مشاهده خواهید کرد که حتی داخل اتوبوس هم سرشان مشغول گوشی هوشمندشان است.
تعدادی به مطالعه اخبار و گشت و گذار در شبکه های اجتماعی پرداخته و تعدادی نیز کارهای روزمره خود از جمله پرداخت قبوض، چک کردن ایمیل و پیام ها ، گشت و گذار در شبکه های اجتماعی و … را انجام می دهند.
موضوع فراگیرشدن گوشی های هوشمند جرقه ای را در ذهن مهندسان گوگل روشن کرد و باعث شد آنها این سوال را از خود بپرسند که چگونه می توانند مخاطبان گوشی های هوشمند را نیز از خدمات خود راضی نگه دارند.
خب به خوبی می دانیم که آپدیت های مداوم گوگل برای این است که امثال من و شما بتوانند سریعتر و بهتر به نتایج دلخواه خود دست پیدا کنند ، از همین رو گوگل تصمیم گرفت الگوریتمی جدید به نام الگوریتم موبایل گدون را معرفی کند تا بازار داغ گوشی های هوشمند را نیز بتواند حفظ و نگهداری کند.
ما نیز بخاطر این تصمیم هوشمندانه به گوگل تبریک می گوییم 🙂
استفاده از اسمارت فون ها به جای کامپیوتر خانگی برای جستجو در اینترنت!
شاید اگر این عنوان را چند سال پیش مشاهده می کردید، برایتان خنده دار بنظر می رسید چراکه کسی فکرش را هم نمی توانست بکند که گوشی های هوشمند بتوانند به این سطح از بلوغ برسند ( البته شاید کسانی هم فکر می کردند که این افراد همیشه پیش فعالان جامعه می باشند ).
با افزایش استفاده کنندگان از اسمارت فون ها، افراد و کاربران بسیاری پیدا شدند که دیگر از کامپیوتر خانگی و یا لپتاپ خود برای گشت و گذار در اینترنت استفاده نمی کردند؛ بلکه آن ها به وسیله گوشی هوشمند خود وارد فضای وب می شدند و این افزایش آمار استفاده کنندگان، مشکل بزرگی را به گوگل گوش زد می کرد.
روند افزایش جستجوکنندگان در اینترنت روز به روز نموداری صعودی را طی می کرد، تا جایی که سایت آمارگیر Stat Counter در سال 2016 آمار قابل توجهی را ارائه داد که در آن به خوبی نشان می داد، بیشتر کاربران، گشت و گذار کردن در فضای وب را به وسیله اسمارت فون های خود ترجیح داده اند.
در واقع برای اولین بار در سال 2016، میزان افراد استفاده کننده از فضای وب به وسیله اسمارت فون ها، به 51 درصد و میزان جستجوگران با دسکتاپ، به 49 درصد نزول کرد. و این یعنی اکثر کاربران، صفحات وبسایت ها را بر روی یک صفحه نمایش کوچک تر مشاهده می کردند که در مقابل ، اندازه صفحات وبسایت ها باید متناسب با اندازه صفحه نمایش دستگاه کاربران طراحی میشد تا کاربر بتواند به راحتی با گوشی هوشمند خود کار کنند.
البته گوگل این آمار را از پیش تخمین زده بود و به همین دلیل یک سال پیش از این آمار، الگوریتم موبایل گدون گوگل را معرفی کرد.
همانا که گوگل همیشه زرنگ تر از سایرین است
دلایل پیدایش الگوریتم موبایل گدون گوگل
برای مشاهده تاثیر الگوریتم موبایل گدون بر صفحه نتایج می توانید یکبار با گوشی هوشمند خود و بار دیگر با کامپیوتر خانگی و یا لپتاپ خود، می توانید وارد صفحه طراحی لوگو پارماتیک شوید، مطمئنا متوجه این نکته خواهید شد که نحوه نمایش لوگو ها بر روی دو صفحه نمایش با ابعاد مختلف، با یکدیگر فرق دارد.
گوشی های هوشمند، صفحه نمایشی کوچک نسبت به لپتاپ ها دارند و به همین دلیل لوگوها در صفحه گوشی شما بصورت دو ستونه و بر در صفحه لپتاپ شما بصورت چهارستونه نمایش داده می شوند.
همچنین امکان ندارد نحوه نمایش لوگوها بر روی این دو صفحه نمایش، شبیه به هم بوده و در عین حال زیبا باشد! برای مثال اگر لوگوهای ما بصورت چهارستونه در صفحه گوشی شما ظاهر شود، برای مشاهده آن ها نیاز دارید تا در صفحه گوشی خود زوم کنید که خود عامل سلب راحتی کاربران است. اگر صفحه طراحی لوگو ما ریسپانسیو ( همان طراحی متناسب با گوشی ) نباشد، آنگاه به وسیله موبایل گدون گوگل در صفحه نتایج گوشی های هوشمند نمایان نخواهد شد و در واقع شما نمی توانیستید با گوشی هوشمند خود صفحه طراحی لوگو ما را در نتایج موتور جستجو گوگل مشاهده کنید! مگر اینکه صفحه ما امتیازات ویژه ای داشته باشد که گوگل بخواهد آن را نمایش دهد (هرچند برخی از سایت ها ، ریسپانسیو نیستند اما در نتایج صفحه اول گوگل نیز ظاهر می شوند )
در دوران قدیم که هنوز تکنولوژی ریسپانسیو یا همان واکنش گرا وجود نداشت، نحوه نمایش سایت ها بر روی گوشی های هوشمند همانند نمایش آن ها بر روی صفحه نمایش های بزرگ تر بود. که به موجب آن شد که ، گشت و گذار در سایت مورد نظر با استفاده از گوشی هوشمند بسیار سخت شود.
این امر استفاده کنندگان از اسمارت فون ها را مورد آزار و اذیت قرار می داد. اما نکته جالب اینجاست که پس از در دسترس قرار گرفتن امکان ریسپانسیو شدن صفحات وبسایت ها، باز هم در عین ناباوری، سایت هایی وجود دارند که صفحات آن ها ریسپانسیو نمی باشد. و در نتیجه الگوریتم موبایل گدون گوگل وارد کار می شود و وبسایت مورد نظر را، در صفحه نتایج گوگل، برای گوشی های هوشمند نمایش نمی دهد!
نکته مهم: درحال حاضر سایت هایی نیز وجود دارند که برخلاف اینکه سایتشان واکنش گرا نیست همچنان در نتایج جستجو ظاهر می شوند ، در این مواقع احتمالا سایت مورد نظر سایر فاکتورهای سئو را رعایت کرده است.
اهداف موبایل گدون گوگل
هدف گوگل از انتشار الگوریتم موبایل گدون این بود تا سایت هایی که صفحات مناسبی برای ظاهر شدن بر روی گوشی های هوشمند ندارند را، در صفحه نتایج برای کاربران اسمارت فون ها نمایش ندهد.
شما فرض کنید با تلفن همراه خود وارد سایتی شوید که بر روی گوشی شما به خوبی نمایش داده نمی شود. در اینگونه مواقع ، کار کردن با وبسایت مورد نظر بسیار سخت می شود. بطوری که کاربر نمی تواند نیاز خود را برطرف کند. این کار یکی از عوامل مهمی بود که موجب افزایش نارضایتی کاربران میشد و گوگل آن را سال ها قبل، پیش بینی کرده بود.
البته گوگل در اقدامی جدید تکنولوژی amp را نیز در نتایج خود وارد کرده است که باعث می شود کاربران با سرعت بیشتری سایت مورد نظر را مشاهده کنند. درباره این تکنولوژی در یک مقاله جداگانه مفصل صحبت خواهیم کرد.
چگونه با موبایل گدون گوگل، سئو سایت خود را بهبود بخشیم؟
الگوریتم موبایل گدون همانند الگوریتم های دیگر بر روی سئو سایت شما تاثیر گذار است. اما چگونه؟
زمانی که سایت شما به خوبی بر روی گوشی های هوشمند نمایش داده نمی شود، موجب نارضایتی کاربران می گردد و این امر موبایل گدون را به حذف وبسایت شما از نتایج گوگل برای اسمارت فون ها، تشویق می کند.
همانگونه که در بالا نیز اشاره شد، بیشتر جستجوکنندگان در موتور های جستجو، به وسیله گوشی همراه خود عمل جستجو را انجام می دهند. حال فرض کنید آدرس وبسایت شما برای کاربران موبایل نشان داده نشود! این یک فاجعه است. به همین دلیل ما برای شما جدولی از روش های مختلف را آماده کرده ایم تا با رعایت آن ها بتوانید با قدرت در مقابل الگوریتم موبایل گدون ایستادگی کنید:
شماره نکته | مهمترین نکات در سازش با الگوریتم موبایل گدون |
---|---|
نکته اول | الگوریتم موبایل گدون وبسایت شما را صفحه به صفحه و بصورت جداگانه بررسی می کند. پس تمام صفحات وبسایت خود را ریسپانسیو یا همان واکنش گرا بسازید |
نکته دوم | از ابزار ها و افزونه هایی که بر روی حالت موبایل تاثیری ندارند، استفاده نکنید |
نکته سوم | طراحی و جایگذاری دکمه ها و لینک ها به درستی انجام شود. تا کاربر به راحتی بتواند لینک مورد نظر خود را لمس کند |
نکته چهارم | استفاده از تصاویر و منابع با ابعاد مناسب که با صفحه نمایش های کوچکتر سازگاری لازم را داشته باشد |
نکته پنجم | دسترسی به فایل های CSS و JS را بر روی ربات های گوگل مسدود نکنید تا ربات های گوگل به راحتی بتوانند با دسترسی به این فایل ها، سایت شما را مورد تحلیل و بررسی قرار دهند |
نکته ششم | اندازه متون داخل سایت به گونه ای باشد که نیازی به زوم کردن و بزرگنمایی صفحه نباشد |
نکته هفتم | در صورت رعایت نکته ششم، برای زیبایی بیشتر، می توانید امکان زوم شدن صفحه را از قسمت کد های متا برای کاربران سلب کنید |
نکته هشتم | تمام امکانات موجود بر روی حالت دسکتاپ، بر روی حالت موبایل نیز قرار داده شوند |
نکته نهم | سعی کنید بجای استفاده از نسخه موبایل، صفحات خود را واکنش گرا بسازید. زیرا که نسخه موبایل مشکلات مخصوص به خود را دارد |
جمع بندی
امروز نیز با مطالعه یک مقاله از سری مقاله های الگوریتم های گوگل دریافتیم که الگوریتم موبایل گدون چیست؟ و همچنین به این نکته نیز پی بردیم که هدف گوگل از ارائه این الگوریتم چه بود؟
پس اگر شما نیز قصد دارید در نتایج جستجوی موبایل گوگل ظاهر شوید بهتر است که این الگوریتم را جدی بگیرید.جدول مهمی را برای شما ارائه دادیم تا با مطالعه و رعایت آن ها، الگوریتم موبایل گدون وبسایت شما را از صفحه نتایج گوشی های هوشمند حذف نکند و یا کاهش رتبه نداشته باشید.
پس برای اینکه وبسایت شما از لحاظ سئو هیچ ضعفی نداشته باشد باید صفحات وبسایت خود را بصورت ریسپانسیو طراحی کنید و اگر قصد طراحی سایت دارید، به شرکت های طراحی سایت معتبر مراجعه کنید. تا از کیفیت صفحاتی که برای سایت شما طراحی می کنند اطمینان کامل داشته باشید.
نظر و تجربه خود را درباره این الگوریتم با ما به اشتراک بگذارید تا بر تجربیات ما و سایر افرادی که نظر شما را می خوانند اضافه شود. در نهایت نیز اگر این مقاله برای شما مفید بوده است ، آن را با تمام افرادی که فکر می کنید به آن نیاز دارند به اشتراک بگذارید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
نرخ تبدیل یا Conversion Rate چیست؟
آموزش گوگل وبمستر تولز (سرچ کنسول)
انواع لینکها و تاثیر آن در سئو
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
تو یه جایی گفتین که نتایج در موبایل و دسکتاپ فرق داره میخواستم بدونم واسه تبلت هم با این دوتا فرق داره یا مثل موبایل نشون میده . یا تو سیستم عامل ها و دستگاه های مختلف مانند سرفس مایکروسافت که میتونیم بگیم هم لپ تابه هم تبلت ؟؟؟؟؟
چطور می توانیم pdf مطالب را داشته باشیم.
از هفته های آتی pdf مقاله ها آخر هر مقاله قرار می گیره