الگوریتم دزد دریایی گوگل چیست؟
الگوریتم دزد دریایی الگوریتمی است که ما را بیشتر به یاد فیلم به یاد ماندنی دزدان دریایی کارائیب و جانی دپ می اندازد. الگوریتمی که گوگل را از جنگل خارج و وارد اقیانوس ها می کند. یکی از کارهایی که الگوریتم دزد دریایی درباره سایت ها انجام می دهد، قانونمند شدن سایت ها و رعایت شدن حقوق کپی رایت است. این الگوریتم همچنین سایت ها را به اختصاصی کردن مطالب و منابع خودشان مجبور می نماید. الگوریتم دزد دریایی گوگل یا Google Pirate را می توان یکی از مقاله های آموزش سئو نام برد که در این مطلب بصورت جامع برای شما کاربران پارماتیک آماده شده است. در این مقاله الگوریتم دزد دریایی بصورت کامل بررسی شده است و شما هیچ نیازی به خواندن سایر مقاله ها نیز پیدا نخواهید کرد. با ما همراه باشید تا این الگوریتم را نیز همانند بقیه الگوریتم ها مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.
آنچه در این مطلب میخوانید:
مقدمه
فضای بزرگ اینترنت تبدیل به فضایی برای رفع مشکلات و نیاز های همه ما شده است. همچنین کاربران بسیاری اعم از دانشمندان، دانشجویان، مهندسان و … پیدا شده اند که اطلاعات، منابع و مطالب با ارزش خود را در این فضا با همگان به اشتراک می گذارند. به سختی می توان اطلاعاتی را مثال زد که در فضای گسترده اینترنت موجود نباشند؛ در واقع تقریبا هر مطلبی که به دنبال آن هستید در اینترنت یافت می شود. و اما داستان از همینجا شروع می شود که به دنبال این همه منابع، کاربرانی هستند که منابع سایت های دیگر را کپی کرده و به نام خود یا سایت خود، با دیگران به اشتراک می گذارند. کپی بدون ذکر منبع و بدون اجازه صاحب منبع، کاری ناپسند می باشد که خشم الگوریتم دزد دریایی را در پی دارد!
تاریخچه الگوریتم دزد دریایی گوگل
الگوریتم دزد دریایی گوگل پس از معرفی شدن در ماه آگوست سال 2012، Emanuel Update نامیده شد. آیا می دانید دلیل این نام گذاری چه بود؟ سال ها پیش، کپی کردن منابع به حدی رسیده بود که دیگر خبری از قانون کپی رایت در اینترنت وجود نداشت. شرکت های بسیاری از جمله شرکت برادران وارنر، شرکت والت دیزنی و سونی به شدت با کپی شدن منابع و یا به اصطلاح دزدی دریایی مخالفت می کردند و مقصر اصلی این ماجرا را گوگل می دانستند. اما در واقع مقصر اصلی گوگل نبود؛ بلکه توزیع پیدا کردن منابع کپی شده در سطح اینترنت بود که توسط برخی از کاربران و مدیران انجام می گرفت.
آری امانوئل (Ari Emanuel) یکی از بازیگران معروف و با نفوذ هالیوودی در یکی از سخنرانی های خود گوگل را مورد خطاب قرار داده و به دزدی دریایی در اینترنت اشاره کرد. به همین دلیل جستجوگر گوگل، الگوریتم دزد دریایی را ابتدا با نام این بازیگر معرفی کرد. همچنین پس از چند آپدیت کوچک نام این الگوریتم را به دزد دریایی تغییر داد. دزد دریایی نیز کلمه ای بود که توسط آری امانوئل برای گوگل استفاده شده بود! گوگل با این کار به همه نشان داد که چگونه مشکلات را میبیند و پاسخ می دهد.
گوگل در سال 2014 نیز آپدیت بعدی الگوریتم دزد دریایی را انتشار داد و آن را Google Pirate 2 نام گذاری کرد.
الگوریتم دزد دریایی دقیقا چه کاری انجام می دهد؟
با افزایش بی قانونی و کپی منابع سایت های دیگر توسط کاربران، شکایت ها و گزارش ها علیه سایت های کپی کار روز به روز بیشتر میشد.
تعداد این گزارشات دیگر به حدی رسیده بود که گوگل توانایی بررسی و پاسخ گویی به همه آن ها را نداشت. به همین دلیل گوگل این وظیفه را بر عهده الگوریتم دزد دریایی گذاشته است که به گزارشات و شکایت ها بر علیه سایت های کپی کار رسیدگی می کند.
الگوریتم دزد دریایی گوگل در زمان بررسی مطالب سایت ها، به زمان انتشار محتوای مورد نظر در سایت ها توجه می کند و سایتی که در ابتدا آن محتوا را منتشر کرده است، صاحب اصلی مطالب است. در حقیقت هدف الگوریتم دزد دریایی این است که سایت های کپی کار را در صفحه نتایج، پایین تر از سایت اصلی قرار دهد. الگوریتم دزد دریایی گوگل پس از آپدیت دوم خود در سال 2014 عملکرد بسیار خوبی پیدا کرد و اکنون خیلی بهتر از قبل، سایت های کپی کار را از سایت های اصلی تشخیص می دهد.
همانطور که در تصویر زیر نیز مشاهده می کنید، تعداد درخواست های ثبت شده برای حذف صفحات دارای محتوای کپی، از سال 2012 تا 2014 روز به روز در حال افزایش است که پس از آپدیت دوم الگوریتم دزد دریایی، برای مدت بسیار کوتاهی به بیشترین مقدار خود رسیده و سپس کاهش یافته است. نمودار زیر درواقع عملکرد الگوریتم دزد دریایی را قبل و پس از آپدیت نشان می دهد.
دزد دریایی گوگل کدام سایت ها را جریمه می کند؟
اما سوال اینجاست که الگوریتم دزد دریایی گوگل پس از تشخیص سایت های کپی کار با آن ها چه کار می کند؟ آیا همه آن ها جریمه می شوند؟ پاسخ این سوال خیر است! همه سایت های کپی کار جریمه نمی شوند بلکه حتی برخی از آن ها افت رتبه پیدا می کنند و برخی حدودا هیچ تاثیری نمی گیرند. سایت های کپی کار نیز چند نوع هستند؛
- سایت هایی که تمام مطالب خود را از یک سایت مشخص دیگری کپی کرده اند
- سایت هایی که تمام محتوا های آن ها کپی است اما از چندین سایت مختلف
- سایت هایی که فقط بعضی از منابعشان کپی است
- و در آخر سایت هایی که فقط چند جمله محتوای کپی دارند
در موارد بالا، مورد 4 ام بر عهده الگوریتم پاندا و رسیدگی به موارد 1 و 2 و 3 بر عهده دزد دریایی گوگل است. رفتار الگوریتم دزد دریایی گوگل برای موارد اول و دوم یکسان است. تنها تفاوتی که بین مورد اول و دوم مشاهده می شود این است که در مورد اول فقط یک سایت شاکی وجود دارد و در مورد دوم سایت های زیادی وجود دارند که از وبسایت کپی کار شکایت کرده اند. اینگونه سایت ها مطمئنا توسط الگوریتم دزد دریایی گوگل جریمه می شوند. البته رتبه و محبوبیت سایت مورد نظر نیز در نزد گوگل بسیار مهم است. برای مثال فرض کنید سایت دیجیکالا از یک سایتی کپی کند که محبوبیت و رتبه چندانی در گوگل ندارد. اگر این سایت کوچک از دیجیکالا شکایت کند، احتمال جریمه شدن دیجیکالا بسیار کم است. مورد سوم نیز همانگونه که گفته شد ابتدا بستگی به محبوبیت خود سایت ها دارد و در صورت همخوانی، رتبه سایت کپی کار در نتایج گوگل توسط الگوریتم دزد دریایی کم خواهد شد.
الگوریتم دزد دریایی گوگل صفحه سایت ها را مورد هدف قرار می دهد و کاری با دامنه سایت شما ندارد
چگونه از جریمه دزد دریایی گوگل در امان بمانیم؟
تا به اینجا باید دلیل جریمه شدن وبسایت ها توسط الگوریتم دزد دریایی گوگل را می دانستید. راه کار های بسیار ساده ای وجود دارند که سایت شما را از جریمه شدن توسط الگوریتم دزد دریایی گوگل در امان نگاه می دارند. دو نکته ای که در زیر آورده شده اند را حتما رعایت کنید تا دزد دریایی گوگل کاری به کار سایت شما نداشته باشد.
محتوای فرش تولید کنید
محتوا پادشاه است! این جمله را شاید در خیلی از جاها دیده باشید و اصلا به عمق ماجرا پی نبرده باشید.
باید خدمتتان عرض کنیم که محتوا واقعا پادشاه است حتی برای الگوریتم دزد دریایی! اگر با الگوریتم های گوگل آشنایی داشته باشید در می یابید که بیشتر الگوریتم ها بر روی محتوای سایتتان مانور می دهند! یعنی دنبال بهانه و عیبی داخل محتوای سایتتان هستند تا رتبه سایت شما را کاهش داده و یا سایت را جریمه کنند. اینکه شما برای وبسایت خود محتوای جدیدی تولید کنید امری بسیار مهم در سئو محسوب می شود. توصیه ما به شما این است که خودتان محتوا تولید کنید و اگر توانایی آن را ندارید می توانید به صفحه سفارش تولید محتوا ما سری بزنید.
چیزی را که خودتان درک می کنید، بنویسید و در سایت قرار دهید. مطمئن باشید که گوگل برای محتوایی که خودتان تولید کرده اید، ارزش بسیار زیادی قائل است حتی اگر ناقص تر از سایت های دیگر باشد. سایت های بسیاری هستند که هدف محتوایشان یکی است و همه محتوای یکسانی دارند که تنها تفاوت آن ها در جمله بندی محتوایشان است. الگوریتم دزد دریایی گوگل پس از اینکه توسط عاملی گزارش شدید با بررسی سایت شما می تواند کپی بودن محتواهایتان را تشخیص دهد.
ذکر منبع را فراموش نکنید
اگر تا به حال محتوایی تولید کرده باشید حتما این مورد را تجربه کرده اید که گاهی اوقات به هنگام تولید محتوا ناچار به استفاده از تصاویر و یا ویدیو های تولید شده توسط سایت های دیگر هستیم و بدون آن تصاویر و ویدیوها نمی توانیم منظور و هدف مطلب را به درستی برسانیم. هر زمان که با اینگونه موارد روبرو شدید به هیچ عنوان ذکر منبع را فراموش نکنید و در پایان مقاله تان حتما منبع محتوایی که از آن استفاده کردید را ذکر کنید. بیشترین سایت هایی که توسط الگوریتم دزد دریایی گوگل جریمه می شوند نیز بخاطر استفاده از منابع دیگران بدون ذکر منبع می باشد. اگر دقت کنید سایت هایی که منبع را ذکر می کنند، از محبوبیت بیشتری در میان مردم برخوردار بوده و همچنین مورد اعتماد کاربران بسیاری قرار می گیرند.
رعایت دو مورد بالا در جهت سازش با دزد دریایی گوگل واجب هستند. به عنوان مثال، می توانید صفحه طراحی لوگو ما را مشاهده کنید. اگر مطالب را در این صفحه بخوانید خواهید دید که تمام مطالب صفحه در مقایسه با سایت های دیگر، فرش و جدید هستند و این عاملی بود که باعث شد صفحه طراحی لوگو ما رتبه بهتری کسب کند. دلیل اینکه ما منبعی در این صفحه ذکر نکرده ایم این است که خالق تمام مطالب و مقالات خودمان بودیم. برای مثال اگر مقاله الگوریتم رنک برین را مطالعه کرده باشید، منابعی را مشاهده خواهید کرد که بخاطر استفاده از مطالب آن ها، نام آن ها را در انتهای مقاله مان ذکر کرده ایم.
جمع بندی
امروز به همراه شما کاربران پارماتیک به بررسی یکی از مقاله های ارزشمند الگوریتم های گوگل پرداختیم. ما مختصری از مطالب این مقاله را در تصویر بالا گنجانده ایم تا با یک نگاه بتوانید مطالبی را که در بالا مطالعه کردید، مرور کنید. در این مقاله ما به وظیفه و هدف الگوریتم دزد دریایی پی بردیم و همچنین دلیل نامگذاری این الگوریتم به امانوئل و تغییر آن به دزد دریایی را هم متوجه شدیم. بهبود یافتن الگوریتم دزد دریایی پس از انتشار آپدیت جدید آن در سال 2014 نیز یکی از مهم ترین موضوعات این مقاله بود. زیرا پس از آپدیت جدید گزارش ها به شدت بیشتر شدند و از طرفی نیز عملکرد دزد دریایی خیلی بهتر از نسخه قبلی شد. آیا تا بحال تجربه ای با الگوریتم دزد دریایی گوگل داشته اید؟ تجربه ای تلخ داشته اید و یا شیرین؟ ما از نظرات و پیشنهادات شما به شدت استقبال می کنیم.
در انتها نیز اگر فکر می کنید این مقاله می تواند به دیگران نیز کمک کند آن را با افرادی که به آن نیاز دارند به اشتراک بگذارید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
نرخ تبدیل یا Conversion Rate چیست؟
آموزش گوگل وبمستر تولز (سرچ کنسول)
انواع لینکها و تاثیر آن در سئو
دیدگاهتان را بنویسید