تاثیر برندینگ در سئو
در چند سال گذشته که مشغول به سئو کردن سایت پارماتیک و سایت های مشتریان بودم، به نکته ای در سئو برخورده ام که می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی نتایج جستجو بگذارد، و آن هم موضوعی نیست به جز برندسازی یا برندینگ یک سایت. برند بودن یک سایت به قدری مهم است که طبق تجربه ی شخصی ، به این نتیجه رسیده ام که: “برندها نورچشمی های گوگل می باشند و در واقع گوگل برای بقای خود به آنها نیاز دارد”. در نتیجه تصمیم گرفتم تجربه های خودم را در مورد نقش و تاثیر برندینگ در سئو سایت را با شما به اشتراک بگذارم.
آنچه در این مطلب میخوانید
تاثیر برندینگ در سئو از زبان گوگل
یکی از مهم ترین مسئله هایی که سئوکاران آن را در نظر نمی گیرند تاثیر برندینگ در سئو است. در واقع از نظر بیشتر سئوکاران، گوگل همانند یک معلم سخت گیر، منتظر اشتباه دانش آموزان یک کلاس است تا به محض مشاهده یک اشتباه آنها را جریمه کند. اما موضوع کاملا برعکس است.
باید درک کنیم که هر معلمی دوست دارد دانش آموزان خود پیشرفت کنند تا بتوانند به بهترین حالت ممکن یک موضوع را ارائه دهند. گوگل نیز همین گونه است و شاگرد اولی ها را بیشتر از بقیه دوست خواهد داشت. شاگردانی که همواره سعی کرده اند به نکات گفته شده عمل نمایند و از قوانین و چارچوب کلاس تخطی ننمایند. طبیعی است که در هر کلاس نفراتی وجود دارند که بیشتر از خواسته ی معلم را اجرا می کنند و این ها همان شاگرد اولی های ما و در واقع همان برندها می باشند.
اگر دانش آموز شما عملکرد فوق العاده ای در طول سال داشته باشد، با او چگونه رفتار می کنید؟ حتی اگر یکروز درس نخوانده باشد؟ یک روز مریض باشد؟ چند روزی غیب کرده باشد؟ و … شما را نمی دانم ولی من به آن دانش آموز خرده نمی گیرم (البته این روند نباید ادامه دار و به مدت طولانی باشد.)
اهمیت برندسازی در سئو
احتمالا اگر من نیز در جای لری پیج و سرگئی برین یا بقیه تصمیم گیرندگان اصلی گوگل قرار داشتم به یک نکته بزرگ توجه میکردم: تاثیر برندینگ در سئو قابل انکار نیست و گوگل بدون حمایت از برندها و افراد معروف و محبوب در بخش های مختلف، پیشرفتی نخواهد داشت. جای دوری نمی رویم و مثال هایمان را از کشور خودمان شروع خواهیم کرد. چند لحظه به این موضوع فکر کنید که در گوگل هیچ اسمی از دیجیکال ، علی بابا، اسنپ، تپسی، اسنپ فود، کافه بازار، شیپور، دیوار و … وجود نداشت. نه مقاله ای، نه سایتی، نه خبری… احتمالا شما نیز کلافه خواهید شد…
و این زنگ خطر بزرگی برای گوگل است. اینکه نتواند نیاز مخاطبانش را برآورده کند و مخاطبان به جای گوگل از موتور جستجوگر دیگری استفاده نمایند. شاید با خود فکر کنید سایت های دیگر که می توانند نیاز مخاطبان را رفع کنند، اما سوال اینجاست که مخاطبان چه چیز یا چه کسی را دوست دارند؟ آیا این درست کاست که گوگل به جای نمایش آهنگ های محسن یگانه به شما آهنگ های فردی را نمایش دهد که تا به حال اسم او را اصلا نشنیده اید؟
نتیجه گیری: پس گوگل برای حفظ بقای خود باید نگاه ویژه ای به برندها و شخصیت های معروف و محبوب داشته باشد و آنها را در نتایج جستجو حفظ کند.
مخاطب، دغدغه اصلی گوگل
هیچ با خود فکر کرده اید که چند میلیون وبسایت وجود دارد؟ یا اصلا فکر کرده اید که چرا گوگل الگوریتم های مختلفی را برای نتایج جستجو قرارداده است؟ و آیا تاثیر برندینگ در سئو نسبت به گذشته چقدر جدی تر شده است؟ هدف تنها یک چیز است: بهبود تجربه کاربر در نتایج جستجو. گوگل به خوبی می داند همه چیز او مخاطبانش می باشند و هیچ کسب و کاری بدون داشتن مخاطب به موفقیت نخواهد رسید. پس در نتیجه، در مرحله ی اول می خواهد نیاز مخاطبانش را به بهترین شکل حل کند.
مخاطبان نیز در دنیای واقعی برندها را می شناسند و به دنبال استفاده از خدمات آنها هستند، گوگل نیز به خوبی این موضوع را درک کرده استک و تلاش می کند تا حتی اگر برندی برخی نکات سئو را رعایت نکرده باشد، باز هم او را در نتایج جستجو قراردهد.(ارفاق قائل می شود)
فرض کنید که به دنبال خرید یک کتاب به صورت اینترنتی (کتاب انگلیسی) می باشید و بعد از جستجو به جای دیدن نام فروشگاه آمازون ، چندین سایت نامعتبر ببینید که تا به حال تجربه ی خرید از آنها را نداشته اید. شاید اعتماد سازی و پرداخت مبلغ بابت کتاب به این قبیل از سایت ها کار آسانی نباشد. برای اینکه شما خریدی موفق از یک سایت داشته باشید، باید آن سایت بتواند مراحل اعتماد سازی تا فروش را به خوبی انجام داده باشد تا در نهایت شما یک تجربه ی موفق داشته باشید. اما متاسفانه همه ی وبسایت ها این موضوعات را رعایت نمی کنند و همین کار را برای گوگل سخت خواهد کرد و موجب عدم اعتماد به نتایج جستجوی گوگل خواهد شد.
نتیجه گیری: برندها قابل اعتمادتر از سایرین هستند.
تاثیر برندینگ در سئو را جدی بگیرید
احتمالا اگر سایت شما تازه تاسیس است و یا آنگونه که باید در حوزه ی خود تبدیل به یک برند معتبر نشده ، این مقاله تا کنون کمی برای شما دردناک بوده است. بگذارید کمی دردناکترش کنیم. یکی از خدماتی که پارماتیک ارائه می دهد خدمات طراحی سایت در شهرهای مختلف ایران است. یکی از صفحات سایت پارماتیک، عنوانی با مضمون “طراحی سایت در تبریز” دارد. فرض کنید که فردی در شهر تبریز به دنبال خدمات طراحی سایت باشد و با جستجوی این عبارت با ده گزینه مواجه خواهد بود.
اگر از قبل نام پارماتیک را شنیده باشد و از آن خاطره خوبی داشته باشد، احتمالا اگر در لینک سوم نیز قرار گرفته باشد روی آن کلیک می کند، اما اگر تجربه تلخی از پارماتیک داشته باشد، در صورتی که پارماتیک در لینک اول عبارت “طراحی سایت در تبریز” نیز قرار گرفته باشد روی آن کلیک نخواهد کرد.
اما این یعنی چه؟ حسی که مخاطب هنگام به خاطر آوردن نام شما به خوبی احساس می کند، برند شما را توصیف می کند. تا به حال فکر کرده اید که مخاطبان در مورد شما چگونه فکر می کنند؟ یا اتفاق تلخ تر این است که آیا اصلا مخاطبان راجب شما فکر می کنند؟!؟ پس اگر تبدیل به یک برند خوش نام نشوید باید کم کم انتظار حذف شدن از میدان رقابت را داشته باشید.
برند محبوب تو، برند محبوب من نیست
بیایید دیگر راجب اتفاقات خوب صحبت کنیم. کمی به تیتر بالا توجه کنید و انرژی بگیرید. می خواهم این موضوع را با مثالی ساده برای شما توضیح دهم: شاید چند سال پیش که دوره های مختلف آموزش وردپرس را شرکت کرده بودم، بیشتر از سه وبسایت برای من برند نشده بودن و من هرچه نیاز داشتم از این سایت ها تهیه می کردم. امروز هم شاهد افزایش مارکت هایی برای فروش قالب وردپرس هستیم، اما من همچنان از دو نامی که برای من برند شده اند استفاده می کنم.
اما خبر خوب کجاست؟ برای من جالب بود، دوستان من که به تازگی آموزش وردپرس را آغاز کرده اند اصلا سایت های مورد علاقه من را نمی شناختند و هر یک از یک وبسایت آموزشی مطالب مورد نیاز خود را دریافت می کردند. این یعنی چه؟ برند محبوب من، برند محبوب دوستانم نبود و حتی برندهای محبوب من را هم نمی شناختند. با کمی فکر کردن روی این قضیه متوجه می شویم که این موضوع کاملا درست است و افراد با سبک ها و سلیقه های متفاوت، انتخاب های متفاوتی نیز دارند.
گوگل نیز به این موضوع مهم پی برده است و تاکید کرده که صفحه نتایج جستجوی هر فرد، با فرد دیگر متفاوت است. یعنی اگر من دیجی کالا را بیشتر از بقیه دوست داشته ام و بیشتر از آن خرید کرده ام و هر وقت دیجی کالا را در بین گزینه ها دیده ام روی آن کلیک کرده ام، دیجی کالا برای من نوعی، برند شده است. و ممکن است برای دیگری به این شکل نباشد. در نتیجه گوگل نیز برای راضی نگه داشتن من، باید دیجی کالا را بالاتر از بقیه در نتایج جستجو نشان دهد. اما این موضوع را به دو دسته زیر تقسیم کرده ام تا درک درست تری داشته باشیم:
- گوگل چگونه برند محبوب تو را تشخیص می دهد؟
- تاثیر سئو در برندینگ
گوگل چگونه برند محبوب تو را تشخیص می دهد؟
احتمالا برای شما نیز جالب باشد که گوگل چگونه برند محبوب ما را تشخیص می دهد؟ گوگل با توجه به سابقه ی جستجوی شما ، کلیک بر روی سایت های مشخص ، فعالیت در شبکه های اجتماعی ، بررسی دوستان و دنبال کنندگان شما در شبکه های اجتماعی و رفتارهای آنان ، می تواند تشخیص دهد که چه چیزی برای شما مناسب است.
تشخیص علایق و سلایق شما، وظیفه ای است که گوگل باید آن را به درستی تشخیص دهد، چرا که بخشی از درآمد گوگل که مربوط به بخش تبلیغات می باشد، از طریق همین تشخیص ها کسب می شود. اگر گوگل نداند که شما به چه چیزهایی علاقه دارید، نمی تواند تبلیغات درستی را در یوتیوب به شما نمایش دهد. نمی تواند صفحه نتایج را مختص شما بهینه کند و … پس می توان نتیجه گرفت که گوگل و الگوریتم های آن ، با بررسی رفتار شما از طریق ایمیل متصل به مرورگر، داده های ارزشمندی را نزد خود دارد. این داده ها به گوگل کمک می کنند که برند محبوب خودتان را در نتایج جستجو به شما نشان دهد.
تاثیر سئو در برندینگ
خبر خوب این است که مخاطبان همیشه به دنبال خدمات تازه و جدید هستند و اگر یک مخاطب فعلا برند خاصی مد نظرش نیست و گوگل در یک حوزه ی خاص تشخیص نداده است که شما با کدام سایت راحت تر هستید، سایت هایی را به شما نمایش خواهد داد که قوانین گوگل و سئو سایت را بهتر از بقیه رعایت کرده اند. این یک شانس بزرگ است برای برند کردن خودتان. شما می توانید در عبارت های مختلف جستجوی مربوط به حوزه کاری خودتان در نتایج جستجو قرار داشته باشید و کم کم خود را به یک برند برای مخاطبان جدید تبدیل کنید. به عنوان مثال اگر شما عبارات های طراحی گرافیک و حقوق گرافیست یا کلماتی از این دست که بیشتر به حوزه گرافیک می باشد را جستجو کنید، خواهید دید که سایت پارماتیک در تمامی این نتایج در صفحه اول گوگل قرار گرفته است.
پس کسی که در حوزه گرافیک مشغول به فعالیت است، به احتمال زیاد وبسایت ما را دیده و اگر خدمات درستی به او ارائه داده باشیم، توانسته ایم به برندی در زمینه گرافیک برای آن افراد تبدیل شویم. در نتیجه می توان به این موضوع دست یافت که سئو سایت می تواند تاثیر مستقیمی بر روی برندینگ سایت شما داشته باشد.
جمع بندی
در این مقاله ما متوجه شدیم که گوگل نگاه متفاوت تری به برندها دارد و در نتایج جستجو برندهارا بالاتر از سایرین ممکن است نمایش دهد. البته با دلایلی که آوردیم ما نیز به گوگل حق می دهیم که با برندها چنین رفتاری داشته باشد. مخاطب دوست دارد از برندها استفاده کند و حس اعتماد بیشتری به یک برند دارد. همین موضوع باعث شده گوگل نیز بخاطر اینکه کاربر بتواند رضایت بیشتری از نتایج جستجو داشته باشد، برندها را متمایز تر نمایش دهد.
همچنین متوجه شدیم که ممکن است برند محبوب من، برند محبوب دوست و آشنای من نباشد. در نتیجه هرکس که از اصول و قوانین برندینگ پیروی کند و آنهارا به درستی اجرا کند، می تواند برای مخاطبان جدید تبدیل به یک برند ایده ال باشد. و در نهایت متوجه شدیم که اگر در چندین نتیجه از نتیجه های جستجوی گوگل و آن هم در حوزه مشخص بتوانید جایگاه مناسبی داشته باشید و خدمات خوبی ارائه دهید می توانید کم کم تبدیل به یک برند شناخته شده برای مخاطبان حوزه خودتان تبدیل شوید.
نظرات و سوالات خود را با من در بخش دیدگاه های سایت به اشتراک بگذارید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
ارزش ویژه برند چیست و چگونه می توان آن را ایجاد کرد
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
نرخ تبدیل یا Conversion Rate چیست؟
آموزش گوگل وبمستر تولز (سرچ کنسول)
انواع لینکها و تاثیر آن در سئو
دیدگاهتان را بنویسید