الگوریتم پاندا گوگل – پاندای سئوکار وارد می شود !!!
الگوریتم پاندا گوگل از آن دسته الگوریتم های پر سر و صدا و معروف محسوب می شود که بدون شک نام آن به گوش شما خواننده عزیز نیز خورده است. الگوریتم های گوگل همه بر اساس قوانینی با وبسایت ها برخورد می کنند. الگوریتم پاندا نیز از این قضیه مستثنی نیست و بر اساس قوانینی که گوگل برای آن وضع کرده است، مجبور است با وبسایت های خاطی برخورد کند و درصورت نیاز آن ها را جریمه کند.
آنچه در این مطلب میخوانید:
مقدمه
در ابتدای هر مقاله یک مقدمه ای خوب سبب می شود تا کاربر و خواننده مقصود نویسنده محتوا را به آسانی درک کند. تمامی الگوریتم ها در راستای جلب رضایت کاربران توسط گوگل معرفی شده اند و بر روی هسته موتور جستجوگر گوگل اعمال شده اند. الگوریتم پاندا نیز بخاطر شکایت و نارضایتی موجود بین کاربران منتشر شد و اهدافی را دنبال می کرد که در این مقاله سعی بر این داریم تا این اهداف را مورد تجزبه و تحلیل قرار دهیم. همچنین ممکن است وبسایت شما نیز توسط این الگوریتم جریمه شده باشد. به همین دلیل در انتهای این مقاله، علاوه بر ارائه نکاتی که نشان دهنده جریمه شدن سایت شما می باشد، نکات مهم دیگری را نیز برایتان آماده کرده ایم تا با رعایت آن ها بتوانید از پنالتی گوگل رهایی یابید.
الگوریتم پاندای گوگل
گوگل در ماه فوریه سال 2011 فیلتری برای نظم بخشیدن به موتور جستجوگرش به وجود آورد. این فیلتر تغییرات بزرگی را در دنیای سئو ایجاد کرد و پس از سال ها به یکی از الگوریتم های گوگل که نقش مهمی را ایفا می کرد، تبدیل شد. این الگوریتم، پاندا نام گرفت تا محتوای تولید شده توسط وبسایت ها را زیر نظر گرفته و بر اساس کیفیت محتوای تولید شده شان، آن ها را بررسی کرده و به رشد آن ها کمک کند. و همچنین الگوریتم پاندا این قدرت را دارد تا سایت ها، با کیفیت محتوای پایین را به راحتی تشخیص داده و آن ها را از دور رقابت ها کنار گذارد. در حقیقت گوگل پاندا بیشتر از هر چیز دیگری، محتوای وبسایت ها را بازرسی می کند و بر اساس محتوای تولید شده توسط وبسایت ها، با آن ها رفتار می کند.
بی نظمی در گوگل
سال ها پیش زمانی که خیلی از ما ها هنوز وارد دنیای سئو نشده بودیم، گوگل با معرفی الگوریتم کافئین تعداد ایندکس های نمایش داده شده به کاربران را افزایش داد. در حقیقت این امر سایت ها را به تولید محتوای بیشتر با کیفیت کم تری تشویق می کرد. با گذشت مدت زمان اندکی گوگل ناگهان متوجه وجود انبوهی از محتوای بی کیفیت در صفحه نتایج خود شد. در واقع شرایطی پیش آمده بود که هر سایتی که محتوای بیشتری تولید می کرد رتبه بالاتری داشت! اما مشکل اینجا بود که محتوای با کیفیت و بی کیفیت با محتوای بیشتر، تفاوت کمی داشتند. در این میان سایت های زرنگی بودند که با کپی کردن محتوای سایت های دیگر و همچنین محتوا های غیر مرتبط و بی نظم، به صفحه اول صفحات جستجو تشریف فرما می شدند. که در ادامه کاربران با جستجو در گوگل به نتایجی نامرتبط می رسیدند. اگر هم نتیجه ی مرتبطی نمایش داده میشد آن هم با کلی تبلیغ همراه بود و نارضایتی کاربران را در پی داشت . در طرف دیگر ماجرا نیز سایت هایی بودند و با وجود اینکه زحمت و وقت بیشتری برای تولید محتوای خود صرف می کردند و محتوای با ارزش تولید می کردند، در صفحه های پایین تر قرار داشتند و عملاً پیشرفتی در گوگل نداشتند.
گوگل برای مقابله با این نابرابری بر آن شد الگوریتمی را معرفی کند که اوضاع را مقداری سر و سامان بدهد.
پاندای سئوکار وارد می شود!
به همین دلیل گوگل برای نظم بخشیدن به جستجوگرش، نظارت بر محتوا ها و جریمه کردن محتوا های کم ارزش و اهمیت دادن به محتوا های با ارزش، الگوریتم خشنی را به نام الگوریتم پاندا معرفی کرد. این الگوریتم سبب شد که محتوا های کم ارزش و یا کپی شده از سایر سایت ها، در نتایج جستجو به کاربر نمایش داده نشوند.
اگر بخواهم رک بگویم ، باید عرض کنم که این الگوریتم اصلا شوخی بردار نیست و با کسی شوخی ندارد پس مواظب باشید که توسط الگوریتم پاندا گوگل جریمه نشوید. در غیر اینصورت اگر جریمه شدید برگرداندن سایت به رتبه و جایگاه قبلی خود تقریبا کار غیر ممکن و زمان بری خواهد بود.
بیشتر بخوانید: الگوریتم کبوتر گوگل و تاثیر آن بر سئو محلی
قوانین را رعایت کنید تا جریمه نشوید.
با ارائه مطالب بالا همچنین قصد دارم در این مقاله از سری مقاله های آموزش سئو پارماتیک یک سری راه ها و روش هایی را برایتان معرفی کنم تا با رعایت این نکات توسط
الگوریتم پاندا جریمه نشوید.
1-به هیچ وجه کپی نکنید
محتوای کپی شده از سایت ها همان کاری را با سایت شما می کند که سرطان با بدن شما می کند!
شما زمانی که محتوایی را از سایتی کپی می کنید ، الگوریتم پاندا کپی بودن محتوا را متوجه می شود و با خود می گوید : خب این محتوا که در فلان سایت و فلان صفحه قرار دارد دیگر نیازی نیست که همان محتوا را با سایتی دیگر به صفحه های بالاتر بیاورم !
حواستان جمع باشد که محتوا های سایتتون نیز شبیه هم نباشند زیرا الگوریتم پاندا این محتواها را هم کپی شده در نظر میگیره و سایتتون را به سمت جریمه شدن سوق می دهد . البته شما می توانید با استفاده از نوایندکس و نوفالو کردن صفحه مورد نظر، دسترسی موتور های جستجو به محتوای تکراری سایتتان را ببندید .
اما پاندای گوگل فقط برای تشخیص محتوا های تکراری ساخته نشده و کار های دیگری نیز انجام می دهد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
2-محتوای با کیفیت تولید کنید
هر از گاهی به محتوای خود سر بزنید و به مطالعه آن ها بپردازید تا بلکه مطلب جدیدی به ذهنتان برسد یا اشکالی را تشخیص داده و به اصلاح آن بپردازید.
محتواهایتان را مخصوص مشتری و یا کاربران خود تولید کنید نه فقط برای گوگل. هدفتان از تولید محتوا کسب رتبه ی بهتر در گوگل نباشد و فقط برطرف کردن نیاز کاربر باشد و اینکه شما با محتوایتان بتوانید نیاز مشتری را برطرف کنید و کاربر به آسانی هدف متن شما را درک کند. این موضوع تاثیر به سزایی در سئو سایت شما خواهد داشت.
به عنوان دومین نکته محتوا هایی را تولید نکنید که در آن کاربر را برای مشاهده تصویر یا ویدیو و یا خواندن متنی به سایتی و یا آدرسی دعوت کنید و کاربر پس از کلیک بر روی آن به صفحه ای نامرتبط با گفته شما و یا یک صفحه خالی منتقل شود. زیرا گوگل اینگونه محتوا ها را نیز تشخیص می دهد و رتبه سایتتان افت پیدا می کند.
3- قوانین تبلیغات در سایت رو بشناسید
پس از بررسی محتوای خود، هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ کمیت باید توجه داشته باشید که تبلیغات و آگهی های موجود در سایتتان به اندازه ای باشند که نسبت به محتوایتان، زیاد نباشند. علاوه بر آن سعی کنید سایتتان پر از شعار تبلیغاتی برای مخاطب نباشد.
اگر تبلیغات سایتتان بیش از حد مجاز باشد و این موضوع باعث نارضایتی و رنجش کاربران وبسایتتان شود، ممکن است وب سایت شما توسط کاربران بلاک شود. بلاک یا مسدود شدن سایت به وسیله کاربران هم توسط گوگل تشخیص داده می شود و گوگل در ازای آن سایت شما را در دسته سایت های بی کیفیت قرارخواهد داد. پس از آگهی های با کیفیت تر و کمتر در سایت خود استفاده کنید.
از کجا بفهمیم توسط الگوریتم پاندا گوگل جریمه شدیم؟
اگر شما سایتی داشته باشید که برای مثال ماهانه 10 هزار نفر بازدید کننده دارد و این تعداد بازدید کننده های سایتتان به صورت ناگهانی از 10 هزار نفر به 2 هزار نفر کاهش یابد یعنی بازدید ماهانه شما بیشتر از 65% کاهش داشته است، این وضعیت در واقع نشان دهنده جریمه شدن شما توسط گوگل در کلمه کلیدی هایی است که سایت شما در آن زمینه فعالیت می کند.
جریمه شدن و یا به اصطلاح پنالتی گوگل، کاری است که توسط گوگل انجام می شود و در آن، سایت مورد هدف، که قوانین را رعایت نکرده و توسط گوگل جریمه شده است از صفحات جستجو حذف می شود و یا به صفحات پایین تر انتقال پیدا می کند. این امر سبب می شود سایت شما توسط کاربران مشاهده نشود و در نتیجه بازدیدش کم شود. همچنین بازگشت دوباره وب سایتتان به رتبه ای که قبل از جریمه شدن در آن قرار داشت، بسیار سخت خواهد شد. پس چه بهتر که با رعایت برخی قوانین سعی کنیم جریمه نشویم. “پیشگیری بهتر از درمان!” فرض کنید در یکی از مهم ترین کلمات کلیدی سایتتان مثل طراحی سایت در ارومیه ، یا طراحی لوگو و … پنالتی شده باشید، برگرداندن سایت به نتایج و رتبه قبلی خود بسیار سخت خواهد شد. اما ما برای اینکه نامید نشوید راهکار هایی را در زیر برایتان آموزش خواهیم داد تا بلکه با اعمال آن ها بر روی وبسایتتان، بتوانید از لیست سایت های بی کیفیت خارج شوید.
بخوانید: راهنمای کامل افزایش سرعت سایت
چگونه از پنالتی گوگل در بیاییم؟
حال اگر خدایی نکرده، خدایی نکرده، فرض کنیم که شما توسط <گوگل پاندا جریمه شده اید. راه حل چیست؟
با اینکه در بسیاری از منابع و سایت های مختلف مطرح شده که درآمدن از پنالتی گوگل بسیار سخت است (و واقعا هم سخت است!) ولی خب مرگ نیست که چاره ای نداشته باشد! مشکل گوگل پاندا با سایت شما فقط بخاطر محتوایتان است و برای شروع رفع جریمه باید از محتوای سایتتان شروع کنید و از بیخ محتوای سایت خود را مورد بررسی قرار دهید. برای شروع پیشنهاد می کنیم که محتوای سایت خود را از صفر و بر اساس قوانین و نظم بنویسید. در لینک دادن ها دقت کنید و آگهی های اضافی را پاک کنید که با انجام همه این کار ها باز هم زمان زیادی طول خواهد کشید تا دوباره رتبه بهتری بدست بیاورید. البته به عنوان نکته ای ریز این مورد را هم در نظر داشته باشید که اگر سایتتان به گونه ای باشد امکان ساخت مجدد آن وجود داشته باشد، پیشنهاد می کنیم یک سایت جدید بسازید و سایت قبلی خود را که جریمه شده است، پاک کنید، چون در این حالت وقتتان کمتر گرفته خواهد شد. برای طراحی سایت جدیدتان می توانید از تیم ما استفاده کنید تا سایتتان را بر اساس الگوریتم های گوگل از نو طراحی کنیم.
جمع بندی به سبک پاندایی
به آخر این قسمت از مقاله الگوریتم پاندا رسیدیم. یک معرفی اجمالی از الگوریتم پاندا کردیم و به همراه عزیزان با ماشین زمان به گذشته ها سفر کردیم. همچنین اتفاقاتی سبب به وجود آمدن الگوریتم پاندا شدند را نیز برایتان نام بردیم که اصلی ترین آن ها شکایت ها و نارضایتی کاربران بود. سپس راه کار هایی را برایتان ارائه دادیم که با به کارگیری آن ها بتوانید با الگوریتم پاندا گوگل سازش بورزید. گذشته از این ها به نکاتی نیز در مورد درآمدن از پنالتی گوگل اشاره کردیم و گفتیم در صورتی که وبسایتتان توسط گوگل و به واسطه الگوریتم پاندا جریمه شده است، سعی کنید با رعایت راهکار هایی که در بالا نیز اشاره شد، شروع به بازبینی و اصلاح محتوا های انتشار یافته وب سایتتان نمایید. برای اقدام به این کار نیز از بررسی لینک های داخلی و خارجی موجود در محتوایتان شروع کنید.
هرگونه سوال و یا نظری در مورد این مقاله دارید می تونید در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
نرخ تبدیل یا Conversion Rate چیست؟
آموزش گوگل وبمستر تولز (سرچ کنسول)
انواع لینکها و تاثیر آن در سئو
دیدگاهتان را بنویسید