ریبرندینگ (Rebranding) یا بازسازی برند چیست؟
ریبرندینگ (Rebranding) یا بازسازی برند جان دوبارهای است برای تمام کسب و کارهایی که به هدف بازاریابی دیجیتال و جذب نگاه جدید مشتریها انجام می دهند. بهتر است ابتدا به پروسه برندینگ که ایجاد یک برند و احساس مداوم نسبت به یک کسب و کار است بپردازیم. همانطور که می دانید برند به کل احساسات و مفاهیمی گفته میشود که یک نام اختصاصی، لوگو و یا نماد از خود نشان می دهند. برندینگ، پروسهی انتقال این مفاهیم است. ری یا همان پسوند “re” انگلیسی به معنای بازانجام دادن یک فعالیت است. پس در کلام ساده ریبرندینگ را بازسازی برند یا دوباره انجام دادن برندینگ میدانند. اما کدام یک از کسب و کارها به ریبرندینگ نیاز دارند؟ چه اصولی را باید در بازسازی برند به کار برد؟ از کجا بدانیم موفق بودهایم؟ با ما در دپارتمان پارماتیک همراه باشید تا هر آنچه در این زمینه نیاز است بدانید را به شما بگوییم.
دلایل ریبرندینگ کسب و کارها چیست؟
ریبرندینگ برای این است که تصویر و مفهوم یک برند که در حال فراموشی، ضعیف شدن یا راکد بودن است، تقویت شود. در واقع ریبرندینگ برای این انجام میشود که از بدتر شدن پروسه ی کسب اعتبار یک بیزینس جلوگیری به عمل آید. برای همین در قالب ایجاد یک تصویر جدید، پیام جدید و … به دنبال راهی خواهیم بود که برند را موثرتر از گذشته نمایش دهیم. این مسئله اگر درست و اصولی پیش برود غوغا میکند. در اینجا 12 علامت که نشان میدهد شما به ری برندینگ نیاز دارید، اشاره خواهیم کرد:
- نام برند شما دیگر نقطه نظرهای اصلی و شاخص برند را منعکس نمیکند: یکی از بارزترین نشانه های نیاز به ریبرندینگ، اسم غیربهینه است. امکان دارد نامی که 15 سال پیش، فوق العاده بود اکنون دیگر قادر به نشان دادن ماموریت ها و نقطه نظرهای برند شما نباشد. همانطور که اگر لری پیج و سرجری برین نام اصلی گوگل را تغییر نمیدادند، الان همه ما عبارت “BackRub” را روی بروزر خود به جای “google” داشتیم. یک نام قوی در واقع فونداسیون برند استوری شما است.
- از اینکه کارت ویزیت خود را نشان دهید یا آدرس وب سایتتان را بر زبان بیاورید، خجالت میکشید: اگر احساس میکنید وب سایت شما نیاز به آپدیت شدن دارد یا کارت بیزیستان را نمی توانید جایی عرضه کنید، پس وقت آن است که ریبرندینگ را انجام دهید. رفرش کردن برند خود یک دوباره سازی ظاهر و احساس برند شما است. این رفرش کردن در عین اینکه DNA و ساختار را حفظ میکند، به برندهای راکد و آوتدیت شده تاثیرات فوقالعادهای خواهد گذاشت.
- نمیتوانید که در رقابت با دیگر برندها، خود را متمایز کنید: یک علامت دیگر که نشان می دهد شما به بازسازی برند نیاز دارید، این است که شما هیچ تمایز و تفاوتی میان خود با رقبا و برندهای دیگر نمیبینید. خیلی مهم است که هم کارمندان و هم مشتریان شما بدانند که دقیقا وجه تمایز و برتری شما با دیگر برندها چیست؟
- برند شما به مراتب پیچیده تر و ناملموس تر شده است: اگر احساس می کنید که برند شما دچار آشفتگی و هرج و مرج شده است یا اینکه داستان برند خود شما سیر منطقی و خواندنی ندارد، پس شما به ریبرندینگ نیاز دارید.
- استراتژی ها یا بیزینس مدل های شما عوض شده اند: همانطور که تجربه ثابت کرده است، نمی توان عوامل خارجی ای را پیش بینی کرد که هر لحظه امکان دار وضعیت وب سایت و کسب و کار را نیز تغییر دهند. پس اگر استراتژی ها یا بیزینس مدل های شما تغییر کنند، پس برند شما نیز نیاز به تغییر دارد. روشی که برند شما با آن احساس و دریافت میشود باید در تطابق با آن چه که باشد که در پشت پرده و داستان پرداخته و مدیریت میشود.
- برند شما از کار افتاده یا قدیمی شده است: به محض اینکه به این نتیجه رسیدید که برند شما دمده یا از کار افتاده شده است، بدانید که زمان ریبرندینگ فرا رسیده است. حتی اگر خیلی هوشمندانه مدیریت برند خود را در طی زمان انجام دهید، زمانی فرا خواهد رسید که نسخه دوباره ی برند شما از کار خواهد افتاد. در واقع این بحث دیر و زود دارد اما سوخت و ساز ندارد.
- شما در معرض یکی کردن چند کسب و کار یا افزودن هستید: در این موقعیت شما قطع به یقین نیاز به ریبرندینگ خواهید داشت. مِرج کردن یا افزودن به کسب و کار همواره با بازسازی برند همراه است که در چند سطح انجام می شود. اگر مساله، محصول یا خدمات جدیدی به برند اضافه می کنید باید در راستای معماری برند باشد و موارد جدید با کل همخوانی داشته باشد. اگر هم دو یا چند برند یا کسب وکار با هم ادغام می شوند، باید بهینه بودن روابط میان برندهای جدید، محصولات و خدمات آنها بررسی شود. یک معماری منسجم برند در هر کمپانی و شرکتی باید وجود داشته باشد.
- شما فراتر از مرزهای جغرافیایی خود رشد کرده اید و توسعه یافتهاید: تمام کسب و کارهای محلی و منطقه ای اگر بخواهند در مقیاس بزرگتری فعالیت کنند به ریبرندینگ نیاز خواهند داشت. چرا که باید مشتریهای جدید را بشناسید و این تنها با تحقیقات مشتری سنجی واقع خواهد شد.
- زمانی که نیاز دارید برند خود را از برداشت های منفی و نادرست نجات دهید: تصویر نادرست یا باور غلطی که در مورد برند شما وجود را می خواهید بردارید، در اینجا نیز به بازسازی برند یا ریبرندینگ نیاز خواهید داشت.
- سر افزایش قیمت ها در حال مشاجره هستید: از آنجایی که برندها نهایتا بر طبق ادراک و برداشت مشتریها، ارزش های خود را معرفی میکنند، این پیشنهادها ریشه در ذهنیت مشتری هایشان دارد. پس ریبرندینگ به شما یک قدرت می دهد که مشتریها و ذهنیت جدیدی تعریف کنید و به راحتی بتوانید قیمتهای پیشنهادی جدید را اضافه کنید.
- زمانی که سعی می کنید با مخاطبان جدید ارتباط بگیرید: اگر میخواهید توجه قشر جدیدی از مخاطبان را به خود جذب کنید، ریبرندینگ میتواند چارهساز باشد. زمانی وفاداری در میان مشتریان جدید به وجود میآید که آنها احساس کنند برند شما مرتبط با نیازهای آنها می باشد.
- نمی توانید باهوش ترین ها را به عنوان نیروی کار جذب کنید: آخرین علامت که نشان می دهد شما به بازسازی برن نیاز دارید، این است که نمیتوانید مستعد ها را به عنوان نیروی کار به خود جذب کنید. یک برند استخدام کننده بسیار قوی می تواند با انگیزه ترین و مستعدترین ها را به خود جذب کند. ریبرندینگ متمرکز بر برند استخدامی، راهی است که افراد جدید را جذب نقاط بالقوه جدید برند خواهد کرد.
ریبرندینگ شامل چه مواردی می شود؟
چه کارهایی را میتوان در ریبرندینگ انجام داد یا المانهای ریبرندینگ کدامها هستند. ما در اینجا 6 المان رایج در بازسازی برند را به شما ارائه خواهیم داد. هر کدام از اینها توسط برندهای بسیار معروف به کار رفته و نتایج آنها را تمام دنیا به چشم دیده است. شما میتوانید از هر کدام از اینها که احساس می کنید در روند بازسازی برند می تواند گرهگشای مشکلات پیش آمده در کسب و کار باشد، استفاده کنید.
- تغییر استراتژیهای مربوط به قیمتگذاری: بازار نوسان دارد و شما نمیتوانید قیمتهای قدیمی خود را ثابت نگه دارید. این تغییر دادن میتواند مقدمه ایجاد بازسازی برند باشد.
- تغییر دادن لحن برند: شعار یا بخشی از ماموریتهای برند را عوض کنید. این مسئله بازخوردهای عالی را میتواند در ادامه داشته باشد.
- تغییر دادن رنگ، شکل، گرافیک و فونت لوگو: کاری که بسیاری از برندها انجام میدهند. البته باید اعتراف کرد که نقطه مشترک تغییر دادن لوگو، سوق دادن آن به سمت سادگی و خوانا بودن است.
- تغییر دادن برندبوک یا همان کتابچه برند
- تغییر بستهبندی محصولات
- تغییر دکوراسیون و فضاهای کاری نمایندگیها
- تعریف گروه جدید مخاطبان یا مشتریها
- ایجاد خدمات جدید
- کم کردن تعدادی از خدمات سابق
- تغییر در نحوه فروش
- تغییر دادن نوع خدمات
- تغییر دادن محدوده جغرافیایی ارائه خدمات
- و…
اصول ریبرندینگ چیست؟
در تازهسازی برند یا ریبرندینگ، نکته هایی وجود دارد که بهتر است بدانید. جالب است بدانید که تمامی برندها، تکرار می کنی تمامی برندها در طول چرخهی حیات فعالیت خود به ریبرندینگ نیاز خواهند داشت. این اتفاق در عمر 5 تا 10 سالهی هر برندی امکان دارد اتفاق بیفتد. پس طبیعی است که در برههای از زمان به بازسازی برند نیاز پیدا کنید. مسئله مهم کماکان اشتباه نکردن در این روند است. این اتفاق امکان دارد در تغییری کوچک در لوگوی برند خود را نشان دهد یا فراتر رود و استراتژیهای سازمانی برند را دستخوش تغییرات کند. اصول ریبرندینگ در هر صورت شامل موارد زیر است:
- از اینکه به بازسازی برند نیاز دارید، اطمینان حاصل کنید:
حتما باید به این نتیجه برسید که برند شما نیاز به انجام ریبرندینگ دارد. اگر واقعا مشکلی در روند کاری برند شما وجود نداشته باشد، بازسازی بدون معنا خواهد بود. باید حتما در مرحله تصمیمگیری به این نتیجه برسید که کار درست را انجام میدهید.
- شروع به تحقیقات میدانی و اینترنتی کنید:
فرض را بر این میگیریم که شما در برند خود متوجه خطا و مشکل شدهاید. آیا این مشکل اهمیت دارد یا نه؟ اگر بازخوردهای منفی از کاربران یا مشتریهای خود گرفتهاید، آیا نظر مشتریهای وفادار شما است یا تعداد کمی از کاربران هستند؟ پس نیاز ب تحقیقات و پرس و جو خواهید داشت. در اینجا است که باید با متخصصان این زمینه مشورتهای لازم را داشته باشید.
- برنامه ریزی کنید:
بعد از مشورتها، تحقیقات و بررسیهای لازم اگر به این نتیجه رسیدید که بله نیاز به بازسازی برند هست، اکنون باید برنامهای شامل و جامع داشته باشید. آیا تغییرات شما کلی خواهند بود یا جزئی؟ در کدام بخشها خواهند بود؟ انتظارات شما برای بعد از ریبرندینگ چیست؟ زمانی که طول میکشد تا بازسازی برند انجام شود تقریبا چقدر است؟
- گروههای کانونی تشکیل دهید:
منظور از این گروهها، مشتریهای قبلی و یا افراد دیگری است که در مراحل اولیه شکلگیری برند برای خود پیدا میکنید. شما قبل از اینکه به صورت انبوه به ارائه خدمات و محصولات بپردازید، ابتدا گروههای کانونی خود را پیدا میکنید. هرچه تعداد و اندازه این گروهها بیشتر باشد برای رونق برند نیز بهتر خواهد بود.
- برند جدید را معرفی کنید و برای آن بازاریابی کنید:
وقتی ریبرندینگ را انجام دادید، مرحله راه اندازی و معرفی برند جدید و ارائه تغییراتی که اعمال کردهاید بسیار مهم است. باید تمام مشتریها فورا بفهمند که تغییرات مربوط به شرکت شما است. این تغییرات باید جاذب کاربران جدید باشد. تبلیغات و بازاریابی دیجیتال در بهبود شناساندن برند جدید میتواند بسیار چارهگشا باشد.
- بازخوردها و انتقادها را دنبال کنید:
امکان دارد افرادی شما را تشویق کنند، افرادی انتقاد کنند، ایراد بگیرند و … شما باید کاملا بیطرفانه به تمام موارد توجه کنید و مهمترینها را دنبال کنید.
10 سوال که قبل از ریبرندینگ باید از خود بپرسید
- آیا برند شما یک داستان منحصر به خود را دارد؟ قبل از شروع ریبرندینگ بهتر است مشخص کنید که آیا برند شما داستانی دارد که با مخاطبانتان عجین شده باشد. روانشناسان اعتقاد دارند که مغز انسان با شروع داستانگویی روشن می شود و مطلب را دنبال می کند. مانند این داستان که: “روزی روزگاری مایع ظرفشویی وجود داشت. مایعی که مانند دیگر مایع های ظرفشویی بود اما تفاوتش این بود که روغن های خام و مضر را به طور کامل از بین می برد و در نتیجه از بودن جوجه اردک ها در معرض این روغن و نابودیشان جلوگیری می کند. این باعث می شود که حیات جانوری نیز از خطر مصون بماند” این یک نمونه داستان است که برای برند dawn تعریف شده است. مسلما هیچ کس دوست ندارد که بچه اردک ها نابود شوند برای همین با این برند ارتباط میگیرند.
- آیا ریبرندینگ شما در راستای ارزشهای برند است؟ ارزشهای یک برند، اعتبار و شهرتی است که به مرور زمان کسب کرده است. آیا بازسازی برند شما در راستای این کلیت می باشد یا نه؟ بعنوان مثال ریبرندینگ شرکت IHOP را اگر دقت کنید، رنگ، ترکیببندی و فونت ها را حفظ کرده است. اما در عین حال یک لوگوی جدید جذابتر و موفقتر را ایجاد کرده است.
- آیا میخواهید که خدمات خود را یک اصالت و هویت واحد ببخشید؟ شما یک مجموعه از خدمات را ارائه می دهید، اما آیا همهی آنها جزئی از برند شما به حساب میآیند؟ یا اینکه اخیرا خدمات کمپانی دیگری را نیز در کار خود ادغام کردهاید؟ پس به لوگو و هویت جدیدی نیاز خواهید داشت.
- آیا مشکلی در برند و کسب و کار جاری خود احساس میکنید؟ یک اصطلاح وجود دارد که میگوید: “اگر خراب نشده است، پس آن را تعمیر نکن”. قبل از اقدام برای بازسازی برند حتما از خود بپرسید که مگر چه مشکلی بوجود آمده است که نیاز به این کار دارم؟
- آیا داستان برند شما هنوز هم مرتبط است؟ ارزشهای مردم در طی زمان دچار تغییر میشود، پس کسب و کار یا برند شما نیز نیاز به تغییر خواهد داشت. وقتی مشتریها متحول میشوند و رشد میکنند پس شما هم برند نیز باید متحول شود و رشد کند. مانند کاری که برند Aerie انجام داد. این شرکت در سال 2014 اعلام کرد که هیچکدام از عکسهای مربوط به محصولات خود را روتوش نخواهد کرد. این کار را برای حمایت از زنان جهت نشان دادن بدنشان، آنگونه که هست، انجام دادند.
- آیا دموگرافی اهداف برند شما از زمانی که آن را تاسیس کردهاید، تغییر کرده است؟ ریبرندینگ به شما کمک میکند که به مخاطبان جدید و دموگرافی اهداف جدید دسترسی داشته باشید.
- آیا پیشنهادات و خدمات شما طی زمان تغییر کرده است؟ آیا آفرهای خود را با تعداد محدودی شروع کردهاید و الان میخواهید آن را توسعه دهید؟ حالت برعکس این نیز امکان دارد اتفاق بیفتد. اینکه زمانی با خدمات و آفرهای زیاد شروع کردهاید، اما الان میخواهید آنها را محدود به تعداد خاصی کنید.
- آیا رنگ، شکل، فونت یا گرافیک لوگوی شما قدیمی شده است؟ اگر بله که برند شما نیاز به رفرش شدن دارد. طراحی کلی لوگو را میتوان حفظ کرد و در عین حال آن را به روز و جذابتر ساخت. مانند کاری که برند Verizon انجام دادهاند.
- آیا مردم در نگاه اول میتوانند پیام برند شما را دریافت کنند؟ اطلاعات و احساساتی که برند شما در نگاه اول در مخاطبان ایجاد میکند مهم است. اگر مردم در دریافت اینها سردرگم میشوند یا نمیتوانند بفهمند برند شما دقیقا چیست، که نیاز به ریبرندینگ دارید.
- آیا برند شما یک تاثیر به یادماندنی برای جذب مشتریهای بالقوه را میتواند ایجاد کند؟ قطعا هدف هر کسب و کاری این است که مشتریها آنها را به خاطر بسپارند. پس شاید نیاز داشته باشید که برای ایجاد یک اعتبار بهیادماندنی، ریبرندینگ انجام دهید.
مراحل یک ریبرندینگ موفق
همیشه این را به یاد داشته باشید که ریبرندینگ در عین حال که میتواند موفقیت آمیز باشد امکان دارد با شکست مواجه شود. برای همین ما مراحلی که یک ریبرندینگ (Rebranding) یا بازسازی برند موفق میتواند داشته باشد را به شما خواهیم گفت. زمانی که مصمم به انجام ریبرندینگ میشوید بهتر است مراحل آن را نیز به درستی طی کنید که به نتیجه نهایی خوبی برسید.
- اولین مرحله را میتوان مرحله تحقیق و بررسی نامید. مشکل برند کجاست؟ ارزشهایی که باید حفظ شوند و ارزشهایی که کم یا اضافه میشوند، کدامها هستند. در این راستا میتوانید از گفتگو با افراد، بحث با مشتریهای وفادار و کارمندان اصلی کسب و کار بهره ببرید.
- مرحله دوم ریبرندینگ آماده سازی است. در این مرحله استراتژیهای تخصصی برای ادامه کار تعریف میشوند. ریبرندینگ چرا و چگونه مسائل پیش آمده برای برند را حل و فصل میکند. در این مرحله اگر نتوانید یک برنامه استراتژیک خوب و قوی بنویسید، نباید ریبرندینگ را انجام دهید.
- در مرحله بعد با ذینفعان برند یک جلسه خواهید گذاشت. در اینجا مدیران و طراحان باید بخشهایی از برند که مورد بازسازی قرار میگیرند را مشخص میکنند. از جمله این بخشها میتوان به لوگو، بستهبندی محصولات، نحوه فروش، گروه مخاطبان و … اشاره کرد. حواستان باشد که این مرحله در تطبیق و همخوانی با استراتژیهای از پیش تعیینشده صورت میگیرند.
- مرحله چهارم، مرحله پلانریزی و برنامه چیدن است. در اینجا یک فهرست از تمام بخشهای ریبرندینگ و اهداف و نحوه انجام آنها تهیه خواهید کرد. در این مرحله مشخص میکنید که برای انجام بازسازی برند، به چه چیزهایی نیاز دارید. در کنار اینها تیم طراحان و عاملان ریبرندینگ چه زمانی کار را تمام خواهند کرد. مسئله مهم دیگر که در اینجا مطرح میشود، بحث زمانبندی است. شما برای پروژههای مختلف ریبرندینگ دو یا سه برابر از زمان ممکن را در نظر میگیرید. طبیعی است که پروسه انجام هر کدام از پروژهها مقداری از حالت طبیعی بیشتر شود. البته که در اینجا باید تاریخ راهاندازی مجدد فعالیتها را به شرکا، سهامداران و ذینفعان برند نیز اطلاع دهید.
- مرحله بعد، اجرا است. تمام استراتژی ها را مشخص کردهاید. برنامه ریزی را انجام داده اید و زمان اجرای آنها فرا رسیده است. نکتهی مهم در اینجا این است که احتمال زیاد درصد خطایی در رسیدن به هدف وجود دارد. شاید به طور 100 درصد از بازسازی برند نتیجه نگیرید اما مقادیر نزدیک به 100 نیز مورد قبول هستند.
- مرحله آخر نیز راهاندازی خواهد بود. یک مسیر طولانی را پشت سر گذاشتهاید و حال نوبت امتحان کردن و راه انداختن بازسازی ها است. اگر لوگوی خود را تغییر دادهاید، باید مورد جدید را رونمایی کنید. اگر خدمات جدید دارید، آنها را اضافه کنید و بازخورد مشتریها را زیر نظر بگیرید. و الی آخر.
اما مورد مهم برای جلوگیری از اشتباه این است که در کنار خود نیرو و افراد متخصص به ریبرندینگ را داشته باشید. در این راستا برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما در پارماتیک تماس بگیرید.
نمونه هایی از ریبرندینگ درست و غلط
شاید برای شما هم جالب باشد که ریبرندینگ های موفق و ناموفق در دنیا کدام ها بوده اند. ما در پارماتیک نمونه هایی را برای شما جمع آوری کرده ایم. تعدادی از آنها مطمئنا شما را سورپرایز خواهد کرد.
نمونه های ناموفق ریبرندینگ در جهان
- پپسی
در سال 2008 شرکت پپسی از بازسازی برند خود و تغییر لوگوی آن خبر داد. ادعا بر این بود که یک لبخند ملیح به لوگوی برند پپسی اضافه شده است. برآورد هزینه طراحی لوگو دوم حدود 1 میلیون دلار برای شرکت پپسی هزینه داشت اما ناموفق بود. هیچکس نتوانست لبخندی که از آن حرف می زنند را در لوگوی جدید مشاهده کند. همین سبب شد که در لیست ریبرندینگ های ناموفق قرار بگیرد.
- Capital one
این برند نیز لوگوی خود را که ایده های جالبی پشت آن نبود را بازسازی کردند. اما لوگوی جدید را اگر نگاه کنید، یک بومرنگ به آن اضافه شده است. نمی توان ارتباطی میان این بومرنگ و نقش آن در لوگو ایجاد کرد. برای همین این نمونه را هم در لیست سیاه ریبرندینگ های اشتباه قرار میدهیم.
- Xerox
طراحان گرافیک بر این عقیده هستند که اضافه کردن کره سه بعدی جدید و حک کردن حرف X روی آن کار حرفه ای نبوده است. این شرکت واقعا به ریبرندینگ نیاز داشته اند اما موفق عمل نکرده اند.
از نمونه های ناموفق در زمینه ریبرندینگ می توان به شرکت های یاهو، گپ، پیتزا هات، جی سی پنی اشاره کرد.
نمونه های موفق ریبرندینگ
برند مشهور coty در بازسازی برند خود، طراحی لوگوی موفقیت آمیزی داشته است و بازخوردهای بسیار موفقی را داشته است. طرح قدیمی لوگوی شلوغ و تبلیغات پر از جزییات آنها با هدف ایجاد یک لوگوی جدید که نشان دهنده لطافت، زیبایی و حس خوب باشد تغییر کرد. در لوگوی جدید همانطور که میبینیم یک پروانه تمام این خصوصیات را به تمامی می تواند نشان دهد.
دیگر ریبرندینگ موفق را می توان به کمپانی GLPS نسبت داد. این کمپانی در زمینه محصولات محافظ روشنایی و برق در برابر شرایط نامناسب جوی و باد و باران هستند. این زمینه فعالیت را به خوبی در ریبرندینگ خود نشان داده اند.
از دیگر نمونه های موفق می توان به شرکت های PND air, Jumbo, Tupperware, Banz, CVS Health اشاره کرد.
نکات پایانی در اجرای بازسازی برند یا علامت تجاری
همانطور که ملاحظه کردید، پروسه و اصول رسیدن به بازسازی برند از اهمیت بسیار برخوردار است. شما در این کار به پیش نیازهایی که در قالب سوالاتی که باید از خود بپرسید، مطرح شد، نیاز دارید. در ادامه باید گامها و اصول دقیق از مرحله تحقیق گرفته تا اجرا و پیادهسازی را به طور تخصصی و درست پیمایش کنید. دیدید که شرکتهای بزرگی مانند پپسی که در ریبرندینگ خود موفق نبودهاند و اما شرکتهایی مانند مک دونالد که با جدا کردن دو قسمت حرف M برند خود در ایام کرونا، نشان داد که فاصلهگذاری اجتماعی را باید رعایت کرد. این موارد را کاربران و مشتریها میبینند و یادشان میماند. یکی از استراتژی های هر ریبرندینگ نیز بالا بردن سطح توجه کاربران و جذب مشتریهای جدید است.
مشاوره انجام ریبرندینگ
باید باز هم تاکید کنیم بر روی این موضوع که تمام کسب و کارها در بازهی 5 تا 10 ساله به فرایند ریبرندینگ نیاز خواهند داشت. این مسئله دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد. پس بهتر است شما نیز بیزینس پلن های جدید خود را بچینید و از افراد متخصص در این زمینه حتما بهره ببرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ریبرندینگ می توانید با مشاوران ما در پارماتیک تماس بگیرید و مشاوره ای تخصصی و رایگان ما را دریافت کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
ارزش ویژه برند چیست و چگونه می توان آن را ایجاد کرد
الگوریتم ها و قوانین اینستاگرام
لینکدین چیست و چرا برای کسب و کار شما اهمیت دارد؟
بازاریابی چریکی یا گوریلا مارکتینگ
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از مطلب مفیدتون