الگوریتم گورخر چیست؟ و چه رابطه ای با سئو دارد؟
الگوریتم گورخر گوگل یکی دیگر از الگوریتم های گوگل می باشد که در این قسمت از مقاله های آموزش سئو پارماتیک قصد معرفی آن را داریم. با پیشرفت علم و تکنولوژی همراه با تجارت، خرید و فروش در فضای اینترنت روز به روز در حال پیشرفت و گسترش است. فروشگاه های اینترنتی بسیاری در زمینه وب به وجود آمده اند و هر روز بر تعداد آن ها افزوده می شود. قبل از معرفی شدن الگوریتم گورخر گوگل، سایت های اندکی وجود داشتند که در سطح وب اقدام به فروش محصولات خود می کردند. رفته رفته با افزایش فروشگاه ها و عمل تجارت در سطح وب، افراد و کاربرانی پیدا شدند که قصد کلاهبرداری و به نوعی دزدیدن پول کاربران را داشتند. گوگل پس از اینکه متوجه این موضوع شد به فکر ساخت الگوریتمی بود که به کمک آن بتواند اوضاع را اندکی سر و سامان دهد.
آنچه در این مطلب میخوانید:
مقدمه
فروشگاه های اینترنتی در این عصر و دوره ، تبدیل به یکی از عوامل پولساز و پردرآمدی شده اند که همه نیز می توانند در این زمینه شروع به فعالیت کرده و با به فروش رساندن محصولات خود به کمک فروشگاه اینترنتی خود، به درآمدهای بالایی دست یابند. اما این افراد در راه خود فراز و نشیب های بسیاری را باید بگذرانند تا به هدف خود برسند. در این مقاله به فراز و نشیب هایی که از سمت گوگل برای ارائه هر چه بهتر خدمات برای مشتریان اعمال شده است خواهیم پرداخت و آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد.
الگوریتم گورخر گوگل چیست؟
الگوریتم گورخر گوگل الگوریتمی است که پس از الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن معرفی شد و همانند این دو الگوریتم، فیلتر خشنی مخصوصا برای فروشگاه های اینترنتی محسوب می شود. این روزها بازار کسب و کار اینترنتی بسیار داغ است و هر کسی که به فکر پول درآوردن آنهم به صورت اینترنتی می افتد، یکی از اقداماتی که انجام می دهد طراحی فروشگاه اینترنتی است. البته اینکه اینترنت مملو از فروشگاه های اینترنتی شود بسیار هم خوب است! چرا که کاربران می توانند وسایل مورد نیاز خود را با تنوع بالاتری انتخاب و اقدام به خرید کنند. اما عواملی که همه ما را نگران می کنند، مانند درست بودن فروشگاه، سالم بودن محصول، تقلبی نبودن، پشتیبانی فروشگاه و… سبب می شوند تا ما در خرید از سایت های اینترنتی اندکی محتاطانه عمل کنیم و یا اصلا به خرید حضوری بسنده کنیم. به همین دلیل گوگل با تشخیص و بررسی فروشگاه های مورد اعتماد و فروشگاه های کلاهبردار، الگوریتم گورخر را عرضه کرد تا فروشگاه های کلاهبردار را از فروشگاه های معتبر تشخیص داده و آن ها را از نتایج گوگل حذف کند. عوامل بسیاری هستند که گورخر گوگل با بررسی آن ها به تقلبی و یا اصل بودن فروشگاه شما پی می برد. الگوریتم گورخر از آن دسته الگوریتم های گوگل است که جستجوگر های دیگر نیز از این الگوریتم استفاده می کنند.
هدف گوگل از الگوریتم گورخر
الگوریتم گورخر پس از معرفی شدن، پا در عرصه جنگ با کلاهبردارانی گذاشت که به فکر دزدیدن پول کاربران بودند و یا قصد داشتند با ایجاد یک فروشگاه اینترنتی، بر سر خریداران کلاه بگذارند. مدت ها قبل تر از الگوریتم گورخر گوگل تعداد این کلاهبرداران در حال پیشرفت بود و اگر این روال ادامه پیدا می کرد، اکنون اکثر کاربران اعتماد خود را نسبت به فروشگاه های اینترنتی از دست داده بودند.
همچنین نتیجه ی همه ی این کارها سرانجام بر سر خود گوگل خراب می شدند و گوگل دیگر همانند امروز محبوب نبود. همانگونه که همه می دانیم جستجوگر گوگل با تولید الگوریتم های مختلف هدفی جز جلب رضایت کاربران را ندارد و نخواهد داشت. پیش از الگوریتم گورخر کاربران با خرید محصولات از اینترنت و دریافت محصولات اشتباه، نسبت به اینترنت و گوگل دیدگاهی منفی پیدا کرده بودند. در واقع مقصر این امر نیز گوگل نبود، بلکه آن دسته از کلاهبردارانی بودند که از اعتماد کاربران سایتشان سو استفاده می کردند.
این دسته از افراد سبب می شدند تا کاربران دیگر به خرید و فروش در اینترنت اعتمادی نداشته باشند و نسبت به گوگل دیدگاه بدی پیدا کنند. گوگل با مشاهده این فرایند و نتایج کلاهبرداری در فضای وب، متوجه شد که بیشترین ضرر را خودش متحمل می شود. به همین دلیل الگوریتم گورخر را تولید کرد تا کلاهبرداری در فضای اینترنت را تشخیص داده و سایت این کلاهبرداران را جریمه کند.
تاثیرات الگوریتم گورخر گوگل بر سئو
الگوریتم گورخر گوگل تاثیرات بسیاری بر روی سئو سایت ها داشته است. سایت هایی که بر ضد الگوریتم گورخر کار می کنند، توسط گورخر گوگل جریمه می شوند.
جریمه شدن یک سایت سبب می شود تا سایت مورد نظر در صفحه نتایج به ردیف ها و صفحات پایین تر سقوط کرده و یا حتی از صفحه نتایج حذف شود و درنتیجه توسط کاربران مشاهده نگردد.
آن دسته از سایت هایی که توسط کاربران مشاهده نمی شوند، طبیعتا هیچ کاربری بر روی آن ها کلیک نمی کند و سرانجام در اثر وارد نشدن کاربران به آن سایت، هم فروش سایت کاهش می یابد و هم اینکه فروشگاه مورد نظر در صفحه نتایج به سختی دیده خواهد شد.
محصولات موجود در سایت نیاز به فروخته شدن دارند تا سودی به صاحب فروشگاه برسانند، که این امر نیز ممکن نمی شود و فروش سایت اینگونه پایین می آید. با اندکی نگرش در این مطلب می شود به قدرت سئو در افزایش کسب درآمد نیز اشاره کرد.
سایت هایی که زیر لگد های گورخر له می شوند!
این روز ها راه اندازی فروشگاه اینترنتی تبدیل به امری عادی شده است. اکثر کاربرانی هم که به فکر کسب درآمد اینترنتی هستند، اقدام به این کار می کنند. اما اکثر این فروشگاه ها با شکست مواجه می شوند!
آیا می دانید چرا؟
خود شما که در حال حاضر این مقاله را می خوانید نام چند فروشگاه اینترنتی در ایران را میتوانید به یاد بیاورید؟ اطمینان دارم که نمی توانید بیشتر از چندین فروشگاه اینترنتی را نام ببرید. با اینکه چیزی در حدود بیش از 400 فروشگاه اینترنتی در ایران مشغول به فعالیت هستند. اگر کسی فروشگاهی را راه اندازی می کند باید سعی در برند کردن فروشگاه خود کند تا فروشگاهش توسط کاربران شناخته شده باشد و بتواند از این طریق درآمدهای خوبی بدست آورد.
همچنین گذشته از این ها نکاتی هستند که اگر آن ها را رعایت نکنید، نخواهید تنوانست از این راه به درآمد مطلوب برسید.
نکاتی را که در زیر آورده ام همه نکاتی هستند که فروشگاه های اینترنتی با دارا بودن آنها به قعر نتایج گوگل سقوط می کنند:
- سایتتان از لحاظ برنامه نویسی مشکل دار باشد
برای اینکه یک سایت فروشگاهی خوب و بدون باگ داشته باشید، سایتتان باید از لحاظ برنامه نویسی درست باشد تا کاربر در هنگام خرید و یا انجام دادن کاری داخل سایت، به مشکلی برنخورد. اگر سایت شما مشکلی در برنامه نویسی داشته باشد توسط الگوریتم گورخر گوگل شناسایی خواهد شد.
- صاحب سایت ناشناس باشد
هیچوقت سعی نکنید که به عنوان مدیر سایت ناشناس باقی بمانید. چرا که اگر ناشناس باشید، کاربران اعتماد خود را نسبت به سایت شما از دست خواهند داد. سعی کنید برای سایت فروشگاهی خود آدرسی دقیق مشخص کنید و همچنین شماره تماس خود و یا فروشگاهتان را در داخل سایت جلوی دید اعضا قرار دهید.
- فروشگاهتان دارای محتوای کپی باشد
شما برای هر محصولی که در سایت قرار می دهید باید توضیحاتی از آن محصول مخصوص کسانی که خواهان خرید هستند و یا قصد بررسی محصولات را دارند، بنویسید.
این توضیحات می تواند بین 150 تا 200 کلمه باشد. که تولید یک محتوای 150 کلمه ای بسیار با صرفه تر از کپی کردن آن از سایت های دیگر است. پس این مقدار کم را از سایت های دیگر کپی نکنید. در غیر اینصورت توسط الگوریتم گورخر جریمه خواهید شد.
- لینک سازی های غیر استاندارد
لینک سازی امری مهم در سئو سایت ها محسوب می شود. اینکه شما بهترین محتواها را برای محصولات خود قرار دهید، باز هم نمی توانید در کلمات پر رقابت تنها به کمک با کیفیت بودن محتوای سایتتان به نتایج بالاتر گوگل بیایید.
برای اینکه سایت خود را به ردیف های بالاتر در نتایج گوگل بیاورید، علاوه بر محتوای با کیفیت، تصاویر اختصاصی و … باید به کمک دانش سئو، لینک سازی های استاندارد و به اندازه برای فروشگاهتان انجام دهید.
فروشگاه هایی که موارد بالا را رعایت نمی کنند مورد هدف الگوریتم گورخر گوگل قرار گرفته و ضربه بدی به بازار فروش خود می زنند. اما سایت هایی نیز هستند که با رعایت نکات بالا و همچنین نکات اضافی دیگر خود را به ردیف های بالاتر در نتایج گوگل می آورند.
چگونه گورخر گوگل را اهلی کنیم؟
پس از اینکه دریافتیم چه نوع سایت هایی توسط الگوریتم گورخر گوگل جریمه می شوند، بد نیست تا نکات مثبتی را نیز یاد بگیریم تا با استفاده از آن ها نه تنها توسط گورخر گوگل جریمه نشویم بلکه بتوانیم به سادگی نظر گوگل را نیز به فروشگاهمان جلب کنیم.
صفحات واکنش گرا
پس از تولید شدن گوشی های هوشمند شاهد شمار بیشتری از کاربران بودیم که با تلفن همراه خود وارد سایت ها می شدند. اما از آنجایی که صفحه نمایش این اسمارت فون ها کوچک بود، سایت مورد نظر بر روی این دستگاه ها غیر قابل استفاده میشد.
اصطلاح ریسپانسیو نیز از همینجا به وجود آمده است. تکنولوژی ریسپانسیو یا واکنش گرا باعث شد تا صفحات موجود در اینترنت، متناسب با دستگاه مورد استفاده باشند.
اگر شما با صفحه نمایشی بزرگ وارد صفحه ای در اینترنت شوید، اندازه آن صفحه متناسب با اندازه صفحه دستگاه شما خواهد شد و برعکس اگر با دستگاهی که صفحه نمایش کوچکی دارد، وارد یک صفحه واکنش گرا شوید، اندازه آن صفحه نیز متناسب با اندازه صفحه ی کوچک دستگاه شما خواهد شد.
الگوریتم گورخر می تواند واکنش گرا و یا غیر واکنش گرا بودن فروشگاه شما را به راحتی تشخیص دهد. پس برای اینکه کاربران بتوانند با هر دستگاهی وارد سایت شما شوند، باید صفحات فروشگاه خود را واکنش گرا بسازید.
محتوای فرِش تولید کنید
همانطور که می دانید گوگل جستجوگری محتوا محور است و به محتوا ارزش بسیاری قائل است. توضیحاتی که زیر هر محصول می نویسید محتوای فروشگاه شما محسوب می شوند.
سعی کنید این توضیحات را با زبان ساده و روان بنویسید و از سایت های دیگر کپی نکنید. اگر محتوایی که شما تولید می کنید، از لحاظ محتوایی کیفیت پایینی را دارا باشد، با لینک سازی های مختلف نیز نخواهید توانست سایتتان را در ردیف های بالاتر نتایج گوگل ظاهر کنید.
مشتری مدار باشید!
مشتری مداری فقط در فروشگاه های فیزیکی نیست!
بلکه در فروشگاه های مجازی نیز باید مشتری مداری را بلد باشید. با پاسخ دادن کامل و به موقع به نظرات و پیشنهادات مشتریان، می توانید دیدگاه مشتریان نسبت به فروشگاه خود را تغییر دهید.
شما می توانید هفته ها پس از فروش یک محصول، با خریدار مورد نظر تماس گرفته و درمورد رضایت ایشان از محصول خریداری شده سوال بپرسید.
با این روش ها شما می توانید درجه وفاداری خریدارانتان را بالا برده و کاربران به سایت شما اعتماد کافی پیدا کنند.
پشتیبانی عالی داشته باشید
پشتیبانی یکی از عوامل مهمی است که بیشتر فروشگاه های بزرگ نیز در آن ضعف وجود دارد. وقتی کاربری از شما محصولی را خریداری می کند، این را بدانید که تمامی خرید های زندگی روزمره اش تمام نشده است! و خرید هایی در زندگی دارد که می تواند آن ها را نیز از سایت فروشگاهی شما تهیه کند.
شما می توانید جهت حمایت از مشتریان خود تخفیف هایی را نیز برایشان در نظر بگیرید. با ارسال خبرنامه می توانید کاربران خود را با تخفیف های مختلف در سایتتان آگاه سازید.
محصولات بی کیفیت به خورد مشتری ندهید!
کیفیت محصولاتی که به فروش می رسانید بسیار مهم است.
اگر کاربری از سایت شما خرید کند و محصولی خارج از انتظارش تحویل بگیرد، شک نکنید که برای بار دوم به فروشگاه شما مراجعه نخواهد کرد. و اما بر عکس! اگر کیفیت محصولی که کاربر از شما خرید کرده است، خوب باشد و مشتری از آن راضی بوده باشد، فراموش نخواهد کرد که خرید بعدی را از سایت شما انجام دهد.
این چرخه و نظم تا جایی ادامه پیدا خواهد کرد که محصولی بی کیفیت به دست مشتری برسد و یا مشتری از نحوه پشتیبانی شما رضایت کافی نداشته باشد.
تمام موارد بالا باید رعایت شوند تا سایت فروشگاهی شما را کامل سازند. اگر فروشگاهتان یکی از موارد بالا را نداشته باشد، یعنی سایتتان هنوز کمبود هایی دارد که باید رفع شوند!
نماد الکترونیکی را فراموش نکنید!
اینماد یا نماد الکترونیک نمادی است که قابل اعتماد بودن سایت شما را به نوعی برای کاربران تضمین می کند.
برای تهیه این نماد باید به سایت enamad مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم و تایید شرایط اقدام به دریافت این نماد کنید.
کاربری که وارد سایت شما می شود با مشاهده این نماد می تواند به سایت شما اعتماد کرده و از سایت شما اقدام به خرید کند.
همچنین اگر از اطلاعات کاربران سو استفاده کنید و یا مرتکب تخلفی شوید، کاربر می تواند با مراجعه به مراجع قانونی پیگیر شکایت خود شود.
اما شاید این سوال برایتان پیش بیاید که الگوریتم گورخر نماد الکترونیکی را هم تشخیص می دهد؟
بگذارید اینگونه به سوالتان پاسخ دهم. فرض کنید 10 نفر کاربر به فروشگاه شما مراجعه کرده اند؛ رفتار این 10 نفر به هنگام مشاهده کردن و یا نکردن نماد الکترونیکی مسلما متفاوت خواهد بود. یکی از ویژگی های بزرگ گوگل رفتار سنجی کاربران است که رفتار کاربران را درک می کند و می فهمد که آیا کاربر از سایت شما خوشش آمده است یا نه. سرانجام گوگل بر اساس همین رفتار سنجی، سایت شما را در صفحه نتایج خود رتبه بندی خواهد کرد.
امانتدار باشید
شما به عنوان مدیر یک فروشگاه اینترنتی به هنگام فروش محصولات که اطلاعات کاربران را دریافت می کنید، باید به حریم خصوصی آن ها احترام گذاشته و در حفظ اطلاعات شخصی آن ها کوشا باشید. در غیر این صورت آوازه سایت شما به گوش همگان خواهد رسید و کسی به سراغ فروشگاهتان نخواهد آمد.
جمع بندی
در این مطلب به همراه شما عزیزان به چیستی الگوریتم گورخر گوگل پرداختیم. الگوریتم گورخر الگوریتمی است که فقط فروشگاه های اینترنتی را مورد هدف قرار می دهد. اگر الگوریتم گورخر به فروشگاهی اعتماد نکند، گوگل به هیچ عنوان آن فرشگاه را به صفحه نتایج خود اضافه نخواهد کرد. و اگر هم اضافه کند به صفحه های پایین تر اضافه می کند. در ادامه نکاتی را مورد توجه قرار دادیم که باعث خشم الگوریتم گورخر می شدند همچنین در مقابل نکاتی را برای شما نام بردیم که با رعایت آن ها می توانستید الگوریتم گورخر را به سایت خود خوش بین تر کنید.
در هر صورت اگر به دنبال راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی هستید و یا درحال حاضر دارای یک کسب و کار اینترنتی می باشید و نمی توانید از آن کسب درآمد کنید، ما می توانیم به شما در این زمینه کمک کنیم.
در آخر نیز از شما می خواهیم نظرات خود را با ما و سایر مخاطبین به اشتراک بگذارید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
نرخ تبدیل یا Conversion Rate چیست؟
آموزش گوگل وبمستر تولز (سرچ کنسول)
انواع لینکها و تاثیر آن در سئو
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام مقاله ی کامل و جامعی بود
ممنون از وقتی که برای خوندن مقاله گذاشتید .
یه جایی از متن نوشتین که محصولات بی کیفیت قرار ندهید، اما با یه سرچ ساده خودتون می تونین ببین که حتی دیجیکالا با اون عظمتش محصول بی کیفیت داره ؟ برای مثال هندزفری های بی کیفیت و ۱۰ تومنی دیجیکالا !!!
حرف شما کاملا درسته ، اما بحثی که هست اینه که دیجیکالا درحال حاضر توی حوزه فوشگاه های اینترنتی تبدیل به یک برند شده و همین موضوع روی فروشش تاثیر مستقیم داره. هرچند مشتریان ناراضی دیجیکالا هم تعدادشون زیاد شده که تو مقاله های جدیدتر قراره راجبش حرف بزنیم
فروشگاه ها باید سعی کنند که محصولات خوب رو عالی بفروشن نه اینکه محصولات بد رو عالی تبلیغ کنند و بفروشن…
این موضوع تو دراز مدت به اعتبار فروشگاه ضربه میزنه. مسلما اگه شما محصولی بی کیفیت تحویل بگیرید و از اون ناراضی باشید ناخواسته ممکنه دید شما نسبت به اون فروشگاه عوض بشه و روی خریدهای بعدیتون اثر بزاره ( این نکته رو باید یادمون باشه که ما سایتمون رو سئو میکنیم تا کاربرا راضی باشن وگرنه وقتی کاربری از خدمات ما ناراضی باشه گوگل هم از سایت ما راضی نیست )
موضوع دیگه هم اینه که سئو تو زبان فارسی کمی متفاوت تر از زبان انگلیسیه ولی گوگل داره تمام تلاششو میکنه که اختلاف های موجود رو به حداقل برسونه
هدف الگوریتم های گوگل هم اینه که سعی کنن درست ترین نتایج رو به کاربر نمایش بدن و در اصل محصولات با کیفیت رو تو نتایج جستجو قرار بدن