الگوریتم فرد گوگل چیست؟
الگوریتم فرد از جدیدترین الگوریتم های معرفی شده توسط گوگل محسوب می شود. البته درست است که به گفته گری ایلایس یک الگوریتم غیر رسمی است اما با آمدن خود تغییرات بسیاری را در رتبه بندی های گوگل ایجاد کرد. در این قسمت از مقاله های آموزش سئو پارماتیک قصد داریم به بررسی کامل این الگوریتم بپردازیم. پس با ما همراه باشید تا به چیستی الگوریتم فرد گوگل پی ببریم.
آنچه در این مطلب میخوانید:
مقدمه
تا به اینجا به بررسی الگوریتم های بسیاری از جمله الگوریتم پنگوئن که کارش بازبینی بک لینک های یک وبسایت بود، الگوریتم مرغ مگس خوار که هدفش درک منظور و مقصود کاربر بود، الگوریتم موبایل گدون هم که سایت ها را از لحاظ ریسپانسیو بودن آن ها چک می کرد و … پرداخته ایم که همه این الگوریتم ها با هدف کامل کردن موتور جستجوگر گوگل، معرفی شده اند. پس از وارد کار شدن همه این الگوریتم ها، پیشرفت های گوگل درخور توجه بود. اما پس از مدتی گوگل کمبودی در موتور جستجوگرش احساس می کرد که در واقع جای خالی الگوریتمی دیده میشد که باید یک محتوا را بصورت کلی بررسی می کرد. درصورتی که محتوای مورد نظر برخی از قوانین را زیر پا گذاشته باشد، توسط همین الگوریتم تنزل رتبه پیدا کند. اما این کمبود چه بود که گوگل را وادار به تولید الگوریتمی جدید کرد؟
الگوریتم گوگل فرد چگونه به وجود آمد؟
همانگونه که می دانید تمامی وبسایت ها برای بهبود سئو سایت خود باید به تولید مقاله و محتوای مناسب برای سایت خود بپردازند. گوگل، جستجوگری محتوا محور است و بیشتر الگوریتم های گوگل محتوای سایت شما را از جنبه های مختلفی چک می کنند تا به درستی مقاله شما رتبه بندی شده و در صفحه نتایج، در جایگاه اصلی خود قرار گیرد. در داخل یک محتوای کامل ممکن است لینک ها به درستی استفاده شده باشند و همچنین ریسپانسیو سایت نیز درست باشد، در این دو مورد، محتوای ما از فیلتر های پنگوئن و موبایل گدون جان سالم به در می برد.
ولی اگر محتوای ما با رعایت این نکات، تبلیغات زیادی درون خود داشته باشد چه؟ و یا اگر محتوای ما از لحاظ مفهومی درست نباشد چه؟ این همان کمبودی بود که جای خالی جدیدی برای یک الگوریتم جدید باز کرده بود، زیرا که الگوریتمی نبود تا کیفیت کلی یک محتوا را بررسی کند. به همین دلیل گوگل الگوریتم فرد را معرفی کرد تا سایت ها را از جوانب مختلف مورد بازبینی قرار دهد.
البته الگوریتم فرد گوگل در 7 مارس سال 2017 با ایجاد تغییرات زیادی در رتبه بندی های گوگل، خود را نشان داد. آیا می دانید نام فرد از کجا ظهور کرد؟
گری ایلایس (Gary Illyes) در پاسخ به توییت یکی از همکاران خود یعنی باری شوارتز (Bary Schwartz) که از متخصصان موتورهای جستجو می باشد، نوشت که از این به بعد هر الگوریتم غیر رسمی دیگر را با نام فرد خواهیم شناخت. و در اینجا بود که الگوریتم امروز ما فرد نام گرفت.
جالب است بدانید که الگوریتم فرد در واقع الگوریتم نیست و تنها آپدیتی است که به هسته موتور جستجوگر گوگل اضافه شده است ولی در این مقاله از آن به عنوان یک الگوریتم نام خواهیم برد.
هدف الگوریتم فرد گوگل چیست؟
تمامی وبسایت ها در حال تلاش برای افزایش رتبه صفحات وبسایت خود از لحاظ سئو هستند. وبسایت های مختلف با روش های متفاوتی این کار را انجام می دهند. در میان سایت هایی که با روش های قانونی و مطابق با الگوریتم های گوگل، دست به بهبود سئو سایت خود می زنند، سایت های بسیاری نیز هستند که سعی دارند با سئو کلاه سیاه، خود را به رتبه های بالاتر در صفحه نتایج گوگل برسانند.
اما پس از معرفی شدن الگوریتم فرد گوگل، باید این آرزویشان را با خود به گورستان گوگل ببرند. زیرا که یکی از مهم ترین اهداف الگوریتم گوگل فرد مقابله با سئو کلاه سیاه می باشد و سایت هایی را که چنین قصدی داشته باشند، جریمه خواهد کرد.
حیطه بررسی الگوریتم فرد فقط به بررسی سئو کلاه سیاه ختم نمی شود و سایت ها را از جوانب مختلف دیگر نیز چک می کند:
1. لینک های تبلیغاتی :
تبلیغات برای اکثر وبسایت ها منبع درآمد خوبی محسوب می شود و از آنجاکه تبلیغ ها برای اینکه اثرگذارتر باشند، معمولا داخل مقاله ها به کار برده می شوند تا کاربران به هنگام مطالعه مقاله، تبلیغات مورد نظر را مشاهده کنند. اما گاهی اوقات این تبلیغات بخاطر تعداد زیاد شان در یک مقاله، کاربران را مورد آزار و اذیت قرار می دهند. به همین سبب گوگل برای ایجاد آسایش در میان کاربران خود، الگوریتم فرد را به وجود آورد.
2. محتوا های بی هدف :
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم تولید محتوا به افزایش رتبه سایت شما کمک می کند. اما در مقابل برخی از سئوکاران برای افزایش رتبه سایت خود دست به تولید محتواهای بی هدف در قالب یک وبلاگ می زنند. به گونه ای که کاربران با مطالعه مقاله، موضوع اصلی و هدف مقاله را درک نمی کنند. الگوریتم فرد با این قبیل کارها مقابله می کند، که این نشان دهنده توجه گوگل به کیفیت محتواها و همچنین نحوه بالا آمدن رتبه سایت هاست.
3. ریسپانسیو نبودن :
ریسپانسیو بودن وبسایت شما در سئو سایتتان تاثیر به سزایی دارد. سایت شما اگر به خوبی بر روی موبایل نمایش داده نشود، نه تنها توسط الگوریتم موبایل گدون و الگوریتم فرد مورد توجه قرار می گیرد بلکه کاربران نیز دیدگاهی منفی به سایت شما پیدا خواهند کرد و در نتیجه آن ، با کم شدن تعداد بازدیدهای سایتتان، رتبه آن در صفحه نتایج کاهش پیدا خواهد کرد.
4. تجربه کاربری (UX) :
از گذشته تا به الان نحوه عملکرد سایت ها تغییرات بسیاری به خود دیده است و سئوکاران بر اساس تجربه، رفته رفته نحوه رفتار وبسایت خود با کاربران را عوض کرده اند. سایت هایی که به روش چند سال پیش، سایت خود را به جلو ببرند قطعا موفق نخواهند شد. همچنین اگر سایت شما از لحاظ تجربه کاربری ضعیف باشد، نه تنها محبوبیت خوبی در میان کاربران نخواهد داشت، بلکه مورد هدف الگوریتم فرد گوگل نیز قرار خواهد گرفت که نتایج ناخوشایندی به همراه خواهد داشت.
5. فریب کاربران :
این عنوان شاید برای خیلی از شما ها آشنا باشد. سایت هایی هستند که داخل صفحات و یا مقالات خود لینک هایی را قرار می دهند که کاربر به هنگام کلیک بر روی آن ها به آدرسی غیر آنچه بر روی انکر تکست نوشته شده است، منتقل می شوند.
برای مثال شما به هنگام مطالعه ی مقاله ای درمورد افزایش سرعت سایت ، با یک انکر تکست تبلیغاتی به نام “طراحی لوگو حرفه ای” روبرو می شوید و به هنگام کلیک بر روی آن به صفحه ای منتقل می شوید که ربطی به طراحی لوگو ندارد! این عمل نیز توسط الگوریتم گوگل فرد تشخیص داده می شود و امتیازی منفی برای سایت مورد نظر به همراه دارد.
6. کیفیت محتوا ها :
یکی از مهم ترین نکاتی که توجه به آن واجب است، کیفیت محتواهای شماست. شاید شما اینگونه فرض کنید که بخواهید هدف و مقصود مقاله خود را تنها در چند بند کوتاه بیان کنید اما کوتاه بودن مقاله شما برای سئو وب سایتتان چندان مفید نخوواهد بود.
پیشنهاد ما این است که همیشه سعی کنید محتوایی کمتر از 500 کلمه تولید نکنید. از طرفی اگر قصد دارید درمورد موضوعی، دست به تولید محتوایی بزنید، ابتدا مقاله های سایت های مرتبط را بطور کامل مطالعه و سنجش کنید و سپس محتوای باکیفیت تر و سنجیده شده تری نسبت به سایت های رقیب ارائه بدهید. با این تغییرات گوگل فرد متوجه نوآوری به خرج داده شده در محتوایتان خواهد شد.
بهبود سئو سایت با الگوریتم فرد
شاید این سوال برایتان پیش بیاید که آیا می توانیم با اطلاعاتی که از الگوریتم گوگل فرد می دانیم، سئو سایت خود را بهتر و بهتر کنیم؟ با توجه به اینکه در اکثر مقاله های الگوریتم های گوگل به این نکته اشاره کرده ایم که هر سئوکاری باید با الگوریتم های گوگل آشنایی کامل داشته باشد، پاسخ سوال شما، بله است.
اجازه دهید با یک مثال کوتاه روشنتان کنم، حال شما با مطالعه این مقاله به این نکته پی بردید که همیشه محتوایی بالاتر از 500 کلمه تولید کنید، از لینک های فریب دهنده استفاده نکنید، تجربه کاربری بهتری را در سایت خود پیاده کنید، صفحات سایت خود را ریسپانسیو طراحی کنید و … که با انجام این اعمال سئو سایت شما بهبود خواهد یافت.
وبسایت هایی که همیشه قانونمند عمل کردند، با معرفی شدن هر الگوریتمی، سود بردند و رتبه آن ها افزایش یافته است. البته موردهایی نیز وجود داشته اند که هم درستکار بودند و هم به وسیله الگوریتم های جدید جریمه شدند اما در همین روال باقی نماندند و گوگل پس از انتشار چند آپدیت دیگر، رتبه آن ها را بهبود بخشید.
چه برداشتی از تصویر بالا دارید؟
درست است که الگوریتم فرد با آمدن خود بسیاری از سایت ها را جریمه کرد اما سایت هایی نیز بودند که پس از اعمال شدن گوگل فرد بر روی هسته گوگل، رتبه آن ها در صفحه نتایج گوگل افزایش یافت.
چگونه از جریمه شدن سایتمان توسط فرد گوگل جلوگیری کنیم؟
همانگونه که می دانید تمامی الگوریتم های انتشار داده شده توسط گوگل، مخالف کارهایی هستند که باعث نارضایتی کاربران شود. در واقع شما با رعایت قوانینی که از الگوریتم های گوگل استخراج می شود، می توانید به سئو سایت خود نظم ببخشید. الگوریتم گوگل فرد یک وبسایت را از جنبه های مختلفی چک می کند. پس برای اینکه سایت شما توسط الگوریتم فرد گوگل جریمه نشود باید موارد زیر را رعایت کنید:
- از لینک های تبلیغاتی کمتری استفاده کنید و یا اصلا استفاده نکنید.
- برای راضی نگه داشتن الگوریتم فرد و همچنین افزایش رتبه سایت خود، سعی کنید محتوا هایتان بین 1000 تا 2000 کلمه و یا بیشتر باشد.
- از تجربه کاربری بهتری استفاده کنید.
- تمام صفحات وبسایت خود را بصورت ریسپانسیو طراحی نمایید.
- در کیفیت لینک سازی ها و بک لینک ها دقت کنید.
با رعایت تمامی موارد بالا شما می توانید قدم به قدم ارزش وبسایت خود را افزایش داده و یک وبسایت قانونمند داشته باشید
چگونه بفهمیم توسط الگوریتم فرد جریمه شده ایم؟
الگوریتم فرد با ظهور خود سایت های بسیاری را جریمه کرد. در واقع برخی وبسایت ها پس از الگوریتم فرد جایگاه و رتبه خود را در صفحه نتایج گوگل از دست دادند.
وبسایت seroundtable.com پس از بررسی های بسیاری لیستی از سایت هایی را که پس از انتشار الگوریتم فرد افت رتبه پیدا کرده بودند، تولید کرد. این وبسایت ها توسط کارشناسان و متخصصان سئو مورد بررسی قرار گرفتند و پس از آن مشاهده شد که اکثر سایت هایی که در این لیست بودند دارای محتوای ضعیف، تبلیغات زیاد، ریسپانسیو نبودن و تجربه کاربری ضعیفی بودند.
البته پس از آشکار شدن دلیل جریمه شدن این وبسایت ها، مدیران و سئوکاران برخی از آن ها، دست به تغییر استراتژی وبسایت خود زدند. همچنین بسیاری از آن ها نیز با انجام اعمالی که در بالا نیز گفته شد، پس از مدتی رتبه قبلی خود را بدست آوردند(همانند تصویر زیر)
جمع بندی
امروز نیز در پارماتیک به مطالعه مقاله ای در خصوص یکی از جدیدترین الگوریتم های گوگل پرداختیم. بهتر است که یک دید کلی و جمع بندی مفیدی در آخر این مقاله داشته باشیم. الگوریتم فرد که در سال 2017 و با جریمه کردن وبسایت های بسیاری خود را به نمایش گذاشت، یکی از جدیدترین الگوریتم هایی است که توسط گوگل معرفی شده است ولی گوگل بصورت کامل هدف این الگوریتم را مشخص نکرده است.
متخصصان و سئوکاران بسیاری این الگوریتم را بررسی کرده و نتایج خود را با همگان به اشتراک گذاشته اند. در این مقاله نکات بسیار مهمی که باید آن ها را یاد می گرفتید، مجموعه نکاتی بودند که سبب جریمه شدن وبسایت ما توسط الگوریتم فرد گوگل می شدند. و از طرفی نکاتی بودند که با رعایت آن ها می توانیم سئو سایت خود را بهبود ببخشیم.
با مطالعه مجموعه مقاله های الگوریتم های گوگل می توانیم به یک هدف واحد پی ببریم و آن توجه به نیاز کاربران می باشد. پس اگر شما تمام هدفتان را کاربران خود قرار دهید یاز هم ضرری نخواهید کرد و پیشرفت خوبی خواهید داشت. اما تنها مشخص کردن هدف کافی نیست و باید راهکار های مدیریت آن راه کار ها را نیز بلد باشید.
ما منتظر نظرات شما راجب این مقاله هستیم. در انتها باید بگوییم اگر این مقاله برایتان مفید بوده است آن را با کسانی که به آن نیاز دارند به اشتراک بگذارید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
نرخ تبدیل یا Conversion Rate چیست؟
آموزش گوگل وبمستر تولز (سرچ کنسول)
انواع لینکها و تاثیر آن در سئو
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مقاله ی عالی بود