بازاریابی چیست؟
بازاریابی یا Marketing به مجموعه ای از تمامی فعالیت هایی که منجر به ایجاد تعامل میان مشتریان و کسب و کار ها برای شناخت محصولات، خدمات، ایده ها، فعالیت ها و غیره می شود را گویند. البته لازم است بدانید که بازاریابی حوزه ی بسیار وسیعی می باشد و شاخه های گوناگونی را در خود جای داده است و به افرادی که در هر یک از این شاخه ها تخصص دارند و با بهره گیری از این دانش موجب شناساندن محصولات و خدمات شرکت، برای مشتریان می شوند را بازاریاب می نامند. بازاریابی، یکی از شیرین ترین مشاغلی است که می توانید در آن فعالیت داشته باشید؛ دلیل آن نیز مربوط به نبود محدودیت در این حوزه می باشد.
بدین معنا که صرفاً مجاز نیستید که در یک چهار چوب خاص با یک سری قوانین از پیش تعیین شده فعالیت کنید. در کارهایی مانند کارمند بانک بودن و یا تعمیرکار یک قطعه خاص، شما مجاب هستید که در یک مسیر مشخص حرکت داشته باشید. برای مثال اگر حساب های مشتریانی که در بانک عضو هستند را به گونه ای که دوست دارید مرتب کنید مطمئناً اخراج خواهید شد و این موضوع کاملاً بدیهی است ولی اگر بازاریاب یک شرکت یا یک مجموعه هستید می توانید هر کاری که به ذهنتان خطور می کند را انجام دهید و در آخر نتیجه ی کارتان مهم می باشد. در این مقاله قصد داریم تا به یک تعریف کلی از بازاریابی دست پیدا کرده و انواع بازاریابی در حوزه های مختلف را بررسی کنیم و به چند نمونه از ایده های خلاقانه شرکت های بزرگ برای بازاریابی، اشاره کنیم.
انواع بازاریابی چیست؟
اجازه دهید با یک یک مثال این مبحث را شروع کنیم. فرض کنید صاحب یک مغازه ای هستید که مشغول به ارائه خدمات مربوط به لوازم خانگی می باشید. فردی وارد مغازه شما می شود و چند سؤال در مورد یک محصول، مثلاً یک یخچال، از شما می پرسد. وقتی شما با یک لحن مناسب و با احترام به سؤالات ایشان جواب می دهید در واقع درحال انجام کار بازاریابی هستید که تنها یک نمونه از هزاران شاخه این کار به حساب می آید و می توانید خود را بازاریاب خطاب کنید.
به طور کلی دو نوع بازاریابی وجود دارد:
- بازاریابی ای که بازاریاب شروع به ایجاد تعامل با مشتریان می کند.
- بازاریابی ای که مشتری اولین قدم را برای ایجاد ارتباط با شما برمی دارد.
در ادامه قصد داریم تا هریک از موارد بالا را به صورت کامل توضیح دهیم و انواع بازاریابی ای که جهان، امروزه با امکانات و شرایطی که به جود آورده است را به صورت جزئی تر بررسی نماییم.
بازاریابی ای که بازاریاب شروع به ایجاد تعامل با مشتریان می کند
اگر دقت کرده باشید دیوارها و تابلو هایی که درسطح شهر وجود دارند تقریباً پر از آگهی های بازاریابی می باشد که صاحبان این آگهی ها قصد دارند تا با جذب افرادی که دوست دارند در این زمینه فعالیت داشته باشند، خدمات و محصولات خود را به عموم مردم بشناسانند. در این نوع بازاریابی کاری که بر عهده شما قرار می گیرد از این قرار است که می بایست به تمامی مغازه ها، خانه ها، شرکت ها و… مراجعه کنید و مشغول به معرفی شرکت خود و خدماتی که ارائه می کنند شوید. این کار هم مزیت و هم معایبی دارد که یکی از معایب آن صرف وقت و هزینه بسیار زیاد است که بازده بسیار کمی هم در انتظار شما خواهد بود؛ یعنی برای مثال اگر بازاریابیه یک شرکت بیمه را بر عهده دارید و در طول روز باید با بیست نفر صحبت کنید و مشاوره هایی درمورد شرکت بیمه خود داشته باشید ممکن است حتی یک نفر هم جذب نکنید که واقعاً افتضاح است. ولی یک مزیت مهم هم دارد و آنهم پیدا کردن مخاطب ویژه می باشد. منظور از مخاطب ویژه، فردی است که فقط یک بار با شما همکاری نمی کند و ممکن است حتی تا سالیان دراز هم به این همکاری ادامه دهد و این موضوع بسیار ارزشمند می باشد.
بازاریابی ای که مشتری اولین قدم را برای ایجاد ارتباط با شما برمی دارد
نوع دومی که در دسته بندی بازاریابی به آن اشاره کردیم، بازاریابی ای است که مخاطب یا مشتری خود به کسب و کار شما مراجعه می کند و درخواست مشاوره می دهد. اگر بخواهیم در این مورد نیز مثالی داشته باشیم همین آگهی های جذب بازاریابی شامل این مجموعه می شود؛ یعنی شرکت بیمه با پخش یک آگهی در سطح شهر موجب جذب مخاطب برای انجام امور بازاریابی شرکت خود می شود که اولین نفری که پا پیش گذاشته است تا با شرکت بیمه ارتباط برقرار کند شما هستید یعنی مشتری. خب این مجموعه نیز مزایا و معایب مربوط به خود را دارد که اگر اول از همه به یکی از معایب آن اشاره داشته باشیم، می توان به جذب مشتری صرفاً عادی توجه کرد؛ یعنی مشتری ها و مخاطبانی که به واسطه آگهی جذب شرکت بیمه شده اند ممکن است قصد همکاری داشته باشند و یا هم برعکس؛ و اگر هم قصد همکاری را دارند در بیشتر موارد در میان مسیر منصرف می شوند و راه خود را پیش می گیرند. ولی مزیت مهمی که این نوع بازاریابی دارد جذب مخاطب هدفمند می باشد، بدین معنا که افرادی که برای مشاوره و همکاری وارد شرکت بیمه می شوند کاملاً آگاه و واقف اند که برای چه کاری آمده اند این در حالی است که در دسته اول ممکن بود بازاریابان، به افراد و اشخاصی مشاوره دهند که از قبل خود بیمه بوده اند و اصلاً نیازی به بیمه شدن دوباره ندارند و این نوع بازاریابی بسیار پر بازده بوده و به نسبت وقت و هزینه ای که دارد، مخاطب و آنهم مخاطب هدف بالاتری را جذب می کند.
عناصر بازاریابی چیست؟
خب با بازاریابی و دو نوع کلی آن آشنا شدیم ولی اگر قصد دارید یک بازاریاب حرفه ای شوید علاوه بر دانشی که باید در این زمینه داشته باشید باید با ویژگی ها و عناصر بازاریابی آشنا باشید که در این مسیر شکست را هر چند کمتر تجربه کنید:
- شناخت مخاطب
- فن بیان مناسب
- ایجاد احساس نیاز در مخاطب
- رفع نیاز مخاطب
- خلاقیت
شناخت مخاطب
اولین قدم در مسیر بازاریاب شدن شناخت مخاطب می باشد. یک بازاریاب حرفه ای باید با مواردی که می بیند و می شنود و اطلاعاتی که از راه های دیگری به دست می آورد مخاطب خود را در ذهن خویش تحلیل کند و به یک شناخت کامل و دقیق از مشتریان خود برسد تا بتواند در مراحل پیشه رو، بهترین تصمیمات را برای پیشنهادهایی که قرار است ارائه کند، اتخاذ نمایید. برای مثال اگر یک لباس فروشی دارید باید بسنجید که چه نوع مخاطبانی به مغازه شما مراجعه می کنند و با شناختی که به دست می آورید، نوع محصولاتی که قرار است درون فروشگاه تان برای فروش قرار گیرد را انتخاب کنید. حال اگر شناختی که از مشتری هایتان به دست می آورید غلط باشد، در نتیجه افت فروش و از دست دادن مخاطبان در انتظار شما خواهد بود؛ مثلاً بیشتر افرادی که به مغازه شما مراجعه می کنند دوست دارند که لباس های شاد بخرند و اگر شما جنس هایی که می آورید از این دست نباشد، یعنی لباس ها در رنگ های مشکی و تیره باشند، پس باب میل مشتریان رفتار نکرده اید و شناخت شما از مخاطبان اشتباه بوده است.
فن بیان مناسب
یک بازاریاب باید دارای قدرت تکلم و بیان بالا باشد و در سخن گفتن لرزی درون صدایش وجود نداشته باشد که موجب نشان دادن ترس درونی او شود. در اولین تماس هایی که خود بنده با افراد گوناگونی داشتم و به دلیل استرسی که در من حاکم بود لرزش صدا داشتم که این امر موجب می شد که طرف مقابل احساس کند که من اینکاره نیستم و به حرف هایی که می زدم اهمیت نمی داد. مسئله مهم دیگر این است که فن بیان و لحن شما باید آنقدر قوی باشد که پس از شناخت مشتری به نسبت شرایطی که دارد و شناختی که از او در مرحله اول به دست آورده اید تغییر کند و بهترین لحن را برای ایجاد بهترین ارتباط میان مخاطبان برگزینید.
ایجاد احساس نیاز در مخاطب و رفع آن نیاز
در بازاریابی و تبدیل مخاطب به مشتری سه مرحله وجود دارد که این مراحل عبارت اند از:
- توضیحاتی درمورد محصول و خدمات، به گونه ای که بتوانید گوشه از سؤالات و مشکلاتی که ذهن مخاطب را درگیر کرده است را حل کنید و بذر اعتماد را درون ذهن مخاطب بکارید.
- احساس نیاز را درون مخاطب و مشتری به وجود آورید و او را مجاب کنید در صورت نداشتن محصول مورد نظر یا خدماتی که قرار است ارائه کنید، به مشکل بر می خورد.
- نیازی که درون مخاطب به وجود آورده اید را با ارائه خدمات و محصول خود برطرف سازید.
- و آخرین مرحله که مهم ترین مرحله در بازاریابی می باشد و باید مورد توجه بسیار قرار گیرد، صرف چایی بعد از فروش محصول یا ارائه خدمات مربوطه می باشد .
اگر یک بازاریاب مراحل فوق را مو به مو انجام دهد مطمئن باشید که به هدف خود خواهد رسید ولی گزینه های بالا در موارد گوناگون و شرایط مختلف ممکن است تغییر پیدا کنند ولی ماهیت خود را هیچ وقت از دست نمی دهند.
خلاقیت
استفاده از خلاقیت و فکر می تواند سرعت شما را در پیمودن این مسیر افزایش دهد. مطمئناً نام استارباکس را زیاد شنیده اید و احتمالاً نوشیدنی هایی که تولید می کند را در فیلم های مختلفی دیده باشید. یکی از ایده های جالبی که این شرکت بزرگ به کار گرفته است تا مخاطب و مشتری جذب کند و این مشتریان را به مشتری های ویژه تبدیل کند، نوشتن نام آن ها روی جعبه های نوشیدنی و آنهم به صورت اشتباه است. وقتی مشتریان مشاهده می کنند که نامشان آنهم به صورت اشتباه روی جعبه های قهوه نوشته شده است ناراحت می شوند و این کار بارها و بارها تکرار می شود ولی یک روز نامی که روی این جعبه ها درج می شود درست است و مشتریان از این امر بسیار خوشنود می شوند و همیشه نام استار باکس در ذهنشان نقش می بندد.
اگر به مثال بالا توجه کرده باشید متوجه می شوید که هدف اصلی در این نوع بازاریابی صرفاً فروختن محصول و نیست، بلکه برنامه و استراتژی چیده شده برای برند سازی شرکت منی باشد که این موضوع نشانگر این است که بازاریابی محدود به فروش محصولات و ارائه خدمات نمی شود و در بحث برندینگ نیز مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما هدف از این مثال این بود که در بازاریابی سعی کنید خلاقیت به کار برید و درچهار چوب تعیین شده حرکت نکنید و پا در جای پای دیگران نگذارید.
بازاریابی اینترنتی چیست؟
یکی از انواع بازاریابی هایی که شرایط جهان امروز با پیشرفت هایی که داشته است به وجود آورده بازاریابی اینترنتی یا دیجیتال مارکتینگ می باشد. با به وجود آمدن شبکه اینترنت جهانی یا اینترنت، آهسته آهسته وب سایت ها، شبکه های مجازی، ایمیل و غیره خلق شدند و شرایطی را ایجاد کردند که کسب و کار ها برای گسترش، مجبور به انتقال فعالیت های خود به این بستر شدند. انواع بازاریابی اینترنتی در ادامه آورده شده است که برای درک بهتر هرکدام یک توضیح کوتاه همراه با مثال گفته شده است.
- گوگل ادز
- ایمیل مارکتینگ
- سئو
- شبکه های مجازی
بیشتر بیاموزید: کسب و کار اینترنتی چیست؟
گوگل ادز
موتور جستجوگر گوگل امکاناتی دارد که کاربران می توانند تبلیغات خود را با روش های گوناگون به گوش مخاطبان هدفمند برسانند. این روش ها عبارت اند از: پرداخت هزینه به ازای هر کیلیک، پرداخت هزینه به ازای هر هزار بازدید، پرداخت هزینه به ازای کاری که کاربر اگر در سایت شما انجام دهد و پرداخت هزینه برای نمایش بنر تبلیغاتی شما درون سایت های گوگل (پیشنهاد میکنم برای درک بهتر این موضوع مقاله زیر رو بخونی)
بیشتر بیاموزید: گوگل ادز چیست؟
هر یک از روش های بالا مزیت های خود را دارد ولی اگر به صورت کلی به این قضیه نگاه کنیم، بهترین تبلیغی که می توانید داشته باشید همین تبلیغات گوگل ادز می باشد. دلیل این موضوع هم جذب مخاطب هدفمند تر و به نسبت هزینه ی مصرفی بازده بسیار بیشتر می باشد. در واقع گوگل ادز می تواند بارسنگینی از بازاریابی اینترنتی را به دوش بکشد و کار را برای بسیاری از کسب و کار ها آسان و سریع تر کند به همین دلیل مورد توجه بسیاری از مشاغلی که در اینترنت هم فعالیت دارد قرارگرفته است.
ایمیل مارکتینگ
یکی از شاخه های دیگر بازاریابی ایمیل مارکتینگ است که اگر به خوبی اجرا شود، می تواند در تبدیل مشتریان عادی به مشتریان ویژه یا بالقوه نقش بسزایی داشته باشد. اگر بخواهیم به صورت سطحی تعریفی از این روش داشته باشیم، به ایجاد پیوند و ارتباط عمیق میان مشتریان و برقراری تعامل فراتر از خرید و فروش محصول، از اهداف ایمیل مارکتینگ می باشد. برای اجرای این متد، باید مخاطبانی که درون سایت شما ثبت نام نموده اند، به صورت دقیق دسته بندی شوند و مشخص شود که هر فرد در چه حوزه هایی از سایت شما استفاده کرده است. اگر علاقه مند به گرافیک می باشد ایمیل هایی که از طرف شما به ایشان ارسال می شود باید مرتبط با آموزش طراحی گرافیک باشد تا هم در هزینه ارسال ایمیل صرفه جویی شود و هم مخاطبان هدفمندتر به سمت کسب و کار شما جذب شوند. ایمیل مارکتینگ علاوه بر افزایش فروش و جذب مخاطب در برندسازی شما نیز تأثیر خواهد داشت.
سئو
به بهینه سازی وبسایت ها برای ربات های موتورهای جستجوگر از جمله گوگل، سئو می گویند که در بازاریابی اینترنتی بسیار معروف و تخصصی تر هم شده است. در واقع گوگل برای نمایش دادن سایت هایی که در یک زمینه مشترک فعالیت دارند تعدادی فیلتر و ویژگی برای خود دارد که هرچقدر وب سایت شما به این ویژگی ها نزدیک تر باشد درنتایج گوگل جایگاه بهتری خواهید داشت. امروزه کمتر کسی را می توان یافت که اسم گوگل به گوشش نخورده باشد و از این ابزار استفاده نکرده باشد، به همین دلیل گوگل مانند یک بازار بزرگ می باشد که بیشتر مردم دنیا برای رفع اکثر نیازهای خود به آن مراجعه می کنند و برای این که در این بازار بزرگ یک غرفه ی کوچک داشته باشید باید بحث سئو و بهینه سازی سایت را برای این بازار بزرگ در دستور کار خود قرار دهید.
شبکه های اجتماعی
با پیشرفت علم و ظهور گوشی های هوشمند، بستری مناسب برای به وجود آمدن نرم افزارهای شبکه اجتماعی مهیا شد و هر روزی که می گذرد این شبکه های اجتماعی بزرگ تر و بزرگ تر می شوند و بر تعداد مخاطبان آن ها اضافه می شود. شبکه های اجتماعی یک مکان عالی و ایده آل برای گسترش کسب و کارها می باشند و بازاریابان نیز به این موضوع واقف اند و اگر می خواهید در مبحث سئو نیز پیشرفت بهتری داشته باشید فعالیت در شبکه های مجازی و مخصوصاً اینستاگرام لازم است. البته فعالیت در این شبکه های اجتماعی متفاوت تر از بحث سئو و تولید محتوا درون سایت ها می باشد که برای ورود به این حوزه بهتر است دانش و اطلاعات کافی داشته باشید و با برنامه ریزی هدفمند و بلتد مدت مطمئن باشید نتیجه را احساس خواهید کرد.
اصطلاحات بازاریابی
در بازاریابی و مخصوصاً بازاریابی اینترنتی که مبحث داغ این روزها می باشد و افراد زیادی در این حوزه فعالیت دارند، برخی اصطلاحات و روش هایی به غیر از موارد گفته شده وجود دارد که برخی از آن ها را نام می بریم که در مقالات بعدی به صورت تخصصی به برسی تک تک این اصطلاحات و روش ها پرداخته شده است.
بازاریابی عصبی
در این نوع بازاریابی که با علم نوین و تکنولوژی آمیخته شده، سعی می شود تا با انجام آزمایشاتی بر روی مغز انسان ها متوجه شوند که چه جملات، رنگ ها، تصاویر و غیره ای بر روی افکار و تصمیم گیری های هر فرد تأثیر گذار می باشد و با به کار گیری آن جملات، روش ها و تصاویر، فروش و جذب مخاطب را افزایش می دهند. برای مثال با بررسی های انجام شده، رنگ های گرم جذابیت زیادی دارند و تأثیر فوق العاده ای در جلب نگاه مخاطب می گذارند و به همین علت در تبلیغات بیشتر سعی می شود تا از رنگ های گرم مانند قرمز، نارنجی و… استفاده شود. به این نوع بازاریابی و ترفند هایی که در آن استفاده می شود بازاریابی عصبی می گویند که امروزه مورد توجه بسیاری از کسب و کار های فعال و بزرگ در جهان گرفته است و دلیل این موضوع هم نیاز به صرف هزینه های بسیاربالا برای به دست آوردن این نوع از اطلاعات می باشد.
بازاریابی چریکی
به نوعی از بازاریابی که کاملاً در خلاف جهت با بازاریابی متعارف و عادی می باشد بازاریابی چریکی می گویند. گاهی اوقات ترفند هایی که در بازاریابی چریکی استفاده می شود ممکن است به ضرر مشتریان یا مخاطبانی که در این نوع بازاریابی مشارکت داده می شوند تمام شود. برای مثال در بسیاری از فیلم ها دیده ایم که آدم بدهای فیلم دوست دارند با انجام کار هایی مانند پخش یک ویروس عجیب یا یک بیماری خاص اکثر مردم را آلوده کنند و تنها خود فرد یا شرکت پشت این قضیه، درمان این بیماری یا ویروس را دارد که اغلب هم قصدشان از این کار یا به دست آوردن قدرت و حکومت بر کل دنیا است یا هدف اصلی پول می باشد و ممکن است در این میآنهم افراد زیادی کشته شوند که اهمیتی برایشان ندارد. البته مثال گفته شده کمی اغراق آمیز و نمونه ای از فیلم های معروف بود ولی نمونه ای از بازاریابی چریکی را تداعی می کند.
بازاریابی چابک
در روش بازاریابی چابک، هدف تجزیه یک کار و پروژه بزرگ به کار ها و پروژه های کوچک است تا هر فرد یکی از این پروژه ها یا اهدافی را که باید به سر انجام برساند. به این ترتیب زمانی را که صرف انجام یک پروژه بزرگ می شود تا چندین برابر کاهش می دهد. این روش دقیقاً کار اهرم ها را برای ما انجام می دهد؛ یعنی اگر شما بخواهید لاستیک یک ماشین را تعویض کنید باید ارتفاع ماشین با زمین افزایش یابد، شاید این ارتفاع ناچیز باشد ولی عملاً انجام آن برای ما غیر ممکن است. خب در این مواقع از جک که نوعی اهرم است استفاده می کنیم، به این صورت که شاید ده متر آن جک را تکان دادیم ولی ماشین یک سانتی متر از زمین ارتفاع گرفت. در حالت اول یعنی بدون استفاده از جک یا همان نیروی کمکی نمی توانستیم لاستیک ماشین را تعویض کنیم ولی اگر مانند حالت دوم، کار های بزرگ و غیر ممکن را کوچک و کوچک تر کنیم می توان نتیجه گرفت که بسیار راحت تر انجام می شوند. بازاریابی چریکی هم دقیقاً به همین صورت می باشد با این تفاوت که در بازاریابی چریکی اولین چیزی که اهمیت دارد زمان می باشد و با تقسیم یک پروژه بزرگ به پروژه کوچک تر و تقسیم کار ها میان تعداد افراد زیاد، زمان انجام پروژه تا چندین بار کاهش می یابد.
بازاریابی دهان به دهان
تبلیغات دهان به دهان، بهترین نوع تبلیغی است که می توانید داشته باشید. در این نوع از تبلیغات، مخاطبان یا مشتریان شما در جمع هایی که حضور پیدا می کنند تعریف کسب و کار شما و خدماتی که انجام می دهید، حال به اختیار خود و یا ناخواسته انجام می دهند و بدین ترتیب موجب جذب مشتری به سوی کار شما می شوند. در بازاریابی دهان به دهان هدفی که وجود دارد، ایجاد تفکری درون مشتری است که در میان خانواده و اقوام خود تبلیغات کسب و کار شما را انجام دهد. برای مثال شما می توانید با بالا بردن کیفیت کار، خدمات و یا محصولاتتان چنان رضایت مخاطبان خود را بالا ببرید که هر وقت سخنی مربوط به کار شما به میان کشیده شد، فرد مذکور تبلیغ کسب و کار شما را به صورت کاملاً رایگان انجام دهد. در این صورت بازدهی که خواهید دید غیر قابل تصور خواهد بود.
بازاریابی تلفنی
این نوع بازاریابی مربوط به دسته اول بازاریابی می شود، یعنی بازاریاب اولین قدم را برای ایجاد تعامل و ارتباط برمی دارد. برای مثال یکی از کارهای شرکت ما یعنی آژانس دیجیتال مارکتینگ پارماتیک انجام امور خدماتی است در نتیجه می توانیم با برقراری تماس با مخاطبانی که تصور می شود می توانند تبدیل به مشتریان مجموعه ما شوند، ترفند بازاریابی تلفنی را پیاده سازی نماییم.
بازاریابی پنهان
بازاریابی پنهان به مجموعه کار هایی گفته می شود که در نگاه اول تبلیغی نشان داده نمی شوند. برای درک بهتر این موضوع به مثال زیر توجه کنید. در فیلم تبدیل شوندگان یا Transformers سعی شده است که در طول فیلم از یک نوع ماشین استفاده شود و تمامی افرادی که این فیلم را دیده اند، نوعی علاقه به ماشین هایی که در این فیلم استفاده شده است پیدا کرده اند که این نشان گر بازاریابی پنهانی است که شرکت های بزرگ ماشین سازی از آن استفاده نموده اند. یکی دیگر از مثال های جالب می تواند سوتی هایی باشد که درون فیلم ها رخ می دهد و ممکن است اتفاقی هم نباشد.
اگر یادتان باشد در قسمتی از سریال گیم آف ترونز یک عدد نوشیدنی از شرکت استارباکس وجود داشت که به عنوان یک سوتی بزرگ درون شبکه های مجازی و میان مردم ترند (یهو توجه ها بهش زیاد شد) شد. خب نتیجه ای که دربر داشت معروفیت و تبلیغ آن برند در میان مردم بود و شاید افرادی که حتی نام استارباکس هم به گوششان نخورده بود ناخودآگاه با این شرکت آشنا شدند. این روش یک نوع بازاریابی پنهانی است.
بازاریابی ربایشی
در این نوع بازاریابی مخاطب جذب کار شما می شود و شما فقط با تولید محتوا درون وبلاگ یا شبکه های اجتماعی و… در حال انجام بازاریابی ربایشی هستید. برای مثال خوده بنده با نوشتن این مقاله درحال بازاریابی ربایشی هستم و اگر مخاطبانی که از این محتوا و محتواهای دیگر سایت خوششان بیاید، جذب شرکت ما می شوند.
بازاریابی سبز
به تمامی بازاریابی هایی که در آن محصولات و خدماتی به مردم ارائه شود و آن محصولات و خدمات برای محیط زیست ضرری نداشته باشند و چه بسا به بهبود آنهم کمک کند بازاریابی سبز گویند.
بازاریابی ویدیویی
در این نوع بازاریابی که کاملاً هم از نامش پیداست، بازاریاب با استفاده از ویدیوهای مختلف و پخش آن ها در شبکه های مجازی و اینترنت سعی در جذب مخاطب دارد و این حوزه نیازمند تخصصی بیشتر به نسبت روش های قبلی بازاریابی دارد.
بازاریابی صنعتی
در این نوع بازاریابی مشتری و ارائه دهنده خدمات هر دو صاحب شغل و کسب و کاری هستند. این نوع بازاریابی مصداق بارز برون سپاری می باشد. مثال اگر کار شما و شرکتی که دارید، تولید گوشی های هوشمند می باشد، می توانید صفحه های گوشی را از شرکت هایی که این صفحات را تولید می کنند تهیه کنید. در واقع شما به جای تولید این نوع قطعه، آن را خریداری می کنید که می تواند بسیار برای شرکت شما پر سود هم باشد چون به جای سرمایه گذاری برای تولید آن قطعه می توانید کیفیت گوشی هایتان را بالا ببرید. به این کار بازاریابی صنعتی یا نوعی برون سپاری می گویند.
بازاریابی مصرفی
اگر سعی دارید واسطه ها را حذف کنید و محصولاتتان مستقیماً به دست مصرف کنندگان برسد در واقع می خواهید بازاریابی مصرفی انجام دهید. در این نوع بازاریابی با حذف واسطه ها قیمت تمام شده محصولات یا خدمات کاهش یافته و در نتیجه فروش بیشتر در انتظار شما خواهد بود.
بازاریابی ویروسی
زمانی وجود دارد یک ویدیو یا هر چیز دیگری در زمان خیلی کوتاه میان قشر عظیمی از مردم مانند ویروسی پخش می شود. حال اگر با برنامه ریزی دقیق و در زمان و مکان مناسب، بتوانید محتوایی را به صورت ویروس میان مردم پخش کنید بازاریابی ویروسی انجام داده اید که در برند سازی شرکت ها می تواند بسیار تأثیر گذار باشد.
نمونه ای از بازاریابی ویروسی را می توان در ویدیوی زیر دید:
با یادگیری این اصطلاحات و ویژگی هایی که گفته شد می توانید در زمینه بازاریابی اینترنتی حرفی برای گفتن داشته باشید.
جمع بندی
حوزه ی بازاریابی بسیار گسترده می باشد و از دیرباز تاکنون مورد توجه قرار گرفته است. اگر بخواهیم تعریفی کلی از این موضوع داشته باشیم می توان گفت که بازاریابی به تمامی فعالیت هایی که برای شناساندن محصولات، خدمات، ایده های یک کسب و کار و غیره به مشتریان و مخاطبان صورت می گیرد، گفته می شود. در ادامه تعریف بازاریابی به دو نوع کلی این حوزه پرداختیم و با مثال هایی سعی در داشتن یک درک بهتر از بازاریابی برای مخاطبان داشتیم. ویژگی هایی که برای پیشرفت بهتر در بازاریابی باید یک بازاریاب داشته باشد نیز گفته شد. یکی از شاخه های بازاریابی که با پیشرفت تکنولوژی شاهد ظهور آن هستیم یعنی بازاریابی اینترنتی نیز به طور جامع برسی شد. امید است توانسته باشیم در حل بسیاری از مشکلاتی ذهنتان را درگیر ساخته کمکی کرده باشیم. اگر از این مقاله راضی بودید و یا اشکالات و نواقصی وجود داشت، خوشحال می شوم آن را با سایت پارماتیک در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
الگوریتم ها و قوانین اینستاگرام
لینکدین چیست و چرا برای کسب و کار شما اهمیت دارد؟
بازاریابی چریکی یا گوریلا مارکتینگ
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
14 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مفاهیم بازاریابی را به خوبی با استفاده از توضیحات زیبای شما یاد گرفتم، با وجود این که در چند جا غلط های املایی نیز وجود داشت ولی به دلم نشست و خیلی به نظرم جامع بودن.
ویدیویی رو هم که از اون بچه خوشگل و ناز برای بازاریابی ویروسی گذاشته بودین رو هم خیلی دوست داشتم (; ❤
خیلی ممنون خانم حاجی پور که با این دقت مقاله رو خوندید
حتما غلط های املایی درست میشه
مرسی از کامنتتون
خیلی خوب بود ممنون از سایت خوبتون
بسیار مفید👌👌👌
ممنون مهران جان
خیلی خوبه که خوشت اومده
توضیحات فوق العاده بود از نویسنده تشکر میکنم
ممنون رضا جان
خیلی خوشحالیم که از این مقاله خوشتون اومده
بسیار عالی بود لذت بردیم
ممنون کسری جان
امیدوارم این مطالب واست مفید بوده باشه
مقاله مفیدی بود ممنون
خواهش میکنم پیمان جان
دمت گرم داداش نظرم نسب به بازار یابی کلا عوض شد ایول
خواهش میکنم
واسه اینکه تو این حوزه بهتر پیشرفت کنی پیشنهاد می کنم مقاله های ماتریس بوستون و گیمیفیکیشن چیست رو هم بخونی
خیلی اموزنده بود خیلی کمک کرد
ممنونم رضا جان ❤️